files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí Popradčania chcú získať materský pohár pre Duklu

Sedemdesiaty druhý ročník druhého najstaršieho klubového hokejového turnaja na starom kontinente Tatranského pohára vyvrcholí netradične až na konci októbra a netradične mimo dejiska turnaja Popradu. Môžu za to zdravotné problémy hráčov finalistu DVTK Jegesmedvék Miškolc, ktorí nemohli v auguste nastúpiť na duel proti michalovskej Dukle. Po dohode všetkých strán sa rozhodlo, že finálový duel sa dohrá v piatok 25. októbra v Michalovciach. Na Zemplíne sa vtedy má hrať duel šestnásteho kola Tipsport ligy medi týmito tímami a ten bude tak poňatý aj slávnostnejšie, teda ako finále Tatranského pohára! Európske mesto športu pre rok 2019 teda čaká ďalší hokejový sviatok.

Už teraz je isté, že listina víťazov tohto prestížneho turnaja sa v piatok rozrastie o ďalšie meno. Ani Michalovce, ani Miškovec totiž pohár ešte nezískali, ba v prípade maďarského tímu by sa rozrástla aj listina víťazov krajín, keďže tím od juhu našich hraníc na ňom ešte netriumfoval. „Bude to špecifické, keďže okrem ligových bodov sa bude hrať aj o víťazstvo v pohári,“ rozhovoril sa kapitán Dukly a jeden z troch rodených Popradčanov v kádri trénera Miroslava Chudého Marek Kolba. „Netreba si ale na seba vyvíjať nejaký tlak. Pôjde o rovnaký zápas, ktorých sme doteraz odohral štrnásť a ďalších štyridsať nás čaká. Bude to o nastavení hlavy a srdca. Samozrejme, každý ho chce vyhrať. Ide o prestížny turnaj, na ktorom sa prvenstvo bude počítať a pôjde do histórie. V prípade našej výhry sa značka HK Dukla Ingema Michalovce opäť zviditeľní. Netreba sa ale pozerať na to, že musíme vyhrať. V živote nemusíte nič. Záleží hlavne od srdca, ktoré do toho musíme dať. V predošlých zápasoch sa mi totiž zdalo, že sme do toho všetko nedali. Hlavne vonku nemáme túžbu po víťazstve takú, akú máme doma. Nie sme družstvo hviezd, nie sme družstvo nejakých krásnych akcií. Našou silou musí byť srdiečko,“ pokračuje Marek Kolba.  

Tridsaťdeväťročný líder michalovskej šatne sa už s jedným triumfom na Tatranskom pohári pochváliť môže. Bolo to ale ešte v roku 2000, kedy ho získal s materským klubom. „Už ako dieťa som chodil na tieto zápasy. Je to prestížny turnaj, druhý najstarší v Európe. Pre mňa ako Popradčana by bolo úžasné ho vyhrať v Michalovciach,“ zdôrazňuje Marek Kolba. Naproti jemu, ďalší Marek a Popradčan v drese Dukla Ingema Mašlonka ešte „domáci“ turnaj nevyhral. „Nikdy som ho ešte nevyhral a verím, že sa to v piatok zmení. Z pohľadu histórie to bude výnimočné tým, že po prvýkrát vyvrcholí mimo dejiska. Verím, že potešíme divákov aj samých seba a urobíme si radosť zo zisku tohto prestížneho pohára,“ podotýka Marek Mašlonka.

S maďarským účastníkom Tipsport ligy si Michalovčania zmerajú sily už po tretíkrát. Doteraz sa zakaždým tešili domáce tímy. V príprave vyhrala Dukla doma 5:2 a v Maďarsku prehrala 1:4, a rovnakým výsledkom podľahla DVTK aj v treťom ligovom kole na jeho ľade. „Veríme, že tradícia domácich víťazstiev ostane zachovaná. Nič ľahké nás ale nečaká. Miškovec je húževnatým súperom. Aj ich určite láka získať pohár prvýkrát o to viac, že ho ešte nevyhral ani jeden maďarský tím. Našou miernou výhodou je to, že hráme doma. Máme super divákov, ktorí nám doteraz pomáhali k výhram. Dúfam, že to teraz bude opäť tak,“ dodáva na záver Marek Mašlonka.



Uverejnené: 24.10.2019 11:56:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.