files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Aj napriek tretej prehre spokojnosť: Miroslav Chudý: „Napredujeme“

Pred týždňom a pol sa zdalo, že hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sú nastavení na správnej ceste. V príprave za ten čas odohrali šesť zápasov, v ktorých päťkrát zvíťazili. Zdolali účastníka Tipsport ligy Miškolc, EBEL ligy Linz, maďarský Debrecín a na Tatranskom pohári francúzsky Nice aj domáci Poprad. Následne ale prišli tri prehry v rade, konkrétne doma s Liptovským Mikulášom a vonku, a doma s Košicami. Tie týždeň pred začiatkom súťaže odkryli aj chyby, na ktorých teraz musia tréneri zapracovať.

 

Naposledy nováčik Tipsport ligy padol doma s Košicami. Gólom Lalancetteho síce viedol, Košičania ale v druhej a tretej časti troma gólmi otočili výsledok na svoju stranu. „Napriek prehre náš výkon nebol zlý. Lámalo sa to v tretej tretine za stavu 1:1. My sme gól zo šance nedali, súper áno. To rozhodlo. Ukázalo sa ale, že máme na čom stavať a naša hra napreduje. Treba sa pozrieť aj proti komu sme hrali. Proti nám stál kvalitný súper. Okrem výsledku, ktorý veľkú rolu dnes nehral, sme spokojní so všetkým ostatným,“ poznamenal po prehre s Košicami tréner Dukly Ingema Miroslav Chudý.

Jeho káder sa zdal byť uzavretý, no v posledných dňoch nastali zmeny dnu aj von. Pribudli fínsky zadák Sameli Ventela a Rus Dmitrij Vorobjov, ktorý v druhej najlepšej lige sveta KHL odohral v 500 zápasov. Na druhej strane, realizačný tím sa rozlúčil s fínskym útočníkom Samuelom Salonenon. „Nechcel by som povedať, že sme od neho čakali viac,“ rozhovoril sa na margo „vyhodeného“ Fína kouč Dukly Miroslav Chudý, ktorý následne dodáva aj dôvody, prečo sa s týmto útočníkom rozlúčili. „Jeho pozícia v tíme sa zmenila po príchode Gaba Spilara. Samuel mal trošku problém s fyzickou hrou. Rozhodli sme sa vsadiť skôr na defenzívu a na miesto legionárov sme tak angažovali Vorobjeva s Ventelom.“

 

Čo sa týka uzavretia kádra pre sezónu, ktoré sa zdalo byť pred týždňom, či dvoma, tentoraz už platiť nemusí. „Momentálne vám na to odpovedať neviem. Uvidíme. Trošku sa nám kopia zranenia. Najskôr sa nám zdalo, že hráčov máme dosť, teraz po zraneniach ich máme málo. V piatok v Miškolci vyskúšame mladého obrancu Feretu, juniorského reprezentanta Slovenska. Nejaké výrazné zásahy do mužstva už robiť nebudeme. Ak nás prinútia okolnosti, nejaké zmeny prísť ale môžu. Zatiaľ však o nich nerozmýšľame,“ pokračuje k zloženiu kádra Miroslav Chudý.

 

Aj keď Dukla má odohrať v príprave ešte jeden duel, Miroslav Chudý sa v nasledujúcich slovách dotkol aj jej hodnotenia. „Stále je čo vylepšovať a to bude aj keď začne súťaž. V globále sme spokojní. Kostru mužstva sme postavili na tých hráčov, ktorí si postup vybojovali. Potrebovali sme ale doplniť káder. Doplnili sme to prevažne legionármi. V rámci našich možností to nie je vyskladané zle. Prípravné zápasy ukázali klady aj zápory. Mňa osobne najviac mrzí, že hlavne v Banskej Bystrici a Košiciach sme hrali ustráchane a pred súpermi sme mali až prehnaní rešpekt. Toho sa musíme do ligy zbaviť. Pokiaľ budeme hrať takto ako proti Košiciam doma a prídu aj góly, bude to dobré. Určite nejaké veľké oči mať nebudeme. Chceme ísť krok po kroku,“ podotýka michalovský lodivod.

Už prípravné zápasy ukazujú, že fanúšik o hokej záujem bude mať. V rámci prípravy bol zakaždým štvorciferný počet divákov na zápasoch a nič iné sa nečaká ani v lige. „Na štart ligy sa už všetci tešíme. Diváci nás do najvyššej súťaže svojimi hlasivkami dotlačili, zaslúžia si ju vidieť. Našou snahou musí byť, aby zakaždým odchádzali spokojní. Aj keď sa prehrá, ľudia vás odmenia potleskom pokiaľ vidia, že ste na ľade nechali všetko. My im chceme ponúknuť nielen atraktívnu hru, ale aby sa tešili aj z výsledkov. Nie je to pre nás jednoduché. Oproti minulému roku sme o level vyššie. Spoločnými silami by sme pre michalovský hokej mohli priniesť krásny výsledok. Ako som povedal, do ligy pôjdeme skromne, krok po kroku a uvidíme, čo to prinesie,“ dodáva na záver tréner michalovskej Dukly.

Peter Brendza

Naposledy nováčik Tipsport ligy padol doma s Košicami. Gólom Lalancetteho síce viedol, Košičania ale v druhej a tretej časti troma gólmi otočili výsledok na svoju stranu. „Napriek prehre náš výkon nebol zlý. Lámalo sa to v tretej tretine za stavu 1:1. My sme gól zo šance nedali, súper áno. To rozhodlo. Ukázalo sa ale, že máme na čom stavať a naša hra napreduje. Treba sa pozrieť aj proti komu sme hrali. Proti nám stále kvalitný súper. Okrem výsledku, ktorý veľkú rolu dnes nehral, sme spokojní so všetkým ostatným,“ poznamenal po prehre s Košicami tréner Dukly Ingema Miroslav Chudý.


Uverejnené: 06.09.2019 10:45:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.