files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hanebná prehra Iuventy v Dunajskej Strede

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali šokujúco v zápase ôsmeho kola MOL ligy na pôde nováčika súťaže HK DAC Dunajská Streda 24:26 a natiahli tak ligovú sériu bez víťazstva na tri zápasy. Zverenky trénera Petra Dávida sa najbližšie predstavia doma, keď v sobotu 2. novembra o 17.30 hod. privítajú Hlohovec.

Sobota 26. októbra sa výrazne zapíše do dejín MOL ligy. Nováčik súťaže HK DAC Dunajská Streda totiž v ôsmom kole skolil na domácej pôde favorizovanú Iuventu Michalovce po výsledku 26:24. Dunajská Streda bola takmer celý duel vo vedení a zaslúžene ho doviedla do víťazného konca. Profesorsky hrajúca Iuventa, ktorá nebola ani raz vo vedení, totiž nenašla na nováčika recept a hoci v druhom polčase zrovnala skóre, na obrat už nemala síl. Obhajca prvenstva v MOL lige teda na víťazstvo čaká aj s dvoma zápasmi s francúzskym Nice v Pohári EHF už päť duelov...

Úvod duelu ešte obrovské prekvapenie nenaznačoval. Dunajská Streda síce vyhrávala 3:1 aj 6:4, Michalovčanky ale zakaždým dokázali zrovnať stav. V pätnástej inúte bolo o góle, Wollingerovej 7:7. Následne ale domáce hráčky vycítili, že Iuventa nie je vo svojej koži. Šnúrou troch gólov sa dostali na koňa. V 28. minúte po góle Boglárky Bizíkovej viedli 14:9 a svoj náskok do polčasu ešte navýšili, keď v posledných sekundách gólom do prázdnej brány upravila Monika Rajnohová na polčasových 16:10.

Kto čakala z michalovskej strany v druhom polčase oheň a síru, musel sa veľmi mýliť. Iuventa síce mierne zapla na vyššie obrátky, dokonalý obrat sa ale nekonal. Dunajská Streda v 34. minúte po góle Cintie Bugárovej viedla 19:12 a kráčala tak v ústrety obrovského prekvapenia. Iuventa ale zdvihla hlavu. Následnú desaťminútovku vyhrala 7:1 a rázom tak bolo iba 20:19. Dunajská Streda síce v 52. minúte viedla 23:21, Iuventa však dvoma gólmi v rade vyrovnala krátko pred začiatkom poslednej päťminútovky na 23:23. Na obrat už ale jej hráčky nemali dostatok síl. Za obrovským úspechom hnané domáce hráčky totiž už zápas z rúk nepustili a po výsledku 26:24 sa tak môže tešiť zo senzačného víťazstva nad obrovským favoritom.

HK DAC Dunajská Streda - Iuventa Michalovce 26:24 (16:10)
Pok. hody:
7/5 - 2/1. Vylúčené: 4 - 6, ČK 60. Kompaniecová (Michalovce) za  hrubý faul. Rozhodovali: R. Sivák a Jánošiková. Divákov: 250.
HK DAC:
Bundová - Lelkešová 1, B. Bizíková 10/3, Kázmerová, Kozma 3, Brunczvik, Straková 2, K. Bugárová, Szabó, Józanová, Demeter 2, Rajnohová 5, Oláhová, C. Bugárová 3/2.
IUVENTA:
Kordowiecká, Jablonská - Pustá, Štefaniková 3, Trifunovičová, Trúnková 2, Milenkyová, M. Kakaščíková 1, Štefánová, A. Holejová 1, Wollingerová 7, Bajčiová 3, Radovičová 3, Kompaniecová 4, I. Michalcová.



Uverejnené: 26.10.2019 17:39:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.