files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Keď taktika zdržiavania a kúskovania hry slávi úspech

Druhú remízu v rade, po prvýkrát na vlastnom trávniku, zaknihovali v sobotu v rámci šiesteho kola Fortuna ligy futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí sa rozišli zmierlivo s ďalším v lanskej sezóne účastníkom nadstavbovej časti o titul ŠKF Sereď, s ktorým remizovali 1:1. Zverenci trénera Antona Šoltisa tak na domácom trávniku zaknihovali v treťom zápase tretí možný výsledok. Po prehre 0:3 so Žilinou a rovnakom víťazstve nad Senicou prišla remíza.

Reči o skaze sa nepotvrdili

Počas týždňa sa ozývali z tábora súpera rôzne informácie, ktoré hovorili o kríze v ŠKF. Vraj kvôli macedónskemu trénerovi Slavčemu Vojeskemu (ten to v sobotu po zápase poprel) skončili viacerí hráči, aj nosní hráči obrany Martin Sus a Ľubomír Michalík, ale aj športový manažér Roman Čavojský. Predvedeným výkonom reči ale Sereďania nepotvrdili. Hrali obetavo o každú loptu a veľmi im záležalo na výsledku. Aj preto sa ho rozhodli brániť viacerými zbraňami, ako sú kúskovanie či zdržiavania hry, čím rozčúlili asi každého na štadióne. Účel ale svätil prostriedky. Od Laborca odchádzali s cennou remízou. Taktika zdržiavania a kúskovania hry slávila úspech. Hoci nemusela, keby sa hlavný arbiter Somoláni zbytočne neupískol pri góle Savvidisa. Podľa nás určite o faul nešlo a jeho gól platiť mal. Somoláni by si po tomto v Anglicku rozhodne nezapískal...

Nespokojní musia byť spokojní

Michalovčania tentoraz nepodali taký výkon, aký po výhre so Senicou a remíze v Dunajskej Strede, každý čakal. Nedosiahli ani taký výsledok, aký každý čakal vzhľadom na medializované problémy Serede. Remíza ale mala logiku. Zápas bol absolútne vyrovnaný. Obaja dali po góle, obaja mali jednu či dve pološance, remíza je teda spravodlivá. Aj nespokojní musia byť s ňou spokojní.

Začína nová séria?

Samozrejme, menej spokojní boli Zemplínčania. Tí doma chceli bodovať naplno. Možnou útechou pre nich bude fakt, že po troch prehrách a poslednom mieste v tabuľke sa po troch zápasoch, v ktorých neprehrali, už nekrčia na poslednom mieste v tabuľke. Päť bodov zo šiestich duelov je vzhľadom na to, že už hrali proti dvom v súčasnosti najlepším tímom, ako aj ďalšiemu účastníkovi európskych pohárov, solídny výsledok. Horšie to bolo so sobotňajším dianím na ihrisku. Jasne sa ukázalo, že im viac vyhovuje súper, ktorý chce hrať futbal. Keď hrajú proti tímu, ktorý sa neštíti brániť remízu, bráni siedmimi, ôsmimi hráčmi a dáva im do rúk kontrolu nad zápasom, konjunktúra ich výkonov ide dole. Viac im vyhovuje hrať proti družstvám, ktoré chcú hrať otvorený (alebo naivný ako Senica) futbal. Je potešiteľné, že práve takéto zápasy na Michalovčanov čakajú pred aj po reprezentačnej pauze (do nej zostáva odohrať už iba jedno kolo, „Šoltisovci“ hrajú v Trnave). Aj preto môžu byť tri duely, v ktorých bodovali, začiatkom novej série.

Hodnotenie Michalovčanov v zápase so Senicou
Matúš Kira – výsledná známka 7
Mal viac roboty ako doma proti Senici a menej ako v Dunajskej Strede, kde tím výrazne podržal a dostal sa aj do Zostavy kola. Za inkasovaný gól nemohol, zaskvel sa pri úniku Špehara, ktorý ušiel z „ofsajd pasce“ aj pri ďalších nepríjemných strelách súpera.

Llazaros Rota – výsledná známka 6
Spoľahlivý výkon dozadu, progresívny dopredu. Mladý Albánec si opäť dovolil v ofenzívnej činnosti veľa, raz dokonca mohol aj skórovať.

