files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bezzubí Michalovčania do tretice Sereď neskolili

Tohto roku si s nimi poradili na domácej pôde dvakrát. Nováčika súťaže ŠKF Sereď zdolali v úvode jarnej časti lanskej sezóny v šesťbodovom súboji o prvú šestku 1:0. Úspešní boli aj v skupine o titul, keď zvíťazili 2:0. Do tretice ale Sereď na domácej tráve nezdolali. Hráči MFK Zemplín totiž v šiestom kole Fortuna ligy iba remizovali 1:1.

Michalovčania opäť raz rýchlo inkasovali. Začali síce výborne, vytvorili si tlak, v deviatej minúte z brejku ale Clebér dotlačil loptu za chrbát bezmocného Kiru. Domáca odpoveď prišla o osem minút neskôr, keď parádny center Popovitsa umiestnil do siete krajný bek Matúš Vojtko. „Môžem povedať, že to bola nacvičená akcia. Podobne mi lopty nahráva aj na tréningu,“ zložil poklonu gréckemu spoluhráčovi strelec jediného gólu Michaloviec Matúš Vojtko. Stále iba osemnásťročný odchovanec futbalu ma Zemplíne bol jediným strelcom svojho tímu. Michalovčania totiž boli v ofenzíve v ďalších minútach bezzubí. „Chýbal nám taký pokoj v koncovke a lepšie riešenie situácii vo finálnej fáze,“ rozobral tréner Šoltis hlavný sobotňajší problém svojho tímu.

Duel dvoch tímov, ktoré vlani skončili v lepšej šestke, sa niesol vo vyrovnanej rovine. Ani jeden z tímov výrazne nevyskočil, zápas tak skončil zaslúženou remízou. Hostia sa k nej síce dostali aj viacerými zdržiavaniami, účel, teda zisk bodov na Zemplíne, to ale splnilo... „My sme začali aktívne. Dostali sme ale nešťastný gól, ktorý nás na chvíľu poznačil. Síce sme sa tlačili do koncovky, no ako som povedal, chýbal mi taký pokoj v nej. Súper mal po góle už len jednu možnosť. Remízový stav mu vyhovoval. Zdržiaval, to je ale takisto taktika boja. Nám sa to v tejto fáze nepáčilo, nevedeli sme s kúskovaním hry niečo urobiť. Nevedeli sme sa dostať do tempa. Keby prišiel z našej strany druhý gól, zrejme by sme si to uhrali. Výkon z našej strane nebol zlý, chlapcom nechýbalo nasadenie, išli za druhým gólom, no nebolo nám súdené ho dať,“ pokračuje Šoltis, ktorého domáce zakopnutie mrzí. „Mrzí nás to z toho pohľadu, že sme si výhrou mohli pomôcť. V tabuľke by sme určite vyskočili vyššie. Urobili sme preto všetko, na výhru to ale nestačilo,“ dodáva michalovský lodivod.

Po troch prehrách síce Zemplínčania zabodovali aj v treťom zápase v rade, spokojní ale neboli. „To určite nie. Proti Seredi sme chceli vyhrať, pretože išlo o veľmi dôležitý zápas. Samozrejme, teší nás, že zbierame body, chceli sme však tri, nie jeden,“ konštatuje Matúš Vojtko, ktorý vzápätí pre náš portál rozobral sobotňajší remízový pat. „Veľká škoda úvodu zápasu. Boli sme lepším tímom, tlačili sme súpera, no ten paradoxne skóroval. Z našej strany bolo aj dosť chýb, no pripisujem to tomu, že išlo o dôležitý zápas. Chceli sme získať tri body a posunúť sa v tabuľke vyššie. Aj preto spokojní nie sme.“

Počas týždňa sa v médiách popísalo o problémoch Serede. V tíme skončili viacerí hráči na čele so skúsenými Ľubomírom Michalíkom či Martinom Susom, ale aj manažér tímu Roman Čavojský. „Samozrejme, čítali sme o tých problémoch, ale nejako sme to nerozoberali. Niekomu takéto problémy uškodia, niekomu zase pomôžu zmobilizovať sa. Všetci videli, že Seredi to určite neuškodilo, pretože podali u nás bojovný výkon,“ zdôrazňuje Matúš Vojtko. „V prvom rade hráme všetci za seba,“ rozhovoril sa pravý obranca ŠKF Kristián Lukáčik. „Myslím si, že sme nepredviedli zlý výkon. Všetci hráme za Sereď a musíme sa biť za ich farby. Samozrejme, že sa v šatni o odchodoch hráčov hovorilo. Michalík je skúsený hráč, ktorý odohral veľa ťažkých zápasov. Podobne aj Martin Sus. Sme ale profesionáli a k tejto situácii sme sa tak museli aj postaviť. Vedeli sme, že nás v Michalovciach čaká ťažký zápas, no chceli sme tu bodovať. To sa nám aj podarilo. Teraz sa musíme opäť zmobilizovať a pred reprezentačnou pauzou zabodovať aj s Pohroním,“ pokračuje 21-ročný Lukáčik.

Na otázky k „vojne“ v tíme reagoval na tlačovej konferencii aj macedónsky tréner ŠKF Slavče Vojneski. „Žiadny problém v klube nie je. Rozprával som sa o tom aj s hráčmi. Žiadne výčitky k mojej osobe nezazneli. Atmosféra je dobrá, o tom vás môžem ubezpečiť. Nebudem komentovať slová Ľuba Michalíka, je to jeho rozhodnutie, že opustil klub. V minulosti som pracoval s veľkými hráčmi, ktorých trhová hodnota sa dnes pohybuje v miliónoch, môžete sa ich opýtať na moju prácu. Opakujem, nemáme absolútne žiadny problém, s hráčmi pravidelne komunikujeme. Ak budú bojovať za naše farby tak, ako bojovali dnes, žiadny problém ani nenastane,“ zdôraznil Vojneski, ktorý následne reagoval aj na slová bývalého manažéra Romana Čavojského.

Ten okrem iného poznamenal, že Vojneski chce klub až príliš profesionalizovať. „S pánom Čavojským sme vždy mali dobrý vzťah a stále aj máme. Nerozišli sme sa v zlom. Jeho vyhlásenie nekorešponduje s tým, prečo odišiel z klubu. Osobne si nemyslím, že je zlé, ak chceme určité veci sprofesionalizovať. Pán Čavojský mi sám zavolal a oznámil mi, že musí odísť. Tak to bolo. Je to jeho osobné rozhodnutie."

Peter Brendza



Uverejnené: 25.08.2019 10:27:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.