files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla naďalej na domácej víťaznej vlne, výhru venovali malému Marekovi

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvládli aj svoj piaty domáci duel, keď zdolali HC Mikron Nové Zámky hladko 4:1. Michalovčania rozhodli o svojej výhre v prvých dvoch tretinách, v ktorých zaknihovali všetky presné zásahy.

Zverenci trénera Miroslava Chudého mali výborný vstup do zápasu. Hostia síce vyslali na Adama Trenčana prvé dve strely, boli to však “ingemáci“, ktorí diktovali tempo hry a už v siedmej minúte viedli po góloch Giľáka a Hvilu 2:0. „Som rád, že sme výkonom nadviazali na predchádzajúce domáce zápasy. Súper nám v predchádzajúcich zápasoch vyslal signál, že to ľahké nebude. Vyhrať na Slovane či v Banskej Bystrici určite ľahké nie je. Ja som rád, že sme to zvládli. Nové Zámky sú totiž z nášho výkonnostného koša, išlo teda o dôležitý zápas,“ zdôraznil po stretnutí tréner Dukly Miroslav Chudý, ktorého mrzela akurát nedisciplinovanosť jeho zverencov. Tí inkasovali až jedenásť nižších trestov, duel navyše nedohral fínsky zadák Konsta Mesikammen. „To je jediné, čo môžem chlapcom vytknúť. Spravili veľa zbytočných faulov a súperovi tak umožnili hrať presilovky. Našťastie sme v oslabeniach neinkasovali, čo bol asi kľúčový moment.“

Zatiaľ, čo hostia nezužitkovali dvanásť presiloviek, Michalovčania z ôsmych dve využili. „Určite to nebol jednoduchý zápas,“ rozhovoril sa útočník Dukly a strelec tretieho gólu Marek Mašlonka. „Vedeli sme s čím príde súper. Sme veľmi radi, že sme udržali domácu víťaznú sériu. Rozhodlo asi to, že sme na nich vybehli. Dali sme rýchle dva góly a potom sme už kontrolovali priebeh hry. Našou chybou bolo, že sme mali veľa vylúčení. Nemalo by sa to stávať, pretože ďalší súperi z toho môžu profitovať,“ pokračuje Marek Mašlonka. Nové Zámky vzbudzovali po výhrach v Bratislave a Banskej Bystrici rešpekt. Neobávali sa Michalovčania, že si opäť odvezú domov body? „Obavy určite boli. Aj preto tvrdím, že toto víťazstvo je dôležité. Keď dali gól na 4:1, bolo tam ešte dosť času. Nakoniec sme to udržali a sme zato radi,“ konštatuje Marek Mašlonka.

Víťazstvo pre malého Mareka

Tipsport liga pokračuje v rýchlom tempe ďalej. Michalovčanov teraz čakajú dva zápasy na lade súpera. V nedeľu v Trenčíne, v piatok u majstra Banskej Bystrici. „Do Trenčína ideme s pokorou. My sme nováčik ligy, nemáme čo stratiť. Ideme sa pobiť o dobrý výsledok, možno aj nejaký bodík,“ podotýka k nasledujúcemu program Mašlonka. Michalovčania piatkovú výhru venovali svojmu fanúšikovi Marekovi, ktorý v Olomouci absolvoval ťažkú operáciu hlavy. „Toto víťazstvo je pre neho. Sme s myšlienkami s ním a chceme, aby videl čo najviac našich zápasov. Sľúbili sme mu, že ho budeme čakať,“ dodal na záver tréner Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.10.2019 11:42:27 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.