files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude mať bod spod Dubňa cenu zlata?

V treťom dueli po sebe u súpera bodovali v sobotu futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí po reprezentačnej pauze nadviazali na bod z pôdy nováčika súťaže FK Pohronie Žiar nad Hronom, keď remizovali u druhej Žiliny 1:1. Mimochodom, „šoltisovci“ sú prvým tímom v tejto sezóne, ktorý si odviezol nejaký bodík spod Dubňa. Ba neboli ďaleko, aby to nebol jeden, ale rovno tri...

Michalovčania chceli v Žiline získať niečo naviac v boji o prvú šestku. V ňom pred reprezentačnou pauzou stratili po domácej prehre s Ružomberkom (0:1) a remíze v Žiari nad Hronom (2:2). V oboch zápasoch boli lepším tímom a v oboch prišli o bod respektíve o body nešťastnými gólmi v samom závere. Možno aj to zohralo v ich podvedomí dôležitú rolu, keď v 75. minúte inkasoval červenú kartu Žilinčan Diaz. Michalovčania sa v presilovke príliš nevysunuli a neišli v ústrety víťazstvu tak, ako by niekto čakal. Skrátka, uspokojili sa v vrabcom v hrsti. Bod zo Žiliny je viac ako dobrý a pred zápasom by ho bral každý.

V Žiline sa jasne ukázalo, že mužstvo vedené trénerom Šoltisom sa za dva mesiace výrazne zmenilo. Jedenásť posíl „zapríčinilo“ obrovský nárast kvality. Už to nie je mužstvo so štrnástimi hráčmi, ako tomu bolo v lete, už to je vážny ašpirant na umiestnenie v prvej šestke. Vedenie klubu poriadne zapracovalo na posilách a zdá sa, že tím má opäť na to, aby sa v základnej časti umiestnil do šiesteho miesta a v nadstavbe si tak zahral v skupine o titul. Aj vlani sa v prvom kole druhej časti remízou rozbehol v Žiline a odvtedy prehral iba raz na Tehelnom poli. Bodaj by to „šoltisovci“ dokázali aj teraz.

Pohľad na tabuľku rozhodne teší viac, ako tomu bolo vlani v takomto čase. Zemplínčania sú síce na desiatom mieste, no na štvrtú Trnavu strácajú menej bodov (štyri) ako na nich stráca predposledný FK Pohronie či posledná Nitra (šesť). A ich umiestnenie mohlo byť oveľa lepšie. Keď si spomenieme na posledné tri zápasy, mohli v nich zaknihovať aj plných deväť bodov a nikto by sa nemohol čudovať. Proti Ružomberku a v Žiari nad Hronom boli totiž lepším celkom a v Žiline minimálne vyrovnaným partnerom favoritovi. Dva získané body z týchto zápasov môžu v konečnom účtovaní mrzieť. Keby ich získali deväť, teda o sedem viac, sú na štvrtom mieste so štvorbodovým náskokom na šieste Zlaté Moravce, keby ich bolo sedem, sú na piatej priečke...

Teraz musia o umiestnenie v najlepšej šestici ešte bojovať. Veľa napovedia následné zápasy do konca jesennej časti. „Šoltisovci“ ich odohrajú ešte šesť, z toho štyrikrát sa predstavia doma. Ako veľmi dôležité sa ukazujú hneď prvé dva, doma so Slovanom Bratislava a Zlatými Moravcami, teda majstrom respektíve s priamym súperom v boji o prvú šestku. Hneď na to cestujú do Senice, k ďalšiemu ašpirantovi na prvú šestku, privítajú doma strieborného princa z Dunajskej Stredy, nastúpia v Seredi a doma proti Trnave. Čakajú ich teda súboje všetko s tímami, ktorým o niečo ide. Aby mal bod spod Dubňa cenu zlata, musia v nich bodovať, teda nadviazať na rovnakú šnúru, akú dosiahli vlani. Prvý krok niekedy býva najťažší. V nedeľu so Slovanom Bratislava to rozhodne ľahké nebude. Všetko znásobuje fakt, že Michalovčania odkedy sú vo Fortuna lige belasých ešte nezdolali. Nadíde ten čas v nedeľu?

Hodnotenie Michalovčanov po zápase v Žiline (1:1)
Matúš Kira – opäť ukázal, že patrí k tomu lepšiemu, čo stojí v najvyššej súťaži medzi troma žrďami. Za inkasovaný gól z prísnej, no zrejme správne nariadenej penalty nemohol, v ďalších momentoch si počínal ako starý harcovník. Zlikvidoval dobrú hlavičku Balaja a aj ďalšie náznaky šancí. Výsledná známka 9 (keby chytil penaltu má desiatku).