Jose Carillo – výsledná známka 6
Španielsky stopér zachránil pri jednej rýchlej akcii hostí odkopom. Podal opäť spoľahlivý výkon. Nechyboval v rozohrávke, ani v krytí protihráča, keď bolo potrebné, vedel pomôcť aj ofenzíve.

Vadym Chervak – výsledná známka 5
V Dunajskej Strede bolo vidno, že s tímom je ešte krátko. V sobotu bola z jeho strany dobrá rozohrávka, chýbala väčšia pomoc Vojtkovi pri inkasovanom góle. Zohratosť s tímom sa lepší, po reprezentačnej pauze môžu jeho výkon a prínos pre družstvo rásť.

Matúš Vojtko – výsledná známka 5
Bol pri všetkom podstatnom. Pri inkasovanom góle neustrážil unikajúceho Lukáčika. Obrancovi ŠKF to vrátil tým, že práve cez neho sa presadil pri strelenom góle. Okrem toho Vojtko, podobne ako Rota, výrazne podporoval ofenzívu. Nebyť jeho chyby pri inkasovanom góle, známka je určite vyššia a Vojtko by bol medzi najlepšie hodnotenými. Zápas ukázal, že pri Laborci vyrastá moderný krajný bek, ktorý ale pre prípad, že sa chce presadiť aj vo futbalovom svete, musí zapracovať na defenzívnej činnosti a odstrániť chyby v nej.

Kyriakos Savvidis – výsledná známka 7
Opäť patril medzi najlepších Michalovčanov. V strede poľa neprehral ani jeden súboj. Pomáhal vzadu, aktívne podporoval útok. Aj on ale mohol urobiť viac pri úniku Lukáčika a góle Clebéra. Keby platil jeho gól, ktorý asi platiť mal, známku by mal vyššiu.

Dimitrios Popovits – výsledná známka 7
Geniálna prihrávka Vojtkovi na gól, výrazná podpora ofenzívy. Chýbal iba strelený gól. Keby bol na jeho konte, bol by z michalovskej strany mužom zápasu.

Jozef Šimon Turík – výsledná známka 5
Priemerný výkon už stálice michalovského stredu poľa. Nerobil príliš chýb, na druhej strane, v takýchto zápasoch sa núka jeho väčšia podpora útoku. „Dodovi“ zjavne nevyhovoval štýl hry Serede, ktorá ju kúskovala a zdržiavala každú jednu sekundu.

Igor Žofčák – výsledná známka 5
„Sereďania“ vedeli odkiaľ pre nich hrozí najväčšie nebezpečenstvo. Aj preto michalovského kapitána strážili a nedovolili mu toľko, čo Senica. Platí to isté, čo pri Turíkovi, hra Serede na zdržiavanie a kúskovania hry nevyhovovala ani jemu.

Christos Kountouriotis – výsledná známka 4
Nebol to jeho výkon zo zápasu so Žilinou, kedy zaujal. V ofenzíve ho ale bolo vidieť. Tréneri jeho striedaním zrejme chceli zvýšiť útočnú aktivitu. Tento plán ale nevyšiel.

Issa Modibo Sidibe  – výsledná známka 5
Útočník z Nigeru bojoval ako lev, chodil do súbojov, zbíjal sa so súpermi, na čo doplatil zranením. Snahu mu vytknúť nemožno, bolo ho vidieť. Od útočníka ale čakáme góly. Sidibe mal dve šance, ani jednu nepremenil. Keby sa tak stalo, známka je vyššia.

Peter Kolesár – výsledná známka 4
Prišiel na začiatku druhého polčasu, aby zvýšil ofenzívnu aktivitu svojho tímu. Opäť sa ale na trávniku trápil. Jeho strely triafali všetko, len nie priestor brány. Ani jemu, podobne ako celému tímu, nevyhovoval herný štýl Serede. Keď prídu zápasy proti tímom, ktoré chcú hrať futbal, určite porastie aj jeho výkon a aj naša známka.

Armen Hovhannisyan - výsledná známka 2
Arménsky útočník prišiel na ihrisko za zraneného Sidibeho. Zápas mu ale nevyšiel. V útoku sa pohyboval na miestach, kde byť nemal, chýbal zase tam, kde byť mal. Ide ale ešte o mladého hráča, na ktorom sa dá pracovať.

Stanislav Danko (hral menej ako pätnásť minút, jeho výkon nehodnotíme)

Peter Brendza



Uverejnené: 27.08.2019 09:58:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.