files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Memoriál Juraja Magoča korisťou domácich

 

 

Michalovskí basketbasliti 1. BK sa pripravujú na náročnú sezónu. V sobotu si ju spestrili už štvrtým ročníkom Memoriálu Juraja Magoča.

Juraj Magoč bol dlhoročným hráčom a neskôr aj prezidentom basketbalového klubu v Michalovciach. Po tom, čo tragicky zahynul si predstavitelia 1. BK každý rok uctievajú memoriálom jeho pamiatku. Tohto roku sa konal už jeho štvrtý ročník. Spolu s organizátorom sa na ňom zúčastnili celky Kapybary Košice a Geotrend Košice.

Spokojnosť s výsledkami

Domáci basketbalisti, ktorí obhajovali minuloročné prvenstvo chceli potvrdiť svoju stúpajúcu formu. To sa im aj podarilo, keď potešili trénera Rakovského presvedčivými víťazstvami nad svojimi súpermi. „Tento turnaj nám slúžil ako prípravu na sezónu, ktorá nás čaká,“ povedal nám tréner mužstva. „Ukázali sa na ňom všetky klady ako zápory tímu, na ktorých musíme ešte popracovať. Treba povedať, že ich bolo hodne,“ doplnil Rakovský. Družstvo prechádza v tomto roku prestavbou, keď príležitosť v prvom tíme dostanú viacerí juniori, ktorí pôsobia pod trénerom Marinkom Svitlicom. Mladíci výkonom nesklamali a potešili svojho trénera. „Chlapci ma svojim výkonom potešili a ukázali, že si zaslúžia príležitosť hrať v prvom tíme,“ dodal ešte Rakovský. Ten dúfa, že aj títo mladíci pomôžu vybojovať družstvu predsezónny cieľ, a tým je postup do baráže do ktorej sa dostanú štyri najlepšie celky z prvej ligy. Sezónu Orli začínajú na palubovkách súperov, doma sa prvýkrát predstavia 23. a 24. októbra, keď privítajú celky ŠKP ZOS Zvolen a MBK Žiar n/Hronom.

 

Výsledky Memoriálu Juraja Magoča : Kapybary Košice – Geotrend Košice 77:57 (39:36), 1. BK Michalovce – Geotrend Košice 74:41 (45:17), 1. BK Michalovce – Kapybary Košice 91:79 (46:34)

 

Súčasný káder mužstva 1. BK:

Pivoti : Andrej Tebeľák, Lukáš Šimko, Michal Maškulík

Krídla : Martin Rakovský, Michal Pastirák, Tomáš Kostovčík, Boris Šanta, Lukáš Jager, Marinko Svitlica, Tomáš Mižák

Rozohrávači : Roman Rakovský, Branislav Holda, Peter Biganič, Vladislav Mitterpák

 

(Peter Brendza)

           



Uverejnené: 12.09.2010 12:40:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.