files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vonku opäť naprázdno, v Nitre zaknihovala najvyššiu porážku

Hokejistom HK Dukla Ingema Michalovce sa naďalej nedarí na klziskách súperov nadviazať na výsledky z domáceho ľadu. V utorok v Nitre prehrali 2:6, čo je dokonca ich najvyššia prehra v najvyššej Tipsport lige.

Zverenci trénera Miroslava Chudého doplatili pod Zoborom hlavne na časté vylúčenia, keď z oslaboviek inkasovali prvé štyri góly a chabú koncovku, ktorá ich „zdobí“ prakticky každý duel u súpera. „Presne tak ako hovoríte. Nitra je ťažký súper a keď sme na jej ľade často vylučovaní a nehráme v rovnovážnom stave, nemáme šancu na úspech. Síce sme aj my dvakrát využili presilovku, štyri góly v oslabení sú fakt veľa. Ďalším dôvodom našej prehry, ako aj toho, že vonku nebodujeme tak, ako by sme chceli, sú nepremenené šance. Napríklad v Mikuláši sme ich mali strašne veľa a nevyužili sme ani jednu,“ rozhovoril sa pre náš portál útočník Igor Safaralejev.

Ruský útočník nakoniec môže mať aj dôvod na úsmev. Pod Zoborom si totiž otvoril svoj gólový účet v najvyššej súťaži. „Viem, že góly sa čakajú aj odo mňa. Doteraz mi to tam nepadalo. Verím, že v ďalších zápasoch tímu v tomto smere pomôžem viac,“ zdôrazňuje 25-ročný forvard, ktorý doteraz góly svojim spoluhráčom iba pripravoval. Na konte má totiž až šesť gólových asistencií. „Ako som povedal, verím, že budem tímu prospešný aj gólmi. Dúfam, že tie dosiahnem aj pred vlastnými divákmi, kde sme produktívnejší a lepší v koncovke,“ smeje sa Safaralejev.

Michalovská Dukla sa od začiatku sezóny u súperov nevie nakopnúť. Okrem Detvy, kde zvíťazila 4:0, prehrala ostatných šesť duelov (v Banskej Bystrici a Liptovskom Mikuláši prehrala po predĺžení). Najväčšou prekážkou sú pre jej hráčov súperovi golmani. V Miškolci, či Bystrici skórovali iba raz, v Košiciach, Trenčína či na Liptove dokonca ani raz. Slabou náplasťou pre nich môže byť, že v Nitre strelili aspoň dva góly. „Podľa výsledkov sa nám síce nedarí, no nie každý zápas je rovnaký. Napríklad v Liptovskom Mikuláši sme odohrali dobrý duel, len nám chýbali góly,“ rozhovoril sa ďalší útočník Marek Mašlonka, ktorý nevie, prečo sa Dukle vonku nedarí tak, ako doma. „Možno nám chýba také sebavedomie, ktoré máme doma. Musíme hrať sebavedomejšie, byť silnejší na puku. A hlavne, musíme hrať disciplinovanejšie, pretože doplácame aj na vylúčenia.“

Na druhej strane, michalovská Dukla Ingema je nováčikom ligy. Tlak na výsledky teda nemusí byť až taký veľký. „Tlak je vždy a všade,“ oponuje Marek Mašlonka, ktorý následne dodáva. „Na začiatku súťaže sme si víťazstvami nastavili latku vyššie a teraz ľudia od nás čakajú aj výhry. Možno keby sme nemali taký raketový štart do sezóny, tešili by sme sa z každého bodíka. Možno aj ten štart do súťaže spôsobil, že sú očakávania vyššie a tým pádom je vyšší aj tlak na mužstvo.“



Uverejnené: 23.10.2019 11:09:03 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.