files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

S jedlom rastie chuť. Dukla chce po výhre nad Nice do finále Tatranského pohára

Otvárací duel 72. ročníka Tatranského pohára, druhého najstaršieho turnaja v Európe, zaobstaral nováčik Tipsport ligy HK Dukla Ingema Michalovce a popredný francúzsky tím Les Aigles de Nice. V dlho vyrovnanom zápase sa rozhodlo až v poslednej desaťminútovke. Dukla síce išla do vedenia v osemnástej minúte po presilovkovom góle Hvilu, o dve minúty neskôr však taktiež z presilovky vyrovnal Radomír Heizer. O všetkom sa rozhodlo v 51. minúte, kedy Christophe Lalancette premenil trestné strieľanie nariadené po faule na Lukáša Hamráčka.

Tréner michalovskej Dukly Miroslav Chudý bol s premiérovou svojho tímu na turnaji spokojný, aj keď videl aj nedostatky. Tie boli hlavne v presilovkách, v ktorých mohli Michalovčania zlomiť duel na svoju stranu skôr. Veď až dvakrát ju hrali v presile o dvoch hráčov... „S víťazstvom sme spokojní, ale na presilovkách musíme ešte popracovať,“ rozhovoril sa Chudý, ktorý k duelu s Nice dodal. „Nie všetko bolo ideálne, ale aj tak sme so vstupom do turnaja spokojní. Víťazstvo sa určite ráta. Chýbala nám kvalita. V našej hre bolo vidno veľa nepresností, čo ale do prípravnej fázy patrí. V presilovkách sme mohli rozhodnúť skôr. Všetko ale beriem, pretože presilovkám sme ešte veľkú pozornosť nevenovali. Stále skúšame jednotlivé formácie.“

V druhom zápase dňa si v B. skupine poradili Košice s Miškolcom 4:2. V piatok sú na programe ďalšie dva zápasy základných skupín. V B. skupine nastúpi o 15.00 hod. Miškolc proti poľskému Krakovu, no a o 19.00 hod. si Michalovčania zmerajú sily s lanským víťazom, domácim HK Poprad. „Nastúpime proti lanskému semifinalistovi Extraligy, takže favorit je jasný. Poprad nás určite dobre preverí, no práve takýchto súperov sme si do prípravy želali. Určite sa pobijeme o víťazstvo. Chceme ísť totiž do finále. Vieme, že Tatranský pohár má svoj cveng aj v Európe a preto chceme skončiť čo najvyššie. Oproti zápasu s Nice budú aj zmeny v zostave. V zápasovej záťaži totiž chceme vidieť všetkých hráčov,“ dodáva Miroslav Chudý.

Peter Brendza (foto: Peter Jesenský, hokej.sk)



Uverejnené: 23.08.2019 13:59:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.