files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Natiahne Dukla domácu víťaznú šnúru aj proti Novým Zámkom?

Štart hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce do ich historicky prvej sezóny medzi slovenskou elitou napĺňa všetky očakávania. Zverenci trénera Miroslava Chudého síce v utorok v ôsmom kole Tipsport ligy prehrali v priamom súboji o prvé miesto v Košiciach 0:3, no aj tak okupujú špicu tabuľky, čo pred sezónou nečakal asi nikto. Darí sa im hlavne v domácich zápasoch. Všetky štyri vyhrali a získali v nich jedenásť bodov.

„So vstupom do sezóny sme veľmi spokojní. Určite sme nečakali, že v ôsmom kole budeme hrať v Košiciach o prvé miesto. Všetci sme prekvapení. Je to ale určite obraz toho, ako makáme na tréningoch. Zišli sme sa tu dobrá partia, ťaháme to jeden za druhého. Verím, že v tom budeme pokračovať aj naďalej,“ poznamenal k vstupu do sezóny útočník HK Dukla Ingema Michalovce Matej Giľák, ktorý štyri domáce výhry pripisuje aj fantastickým divákom. „Oni nás ťahajú za víťazstvami. Je to niečo neskutočné. Vedeli sme, že divák bude mať záujem o naše zápasy, keď budeme hrať Extraligu, ale takýto boom sme rozhodne nečakali. Ženú nás dopredu, dodávajú nám energiu a víťazstvá sú aj ich zásluha. Našou úlohou je produkovať taký hokej, aby chodili na zápasy aj naďalej. Našou úlohou je im robiť radosť. Aj preto musíme domácu víťaznú šnúru udržať čo najdlhšie,“ zdôrazňuje odchovanec spišskonovoveského hokeja v službách michalovskej Dukly.

Kto videl prvú tretinu utorkového duelu v Košiciach musí povedať, že prehra Michalovčanov 0:3 je nezaslúžená. Nováčik súťaže totiž začal výborne a mal viacero dobrých šancí na otvorenie skóre. Jeho hráči nimi ale pohrdli, za čo ich Košičania vo zvyšných dvoch tretinách potrestali. „Mali sme v nej dať jeden či dva góly a zápas by bol úplne iný. Mali sme okolo trinásť striel na bránu. Nejakú sme rozhodne mali zúžitkovať na gól. Od druhej tretiny Košičania zlepšili pohyb. Vybehli na nás, dali prvý gól a ukľudnili sa. Aj za stavu 0:1 sme boli v hre, no zrážali nás nevyužité šance. Na ne sme v Steel aréne doplatili,“ uvádza dôvody prehry v Košiciach Matej Giľák.

Zatiaľ, čo vonku už Michalovčania dvakrát prehrali, doma ťahajú víťaznú šnúru. Postupne zdolali Liptovský Mikuláš, Nitru, Poprad a Slovan Bratislava. V piatok hrajú doma piaty zápas a nič iné, ako výhru si proti Novým Zámkom nepripúšťajú. „Možno sa niekomu zdá, že po prvýkrát budeme hrať v role favorita, no to nie je pravda. Nové Zámky sú výkonnostne asi na takej úrovni ako my. Určite sa aj oni chcú pobiť o postup do play-off,“ zdvíha prst Giľák, ktorý upozorňuje na ich víťazstvá nad Slovanom Bratislava a Banskou Bystricou. „Dosiahli ich dokonca u súperov, musíme si teda dať na nich obrovský pozor. Majú kvalitný káder, niekoľko silných individualít, takže žiadne podcenenie z našej strany hroziť nemôže. Musíme hrať od prvej minúty tak ako každý zápas v najvyššej súťaži. Verím, že si cestu na štadión opäť nájdu aj diváci a opäť nám pomôžu k víťazstvu,“ dodáva na záver Matej Giľák.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.10.2019 09:52:16 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.