files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Efektivita konečne aj na strane Michalovčanov

Tri zápasy, desať gólov, z toho deväť strelcov. Takúto bilanciu majú po nedeli futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Najvýchodnejší fortunaligista po troch prehrách na úvod zvíťazil doma so Senicou (3:0) po výhre 6:0 v Krásnohorskom Podhradí postúpil do tretieho kola Slovnaft Cupu, no a v nedeľu zaknihoval cennú remízu 1:1 v Dunajskej Strede. Michalovčania tak majú na svojom konte už štyri body a pomaly sa odpútavajú z absolútneho dna tabuľky. Z neho utekajú ešte skôr, ako vo vlaňajšej sezóne.

Lepšia situácia je aj v kádri. Tréner Šoltis od začiatku sezóny privítal vo svojom košiari už šesť zahraničných posíl, jeho káder sa tak rozrástol. A to nielen do kvantity, ale aj do kvality. V Dunajskej Strede síce proti favoritovi ťahali zväčša Michalovčania za kratší koniec, o to cennejšia je ale remíza na Žitnom ostrove, kde bodovali po prvýkrát od svojho príchodu do Fortuna ligy. Pomohla im k tomu efektivita, po ktorej volá ich tréner už dlhšiu dobu. Práve na ňu doplatili doma so Žilinou. Teraz sa im to vrátilo. Príchodom Savvidisa s Popovitsom vzrástla kvalita stredu poľa, návratom Rotu zase spevnela obrana, za ktorou si viac verí aj brankár Kira. Nová posila do ofenzívy, nigerský útočník Sidibe sa ihneď uviedla dôležitým gólom. Verme, že si rýchlo chytia aj stopér Červak a turecký krajný bek či záložník Bekir, ktorý ešte v ligovom zápase šancu nedostal. Budúcu sobotu hrajú Michalovčania doma ďalší šesťbodový zápas. V prípade výhry so Sereďou sa v tabuľke už môžu dostať na miesta, kde sa chcú pohybovať. Zdá sa tak, že michalovskému futbalu môže opäť začať blýskať na lepšie časy.

Hodnotenie Michalovčanov

Matúš Kira – výsledná známka 9

Raz inkasoval, pri ďalších šanciach mužstvo podržal. Michalovský brankár si v piatom kole zachytal zatiaľ najviac v celej sezóne. Dunajská Streda výrazne preverila obranu, aj jeho schopnosti. Kira obstál!

Llazaros Rota – výsledná známka 7

Zabránil istému gólu, keď vykopol loptu z bránkovej čiary. Výrazne podporoval útok. V obrane ale urobil aj lacné chybičky a takisto sa nevyhol netaktickým faulom. Aj preto je známka nižšia.

Jose Carillo – výsledná známka 8

Pri španielskom stopérovi sa budeme opakovať. Opäť najlepší z obrannej štvorice. Nehorel ako jeho kolega v stopérskej dvojici. Viackrát pomohol tímu odvrátením lopty, raz ju dokázal vyviesť skoro až pred súperovu šestnástku.

Vadym Červak – výsledná známka 4

Ukrajinský stopér odohral za Michalovce druhý ligový zápas a ofenzíva DAC ho preverila oveľa viac ako senická minulú sobotu. Ukázala jeho slabiny. Horel pri viacerých útokoch, neodvrátil loptu vtedy, keď ju odvrátiť mal. Bol namočený pri jedinom góle súpera, kedy neustrážil Taiwa. Na druhej strane, je v tíme iba krátko a ešte sa s ním iba zohráva.

Matúš Vojtko – výsledná známka 6

Opäť štandardný výkon slovenského mládežníckeho reprezentanta. Vzadu bol istý, pomohol aj ofenzíve svojho tímu.

Kyriakos Savvidis – výsledná známka 7

Grécky pilier stredu poľa opäť obstál. Viackrát odobral loptu súperovi, pri rozohrávke príliš nešpekuloval. V prípade jeho ešte väčšej zohratosti s tímom môžeme mať v zostave silný defenzívny pilier.

Dimitrios Popovits – výsledná známka 5

Grécky kridelnik si takisto zastal svoje miesto v zostave. V ofenzíve ale patril medzi menej tvorivých. Opäť ukázal, že vie urobiť hráča jeden na jedného, ale aj to, že keď súper na neho fyzicky zatlačí, začína mať problémy.

Jozef Šimon Turík – výsledná známka 7

Podobne ako celý stred poľa nesklamal. Okrem defenzívnych úloh sa snažil zapájať aj do ofenzívy.

Igor Žofčák – výsledná známka 8

V ôsmej minúte poslal geniálnu prihrávku Sidibemu, ktorý ju využil na gól. Aj v ďalších momentoch patril medzi motor michalovskej ofenzívy. Ako správny kapitán sa snažil zdvihnúť vlajku svojho tímu aj keď bol pod tlakom.

Peter Kolesár – výsledná známka 7

Slovenský mládežnícky reprezentant podal na Žitnom ostrove v tejto sezóne najlepší výkon. Práve po jeho ľavej strane Michalovčania viac útočili. Zapájal sa do ofenzívy, pýtal si loptu, vedel ju rozohrať. Keby svoj výkon vyšperkoval aj gólom, známka by bola vyššia.

Issa Modibo Sidibe – výsledná známka 5

Útočník z Nigeru ukázal, prečo ho Michalovčania angažovali. Z prvej šance skóroval, v druhej tesne minul. To je z pozitív. Pri ňom sme ale zaznamenali aj negatíva. Začnime nedostupovaním v obrane, či zbytočnými stratami lôpt neďaleko svojej šestnástky. Pokračujeme pomalým riešením brejkových situácii, v ktorých zbytočne vozil loptu, ktorú mohol viackrát poslať spoluhráčom. A končíme tým, že sa dostal až do siedmych ofsajdov, čo je strašne veľa. Nigerskému útočníkovi chýbala väčšia zohratosť s tímom, čo sa ale vzhľadom na to, že s ním trénuje iba niekoľko dní dalo čakať. Verme, že pri vysokom útočníkovi bude naša známka v ďalších zápasoch rásť.

Christos Kountouriotis – výsledná známka 4

Ďalší grécky kridelnik nenaskočil do zápasu podľa predstáv. Od žolíka, ktorý naskočí do zápasu sa čaká rozhodne viac.  

Stanislav Danko a Jakub Grič – hrali menej ako pätnásť minút, ich výkony nehodnotíme.

Peter Brendza (foto: dac dunajská streda)



Uverejnené: 19.08.2019 21:57:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.