files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Z titulu majstra sveta sa tešil s Ovečkinom, za Michalovce odovzdá všetko

Týždeň pred začiatkom najvyššej hokejovej Tipsport ligy sa zdá, že jediným majstrom sveta, ktorý bude brázdiť ľady najvyššej súťaže je nová posila michalovskej Dukly Ingema Dmitrij Vorobjov. Skúsený 33-ročný zadák sa iba v týchto dňoch dohodol s nováčikom súťaže. Ten si od hráča, ktorý odohral v základnej časti KHL 500 zápasov a je majstrom sveta z roku 2008 sľubuje veľmi veľa.

Dmitrij Vorobjov doteraz pôsobil iba v Rusku. V nadnárodnej KHL postupne hrával v Lade Togliatti, Ufe, Dyname Moskva, Petrohrade, Omsku, Vladivostoku, Ufe a naposledy v Chabarovsku. „Bude to môj prvý angažmán mimo domova a veľmi sa naň teším,“ zdôveril sa nášmu portálu majster sveta z roku 2008.

V kanadskom Quebecu sa vo finále diali iné veci“. Rusom vedeným Alexandrom Ovečkinom, Sergejom Fiodorovom či Alexandrom Siominom s Iljom Kovalčukom, ktorým sa vo finále podarilo dvakrát skórovať, sa vtedy podaril parádny obrat z 2:4 na 5:4. Vorobjev síce tento duel pozeral na tribúne, predtým bol ale päťkrát v akcii a teda zlatá medaila patrila aj jemu. „Sú to krásne spomienky. Vo finále som síce nehral, no na tribúne som si ho užil. Zlatá medaila je doteraz môj najväčší hokejový úspech,“ s hrdosťou v hlase podotýka strieborný medailista z MS do 20 rokov a víťaz Spenglerovho pohára. Ten veľmi dobre vychádza hlavne s Ovečkinom. S jedným z top strelcov NHL totiž hrával už v mládežníckych reprezentáciách. „So Sašom sa dobre poznáme. V NHL urobil fantastickú kariéru. Veľmi sa z neho teším,“ dodáva k téme zborná obranca, ktorý bol v minulosti draftovaný Torontom Maple Leafs, za morom si ale nikdy nezahral.

Skúsený ruský zadák počas leta čakal na zaujímavú ponuku. Nakoniec ho zaujal nováčik slovenskej Tipsport ligy. „Klub sa ozval môjmu agentovi. Ponuka bola fakt dobrá, a tak som sa ju rozhodol prijať. Michalovce majú svoje ambície. Verím, že im ich pomôžem naplniť,“ zdôrazňuje druhý Rus v drese Dukly Ingema. O prvom Igorovi Safaralejevovi sa Vorobjev dozvedal až po podpise zmluvy. „Vedel som, že tu podpísalo zmluvy niekoľko Fínov, aj holandský obranca. O Igorovi som sa dozvedel až neskôr. Som ale veľmi rád, že je tu so mnou nejaký krajan. Hneď sme si sadli,“ pokračuje siedma zahraničný posila michalovskej Dukly.

O svojich ambíciách a pomoci tímu ešte príliš hovoriť nechcel. „Som tu iba od nedele, takže neviem, čo mám od toho čakať. Navyše, je to moje prvé pôsobisko mimo domova. Za seba ale môžem povedať, že odovzdám pre Michalovce všetko. Uvidíme, kde nás to až vynesie, ale určite máme svoje ambície a ja sa ich takisto budem snažiť napĺňať,“ dodáva na záver Dmitrij Vorobjov.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.09.2019 14:18:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.