files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zekuciove priority na najbližší polrok: Etablovať sa v Dukle a získať miestenku na majstrovstvá sveta

Po rokoch sa zostava slovenskej hokejovej reprezentácie do dvadsať rokov na svetový šampionát bude tvoriť inak. Doteraz hráči pôsobiaci na Slovensku fungovali v projekte HK Orange, v ktorom boli od júla až do decembra, kedy uzrela svetlo sveta konečná nominácia na majstrovstvá sveta. Projekt sa ale zrušil a mladí hokejisti tak ostali vo svojich kluboch. Jedným z nich je aj Alexander Zekucia. Devätnásťročný rodák zo Spišskej Novej Vsi sa momentálne snaží dostať do zostavy nováčika Tipsport ligy HK Dukla Ingema Michalovce.

Práve Zekucia spoločne s brankárom Filipom Surákom rozšírili rady Spišiakov v Michalovciach, keď sa pridali k už etablovaným Danielovi Hančákovi, Lukášovi Hamráčkovi, Martinovi Bdžochovi, či Matejovi Giľákovi. „Je nás tu viac, čo je pre mňa len a len dobré,“ konštatuje najmladší z michalovských Spišiakov, ktorý má pred sebou v tejto sezóne dva významné ciele. „V prvom rade sa chcem presadiť do zostavy trénera Chudého a hrať pravidelne. Keď sa tak stane, budem na očiach aj reprezentačných trénerov v dvadsiatke a určite sa k svetovému šampionátu priblížim viac. Osobne spravím všetko preto, aby som sa tam dostal,“ zdôrazňuje hlavné priority Zekucia.

Ten si už zahral na svetovom šampionáte do osemnásť rokov, juniorský je pre neho ďalšou výzvou. Tobôž preto, že tentoraz sa majstrovstvá sveta budú hrať v Čechách, konkrétne v Třinci a Ostrave. „Takých je nás tam ale viac, ktorí sa tam chcú dostať. Stále treba bojovať o miesto. Do šampionátu je ešte niekoľko zrazov. Viem, že teraz musím makať v klube, aby som pravidelne hrával a potom bude aj šanca na účasť väčšia. To, že sa hrajú majstrovstvá sveta v Čechách je ďalším bonusom a výzvou získať miesto v tíme. V prvom rade si ale chcem vydobiť miesto v Michalovciach a byť na očiach. Určite mi pôsobenie v Extralige dá viac a rozhodne mám odtiaľ väčšiu šancu ísť do reprezentácie,“ pokračuje Alexander Zekucia.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.08.2019 10:31:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.