files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hladká porážka Dukly na ľade vicemajstra

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v zápase pätnásteho kola Tipsport ligy na ľade HK Nitra hladko 2:6 a utrpeli tak piatu porážku na ľade súpera v rade. Góly michalovskej Dukly zaknihovali Konsta Mesikammen a Igor Safaralejev. Zverenci trénera Miroslava Chudého sa po dvoch zápasoch u súperov v piatok 25. októbra predstavia na domácom ľade. Ich súboj s Miškolcom, ktorý začína v tradičnom čase od 17.30 hod., bude nielen duelom šestnásteho kola Tipsport ligy, ale aj súbojom o víťaza Tatranského pohára.

Aj keď Michalovčania cestovali na ľad tímu, ktorý je v tabuľke pod nimi, miernym favoritom bol vicemajster. Toho posilnil minulý týždeň Samuel Buček, vlani najlepší hráč Extraligy. Nitrania mali možnosť otvoriť skóre už v štvrtej minúte, kedy na trestnú lavicu putoval Christophe Lalancette. Jeho vylúčenie ale nepotrestali. Potom dal o sebe vedieť Buček, ktorý unikol michalovskej obrane, jeho zakončenie bolo však nepresné. Následne putoval na trestnú lavicu Bdžoch a jeho vylúčenie už domáci potrestali, keď sa v presilovke presadil Pupák. V sedemnástej minúte po faule Fominicha získali možnosť presilovky aj Michalovčania, opäť ju ale zahrali zle a nevypracovali si ani jednu čistú šancu.

Domáci si do druhej tretiny preniesli 24 sekundovú presilovku o dvoch hráčov, keď sa priestupkov proti pravidlám previnili Galamboš a Safaralejev. Tú síce nevyužili, no prevahu o jedného hráča už áno, keď Morissonovi strelu dotlačil do siete Lane Scheidl. Michalovčania sa ale vrátili do hry. V presilovke po vylúčení Kollára nahodil puk na bránu Mesikammen a ten skončil v sieti – 2:1. O minútu neskôr putoval na trestnú lavicu Lukáš Toma a po góle Versteega viedla Nitra opäť i dva góly. Po tomto góle odišiel z michalovskej brány Adam Trenčan, ktorého nahradil Filip Surák. Ten bol ihneď v ohni, pretože hneď na to putovali na trestnú lavicu Dalhuisen i Mesikammen. Domáci presilovku o dvoch hráčov ešte nevyužili, v hre piatich proti štyrom sa však presadil Judd Blackwater, ktorý upravil už na 4:1. Michalovčania dostali šancu vrátiť sa do zápasu pri vylúčení Csanyiho, opäť ale zahrali presilovku zle.

Do tretej tretiny si domáci preniesli viac ako minútovú presilovku po vylúčení Dalhuisena. Tú ale nevyužili. Podobnú šancu dostali pri vylúčení Šimuna aj Michalovčania a tí ponúknutú príležitosť využili, keď na 2:4 znížil svojim premiérovým gólom v najvyššej súťaži Igor Safaralejev. V 49. minúte bolo opäť o tri góly, potom čo spoza bránky našiel Csányi krásne Fominicha a ruský útočník už nemal problém dať puk do opustenej brány. Tento gól bol definitívnym klincom do rakvy michalovských ambícii pod Zoborom. Skóre duelu sa menilo aj v 53. minúte, kedy z ľavej strane prešiel cez michalovskú obranu Samuel Buček a nedal Surákovi šancu – 6:2.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Góly: 9. Pupák (Kerbashian, Morrison) pres/1, 22. Scheidl (Morrison) pres/1, 29. Versteeg (Blackwater, Korím) pres/1, 33. Blackwater (Kerbashian, Mezei) pres/1, 49. Fominikh (Csányi), 53. Buček (Morrison, Mezei) – 26. Mesikämmen (Juusela) pres/1, 43. Safaralejev (Linet, Giľák) pres/1.
Vylúčení: 6:8. Presilovky: 4:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Lokšík, Kókkai - Jurčiak, Kis Király. Divákov: 2347.
HK: Hanuliak - Mezei, Morrison, Olsen, Pupák, Rácz, Versteeg, Korím, Tábi – Buček, Kerbashian, Scheidl - Blackwater, Kollár, Lušňák - Fominych, Šimun, Csányi - Čaládi, Minárik, Rác.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan (29. Surák) - Dalhuisen, Mesikämmen, Vorobyev, Ventelä, Bdžoch, Kolba, Zekucia, Borov – Safaraleyev, Lalancette, Spilar – Giľák, Galamboš, Mašlonka - Juusela, Linet, Hričina - Chalupa, Toma, Hamráček.



Uverejnené: 22.10.2019 20:28:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.