Lazaros Rota – albánskeho krajného obrancu budú mať v Žiline v pamäti ešte dlho. Nielenže im svojou tvrdosťou robil na problémy, ale viackrát sa zapojil aj do roztržiek na ihrisku. „Vybojoval“ presilovku po nezmyselnom faule Diaza, viackrát za to pykal okopávaním súperových hráčov. Na druhej strane, vybíjal sa v súbojoch a na ihrisku ho až tak ako v minulých zápasoch vidieť nebolo. Výsledná známka 5.

Jose Carillo Mancilla – španielsky stopér síce podal zodpovedný výkon s výdatnou podporou ofenzívu, výslednú známku ale znižuje zbytočný faul v pokutovom území, po ktorom hlavný rozhodca nariadil možno pre niekoho prísnu, ale spomalený záber ukázal, že správnu penaltu. Výsledná známka 6.

Pino Soler – ďalší španielsky stredný obranca síce taký výrazný ako Carillo nebol, na druhej strane, nedopustil sa žiadnej chyby, ktorá by stála tím inkasovaný gól. Na súhre s tímom ešte musí popracovať. Nie je to ešte Beskorovajnij z minulej sezóny, no španielsky legionár má obrovské predpoklady, aby sa mu herne vyrovnal. Výsledná známka 6.

Martin Kolesár – mladík z michalovskej liahne hral cez nohu na ľavej strane defenzívy. Svoje miesto si ale opäť zastal. Nielenže hral pozorne v obrane, zapájal sa aj do ofenzívy. Jeho výkon každým zápasom rastie a zdá sa, že by sa mohol naplno usadiť aj v základnej zostave. Po vyzdravení Vojtka zrejme opäť pôjde na lavičku náhrandíkov, Kolesár ale ukázal, že má na viac. Potrebuje ale ešte zlepšiť myslenie na ihrisku. Niekedy je lepšie zahrať jednoduchšie riešenie, ako riskovať krkolomnou rozohrávkou kontru súpera. Výsledná známka 7.

Kyriakos Savvidis – gréckeho defenzívneho záložníka zaradil Denník Šport do ideálnej jedenástky prvej polovice základnej časti. A zrejme mal pravdu. Savvidis od svojho príchodu výrazne spevnil michalovský stred poľa. Dobre ho dirigoval aj v Žiline. Na druhej strane, po vylúčení Diaza sa hlavne z jeho strany pýtala väčšia podpora ofenzívy. Výsledná známka 7.

Dimitrios Popovits – jednoznačne najlepší hráč Michaloviec pod Dubňom. Svojou aktivitou robil nízky stredopoliar domácim obrovské problémy. Urobil vyrovnávajúci gól a bol aj v ďalších akciách tímu. Výsledná známka 9.

Igor Žofčák – michalovský kapitán predviedol tradične štandardný výkon. Nerobil chyby, no ani nejako nevyčnieval. Výsledná známka 6.

Pedro Martinez – obdobné hodnotenie ako pri kapitánovi. Výrazne sa zapájal do ofenzívy, na lepšiu známku chýbal strelený gól. Výsledná známka 6.

Milan Kvocera – spolu s Popovitsom a Kirom najlepší hráč michalovského celku. Dal gól, o druhý ho obral skvelý zákrok brankára Holeca. Ukazuje sa, že by mohol byť platnou posilou. Výsledná známka 8 (keby dal aj druhý gól, možno by bola aj desiatka).

Sidibe Modibo – najslabším článkom Michalovčanov pod Dubňom bol post útočníka. Modibovi snahu uprieť nemožno, nabehal opäť kilometre, no do súbojoch išiel vtedy, keď nemusel a následne chýbal tam, kde byť mal. To isté sa týka jeho pohybu. Napádal vtedy keď nemusel, vtedy keď mal mu pre zmenu chýbali sily. Čo tak proti Slovanu na hrote vyskúšať Mensaha? Výsledná známka 4.

Christos Kountouriotis, Peter Kolesár, Matej Vojtko (všetci hrali menej ako 20 minút, ich výkony tak nehodnotíme) - všetci po svojom príchode dali o sebe vedieť. Vojtko v defenzíve, Kountouriotis v ťahaní útokov a Kolesár v koncovke, kde jeho dvom strelám chýbali centimetre.



Uverejnené: 22.10.2019 08:54:09 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.