files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Päť dôležitých víťazstiev pre Európske mesto športu

Michalovce boli počas minulého víkendu športom viac ako presýtené. Európske mesto športu pre rok 2019 okrem basketbalového turnaja a tradičnej Michalovskej hodinovky „absolvovalo“ aj päť dôležitých zápasov jeho športových tímov. V hre na domácej pôde boli hádzanárky Iuventy Michalovce, futbalisti MFK Zemplín Michalovce a aj hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. A všetci sa tešili z víťazstvá!

Začnime hokejistami. Na zimnom štadióne sa písala história. Hráči HK Dukla Ingema Michalovce absolvovali totiž premiéru v najvyššej Tipsport lige. A nováčik sa poriadne vyšvihol. Veď zverenci trénera Miroslava Chudého zdolali v piatok Liptovský Mikuláš (5:1), v nedeľu Nitru (3:2) a po dvoch víťazstvách sú na prvom mieste, teda momentálne sú najlepším tímom na Slovensku! Samozrejme, sme si vedomí, že to tak zrejme nebude donekonečna, no na tabuľku sa momentálne pozerá viac ako dobre.

Lepšie sa pozerá aj na tabuľku futbalovej Fortuna ligy. Hráči MFK Zemplín Michalovce zvíťazili nad AS Trenčín 2:1 a sú už na ôsmom mieste, blízko k vytúženej prvej šestke. Hreje ich sobotňajšie víťazstvo, ktoré ale bolo cez slzy. Kalí ho totiž veľmi ťažké zranenie útočníka Mateja Trusu, ktorému protihráč nešetrným zákrokom na dvakrát zlomil nohu. Osemnásťročný Trusa bude pauzovať možno aj rok...

Cez víkend sa darilo aj hádzanárkam Iuventy Michalovce. Slovenský majster a obhajca prvenstva v MOL lige privítal v dvojzápase prvého kola Pohára EHF švajčiarsky Spono Eagles Nottwil. Zverenky trénera Petra Dávida zdolali švajčiarsky tím takmer zhodnými výsledkami 31:25 a 32:25, a postúpili tak do druhého kola, kde na nich čaká francúzsky Nice.

Európske mesto športu pre rok 2019 sa teda mohlo opäť tešiť zo športových výkonov a výsledkov. Verme, že radosť majú takisto fanúšikovia, ktorí si teraz vychutnávajú športové opojenie. Tešme sa všetci z týchto výsledkov a aj z toho, že môžeme zažívať takýto športový boom čo najdlhšie. Zhodne s futbalistami a hokejistami v najvyššej súťaži, či majsterkami Slovenska a reprezentantkami krajiny v Európe sa totiž nemôže pochváliť veľa miest na Slovensku, tobôž nekrajských. Verme, že tento športový boom vydrží čo najdlhšie!

Peter Brendza



Uverejnené: 16.09.2019 19:52:54 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.