files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tŕnistá cesta Iuventy k dvom dôležitým bodom

Už druhé kolo spoločnej slovensko-českej MOL ligy hádzanárok spojilo dva najúspešnejšie slovenské kluby. Hráčky obhajcu ligového prvenstva a slovenského majstra Iuventy Michalovce cestovali do Šale síce v role mierneho favorita, no aj s vedomím, že ich pri Váhu nič ľahké nečaká. A ani nečakalo. Víťazstvo 25:21 sa nerodilo ľahko a o to sú dva body cennejšie.

Michalovčanky sa prvýkrát do vedenia dostali v pätnástej minúte a až do konca duelu to boli práve ony, ktoré mali navrch. Duslo vedené ich bývalým trénerom Jánom Packom ale viackrát zrovnalo skóre. Na začiatku poslednej desaťminútovky bolo skóre vyrovnané (17:17) a teda aj všetko otvorené. „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas a taký aj bol,“ rozhovoril sa tréner Zemplínčaniek Peter Dávid, ktorý už v prvej desaťminútovke reagoval oddychovým časom na slabý štart svojich zvereniek. „Úvod sme nemali dobrý. Našim najväčším problémom bolo, že sme sa nedokázali od súpera gólovo odtrhnúť. Nevedeli sme zlomiť zápas na svoju stranu. Vždy, keď sme mali taký náznak, prišla šnúra gólov súperiek, ktoré sa zakaždým dokázali dotiahnúť. Nakoniec sme to ale zlomili. Bol to ťažký zápas a som rád, že ho máme za sebou a že sme domov priniesli cenné dva body. Som o tom presvedčený, že Duslo hlavne doma potrápi každého súpera. Každý to tam bude mať ťažké. Hrajú to veľmi umne a nikto sa tam nedokáže dostať do tempa,“ pokračoval Peter Dávid, ktorý sa trénerského kormidla v Iuvente ujal na začiatku letnej prípravy.

Víťazstvo dôležité z psychického hľadiska

Obhajca interligového prvenstva odštartoval ligu najlepšie ako mohol, dvoma víťazstvami. Domáce s Hodonínom (36:17) sa ale rodilo rozhodne ľahšie. Na druhej strane, Iuventa sa naladila na náročný týždeň, v ktorom ju čakajú tri domáce zápasy, víťazne. Peter Dávid verí, že na víťaznej vlne budú jeho zverenky aj po utorku, kedy v predohrávke tretieho kola MOL ligy privítajú Porubu, ako aj po víkende, kedy doma absolvujú dvojzápas prvého kola Pohára EHF proti švajčiarskemu Spono Eagles Nottwil. „Najdôležitejším faktom je, že sme to dotiahli do víťazného konca. Hneď po zápase som v šatni dievčatám zdôraznil, že dosiahli veľké víťazstvo, ktoré nám psychicky môže veľmi pomôcť. Vzhľadom na priebeh duelu, keby sa nám nepodarilo vyhrať, bolo by to pre nich náročné. Ich psychika by rozhodne išla dole a vrátilo by nás to o niekoľko týždňov späť. Aj vzhľadom na to si víťazstvo veľmi ceníme a už sa sústredíme na ďalšie zápasy,“ zdôrazňuje Peter Dávid.

V utorok priamy súboj o prvé miesto

Rovnaký štvorbodový štart ako Michalovčanky zaznamenal aj ich utorkový súper. Zverenky bývalého trénera Iuventy Dušana Daniša najskôr zvíťazili v Olomouci 27:24 a cez víkend si doma poradili s nepríjemným Veselím nad Moravou (27:25). „Poruba je rozhodne ťažký súper, no ja verím, že nám sobotňajšie víťazstvo pomôže. Je potrebné mať dobrý vstup do zápasu, nie taký, aký sme mali v Šali. Opäť potrebujeme zvíťaziť a dobre sa tak naladiť na náročný víkend,“ dodáva k utorkovému duelu tretieho kola MOL ligy, ktorý bude aj priamym súbojom o prvé miesto, tréner Michalovčaniek Peter Dávid.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.09.2019 21:23:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.