files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obrazom: Premiéra michalovskej Dukly v Extralige

Hokejisti HK Dukla Ingema dvoma domácimi zápasmi v závere minulého týždňa začali písať novú históriu michalovského hokeja. Po prvýkrát sa totiž predstavili v najvyššej Extralige. Pred zaplneným hľadiskom hladnom po hokeji najvyššej úrovne sa im darilo. V piatok zdolali Liptovský Mikuláš (5:1) a v nedeľu si poradili aj s vicemajstrom z Nitry (3:2). Poďme si obrazom priblížiť, ako to vyzeralo na štadióne...

Michalovčanov privítal v Tipsport lige sám prezident spoločnosti Pro-hokej, riadiacej najvyššiu súťaž Richard Lintner. „Som veľmi rád, že môžeme Michalovce privítať v našej spoločnosti,“ zdôraznil pred zaplneným hľadiskom bývalý slovenský reprezentant, majster sveta a hráč kanadsko-americkej NHL.

Diváci si v piatok mohli vychutnať aj sprievodný program. Ten moderoval známy herec Juraj Rašla. V programe vystúpil folklórny súbor Zemplín, nechýbala ani pyro šou.

Duklu privítali v najvyššej súťaži aj ostatní michalovskí športovci, ktorí už v najvyššej súťaži účinkujú. "Sme veľmi radi, že po nás futbalistoch a hádzanárkách budú Michalovce v najvyššej súťaži reprezentovať aj hokejisti. Držím im palce, aby reprezentovali mesto čo najlepšie," podotkol Matúš Kira, brankár futbalového MFK Zemplín, ktorý zastúpil kapitána Igora Žofčáka. Okrem neho sa slávnostného vstupu zúčastnili aj ďalší športovci hrajúci najvyššiu súťaž, florbalistka Patrícia Dzurinová, džudistka Martina Váradyová a stolný tenista Mikuláš Soos. Chýbala akurát zástupkyňa Iuventy Michalovce, ktorá sa pripravovala na dôležitý dvojzápas prvého kola Pohára EHF proti švajčiarskému Spomu Eagles.

O úvodné buly zápasu sa postaral Ivan Hrtús, kapitán víťazom prvej ligy v sezóne 1985/86. Ten si rád zaspomína na michalovské časy aj teraz. "Určite! Boli to krásne časy. Michalovce boli vždy hokejovým mestom a som rád, že sú v najvyššej súťaži. Sledoval som výsledky Dukly aj po mojom odchode odtiaľ. Bolo mi ľúto, keď hokej spadol do druhej ligy, no o to som radšej, že sa pozviechal a je extraligový. Fanúšik tu si to určite zaslúži," poznamenal Ivan Hrtús.

A potom to už mohlo začať...




Uverejnené: 18.09.2019 12:49:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.