files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejové Michalovce na nohách, Dukla lídrom Extraligy!

Hokejové Michalovce sú na nohách. Dukla Ingema po dvoch kolách najvyššej Tipsport ligy tróni na čele tabuľky. Zverenci trénera Miroslava Chudého najskôr v piatok zdolali Liptovský Mikuláš 5:1, v nedeľu si zase pred parádnou atmosférou poradili s Nitrou, ktorú porazili 3:2. So šiestimi bodmi im po dvoch kolách patrí prvé miesto v tabuľke, ktorú vedú pred majstrovskou Banskou Bystricou a bratislavským Slovanom!

Tak ako sa čakalo, prvé dva domáce zápasy Michalovčanov videl takmer do posledného miesta natrieskaný zimák. Aj to ukazuje, že nováčik bude pre Tipsport ligu v tomto smere obrovským prínosom. „Nie som spokojný iba s výsledkami, ale aj s hrou a parádnou atmosférou na štadióne,“ rozhovoril sa tréner Dukly Miroslav Chudý. „Opäť sa nám podarilo zžiť s tribúnami. Diváci nás hnali za víťazstvami. Znovu sme vytvorili s nimi súdržný celok. To je pre mňa najväčšie plus z týchto dvoch zápasov. Po hernej stránke sa samozrejme vyskytli aj chyby. My ale vieme, že musíme stavať na tímovom duchu. V lige sú aj kvalitnejšie mužstvá ako sme my. Niekedy ale nasadenie, túžba po víťazstve a srdce vyhrajú aj nad silnejšími protivníkmi,“ pokračuje lodivod michalovskej Dukly.

Musia byť realistami

U nováčika súťaže sa zakaždým v úvodných zápasoch očakáva obrovský elán. Ten spojený s parádnou atmosférou na štadióne u Michalovčanov spôsobil také zbláznenie, že sú na prvom mieste v tabuľke. „Pozerá sa na to dobre, ale buďme realisti,“ krotí eufória Miroslav Chudý. „Vieme, že v lige sú aj silnejšie mužstvá ako sme my. Sme za to síce vďační, že sme na prvom mieste a dobre sa na tabuľku pozerá, no je to iba druhé kolo. Musíme byť realistami, vieme, čo nás čaká. Ideme krok po kroku. Na druhej strane, vždy je lepšie, keď sa vyhrá, ako keď sa prehrá,“ smeje sa michalovský lodivod.

Výkony checking line prekvapením nie sú

To, že mužstvo budú ťahať hlavne legionári a hráči, ktorí už okúsili najvyššie súťaže, sa trošku aj čakalo. Prekvapením sú ale výkony viacerých mladíkov, hlavne štvrtej útočnej formácie Lukáš Hamráček, Lukáš Toma a Samuel Chalupa. Tí síce vlani vytvorili jeden z najlepších útokov prvej ligy, to že sa budú takto presadzovať aj v Extralige ale čakal len málokto. „Pre mňa ich výkony prekvapením nie sú. Viem, čo od nich môžem čakať,“ zdôrazňuje Miroslav Chudý a ku svojej „checking line“ dodáva. „Od môjho príchodu do Michaloviec urobili Hamráček s Tomom obrovský výkonnostný progres. Dobre sa k ním pridal aj Samo Chalupa, ktorý k nám prišiel vlani z Prešova. Ja viem, čo v nich je. Sú to poctiví hráči, ktorí som o tom presvedčený, že budú aj odmenení. Čo je podstatné, ide o hráčov, ktorí si urobia svoju robotu presne tak, ako im poviete. Nefrflú, žeby chceli hrať vo vyšších útokoch, práve naopak. Takýchto „dričov“ každé mužstvo potrebuje a ja som rád, že ich v tíme máme.“

V utorok do Miškolca

Po dvoch domácich zápasoch v utorok Duklu čaká prvý výjazd vonku. Jej hráči si to zamieria síce za hranice Slovenska, no iba do neďalekého Miškolca. Maďarský tím je druhým rokom v najvyššej slovenskej súťaži. Vlani obsadil v základnej časti ôsme miesto, v predkole play-off vypadol s iným maďarským celkom MAC Budapešť. Michalovčania si s DVTK Jegersmedvék zmerali sily v príprave dvakrát. Doma „medveďov“ zdolali 5:3, v Maďarsku vo značne improvizovanej zostave prehrali 1:5. S Miškolcom sa mali dokonca stretnú aj tretíkrát, ich finálový duel Tatranského pohára bol ale pre chorobu hráčov DVTK preložený na piatok 25. októbra do Michaloviec. „ Čo som videl naše vzájomné zápasy a aj tie na Tatranskom pohári, musím povedať, že Miškolc poskladal kvalitné mužstvo. Majú silných hráčov na puku. Hlavne v domácom prostredí sú silní a preto nás čaká veľmi ťažký zápas. Ľahký už ale v Extralige nebude žiadny,“ dodáva na záver Miroslav Chudý.

Zapamätajme si takýto pohľad na tabuľku. Nemusí sa už nikdy opakovať

Peter Brendza



Uverejnené: 16.09.2019 14:31:42 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.