files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Belasý orol zostrelený pri Laborci

Parádne hokejové divadlo mohli vidieť diváci v nedeľu na michalovskom zimnom štadióne. Pričinili sa o to výbornou atmosférou aj oni sami, keďže pomohli hráčom HK Dukla Ingema Michalovce k veľkému víťazstvu 4:3 nad slávnym Slovanom Bratislava. To, čo sa teda nepodarilo futbalistom MFK Zemplín za päť rokov v najvyššej súťaže, podarilo sa za necelý mesiac hokejistom Dukly. Zdolali veľký Slovan!

Belasí prišli do Michaloviec motivovaný prvým miesto v tabuľke, ktoré si chceli udržať. Ešte viac ich namotivovala situácia z desiatej minúty, kedy Tomáš Zigo otvoril skóre duelu. Odpoveď Michalovčanov prišla v štrnástej minúte, kedy Peter Galamboš vopchal hokejku do rozohrávky brankára Barryho Brusta a poslal puk do siete. „Vedeli sme, že on to často rozohráva. Bol to zámer chodiť takto pred neho. Chytil puk do lapačky, chcel ho ihneď rozohrať. Ja som tam hneď priskočil a dal mi to rovno na hokejku,“ skonštatoval po zápase strelec michalovského gólu Peter Galamboš. „Počkal som si na šancu. Je pravdou, že to bol jeden z ľahších gólov, no aj také sa počítajú,“ pokračuje Peter Galamboš.

Michalovčania prehrávali rozdielom gólu aj v druhej tretine, po tom, čo Radovan Puliš dopravil puk za chrbát inak skvelého Trenčana. O vyrovnanie sa postaral po parádnom úniku Matej Giľák. Od tej doby už boli na koni domáci. Tí síce v úvode tretej tretiny nevyužili 95 sekundovú presilovku o dvoch hráčov, po nej však gólovo udreli. Najskôr Lalancett prekvapil spoza brány svojho krajana Brusta a potom Jakub Linet zrazil belasých definitívne na kolená. Tí síce ešte zdvihli hlavu po Zigovom premenenom trestnom strieľaní, na vyrovnanie sa už ale nezmohli. „Sú to super pocity hlavne z toho pohľadu, že sme vyhrali. Neberiem to tak, že môj gól bol rozdielový. Víťazstvo nad Slovanom si strašne ceníme,“ zdôrazňuje strelec michalovského štvrtého gólu. Ten pomstil úder hokejkou do svojej tváre, ktorý inkasoval krátko pred svojim gólom. „Dostal som tam hokejkou, čo si rozhodcovia nevšimli. Pokračovali sme v útoku. Igor mi to krásne naservíroval a ja som už nemal problém dať to do prázdnej bránky,“ smial sa Linet, ktorému tvár po zápase zdobil aj krvavý otlačok pod bradou po údere hokejkou. „Gól bol pre mňa ideálnou náplasťou na túto ranu. Keď som ho strelil, na bolesť som nemyslel,“ dodáva Jakub Linet.

Nováčik súťaže tak pokračuje v domácich fantastických výkonoch. Po Liptovskom Mikuláši, Nitre a Poprade prišiel rad aj na Slovan Bratislavu. K výhre opäť pomohli aj fantastickí diváci. Do posledného miesta zaplnený štadión totiž hnal domácich k výhre. Nepomáhal si vôbec urážkami Slovanistov, čo ocenili belasí ihneď po zápase. „Atmosféra bola fantastická. Pripomínala mi tú z rodného Martina. Je to výborný pocit urobiť za dve hodiny šťastných štyri tisíc ľudí. Divák bol od prvej sekundy s nami. Hnal nás dopredu, za čo celému publiku patrí obrovská vďaka,“ podotýka Peter Galamboš a Jakub Linet dodáva. „Tak ako v každom doterajšom domácom zápase boli diváci našim šiestym hráčom. Ženú nás dopredu a dodávajú nám sily aj vtedy, keď chýbajú. Sme radi, že ich máme.“

 

Po piatom víťazstve zo šiestich duelov sa Michalovčania vyšvihli na druhé miesto v tabuľke. Viac bodov ako oni nazbierali iba Košice. A práve v Steel aréne sa predstavia už v utorok v priamom súboji o prvé miesto v tabuľke. „To, že budeme po siedmom kole na druhom mieste a v Košiciach budeme hrať o prvú priečku nečakal asi nikto. My si však veríme. Ideme do každého zápasu s pokorou a zatiaľ sa nám darí. Čo sa týka utorka, je to derby, ktoré favorita nemá. Teraz ho ale bude mať. My ako nováčik nemáme čo stratiť. Určite tam ale nepôjdeme v porazeneckej nálade a keď sa nám takto darí, prečo by sme nemohli uspieť ani v Košiciach?,“ pýta sa na záver Jakub Linet.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.09.2019 11:48:34 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.