files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventu čaká kľúčový dvojtýždeň: „Máme všetko vo svojich rukách,“ hovorí tréner Peter Dávid

Na hádzanárky Iuventy Michalovce čaká po reprezentačnej pauze kľúčový dvojtýždeň, ktorý veľa napovie o ich naplnených cieľoch či ambíciách v sezóne. V priebehu dvanástich dní odohrajú štyri zápasy a v hre budú tak na ligovej, ako aj európskej scéne.

Už v stredu ich čaká v Moste duel „neporazených“, v ktorom vyzvú v MOL lige takisto stopercentný DHK Baník. V sobotu absolvujú doma prvý zápas druhého kola Pohára EHF proti francúzskemu Nice (začiatok o 17.30 hod.), následnú stredu predohrávaný domáci duel siedmeho kola MOL ligy proti Slavii Praha a v nedeľu ukončia náročný dvojtýždeň odvetným súbojom vo francúzskom letovisku. „Čakajú nás náročné dva týždne. Na každý zápas sa musíme dobre pripraviť. Určite sa nevzdávame ešte pred začiatkom. Všetko máme vo svojich rukách,“ zdôrazňuje tréner Peter Dávid, ktorého čaká v stredu špecifický zápas.

Veď hráčky DHK Baník Most doviedol za tri a pol roka k štyrom českým titulom, raz s nimi vyhral MOL ligu, no a pod jeho vedením postúpili „černé andelky“ aj do skupinovej fázy Pohára EHF. „Keby som povedal, že to pre mňa špecifický duel nebude, klamal by som,“ reaguje Peter Dávid. Ten nerieši momentálne to, že obaja sú v lige stopercentní a v Moste tak pôjde o prvé miesto v tabuľke. „Každý vedel, že obaja sa budeme pohybovať v tabuľke hore. Tá ale môže byť po skončení ligy úplne iná. Zápas v Moste bude mať pre všetkých úplne iný náboj. Stretnú sa dva najlepšie tímy. Most je momentálne v neskutočnom laufe. Postúpil do Ligy majstrov a v prvom kole dokázal vyhrať na pôde slovinského majstra RK Krim Ľubľana. My sme v lige podobne ešte nezakopli, no práve v stredu nás čaká prvá náročnejšia previerka. Oni tých previerok mali v sezóne už viac a všetky zvládli. Uvidíme, čo to s naším omladeným kádrom urobí a takisto aj to, ako sa mladé družstvo vysporiada s tlakom súpera a aj obecenstva, pretože očakávam búrlivú atmosféru,“ pokračuje Peter Dávid, ktorý Iuventu prevzal v júni tohto roku.

Tak slovenský, ako aj český majster v MOL lige doteraz odohrali po päť zápasov a vo všetkých obaja triumfovali. Navyše, obaja uspeli aj v pohárovej Európe. Zatiaľ, čo ale Iuventa vyhrala oba domáce zápasy prvého kola Pohára EHF so švajčiarskym Spono Eagles Notwill, Most postúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov! Najskôr uspel v domácej kvalifikácii a cez víkend vyhral aj prvý zápas skupiny, keď triumfoval na pôde slovinského RK Krim Mercator Ľubľana. „Ako som povedal, sú v nesmiernom laufe. Navyše majú výhodu domáceho prostredia, ktoré ich dokáže vyburcovať ešte k lepším výkonom. Našou úlohou bude ustáť zápasový a aj divácky tlak. Uvidíme, či sa nám to podarí,“ zdôrazňuje Peter Dávid, ktorý za istú výhodu považuje, že dôverne pozná prostredie, aj káder českého majstra. „Malou výhodou to pre nás môže byť. Rozhoduje sa ale na palubovke.“

Peter Brendza



Uverejnené: 08.10.2019 15:57:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.