files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania čakajú na skalp Slovana aj po nedeli, nevyšiel im ani štrnásty pokus

Futbalistom MFK Zemplín Michalovce to opäť nevyšlo. Ani na štrnásty pokus totiž nezdolali v najvyššej futbalovej Fortuna lige najslávnejší slovenský klub Slovan Bratislava. Na domácom trávniku síce s aktuálnym majstrom a lídrom tabuľky odohrali vyrovnaný duel, v rámci trinásteho kola ale prehrali 0:1. O výhre Slovana rozhodol nik iný ako najlepší kanonier súťaže, Slovinec Andraž Šporar.

Michalovčania vstúpili do zápasu s cieľom konečne Slovan zdolať. Nebolo im to ale opäť súdené. Belasí boli o trochu lepším tímom, mali viac gólových šancí a vyhrali tak zaslúžene. „Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas proti veľmi silnému súperovi. Prehra nás samozrejme mrzí. Škoda tých chybičiek, čo sme urobili, pretože taký súper ako je Slovan vás potrestá za všetko. Vedeli sme súpera pretlačiť, no vedeli sme sa presadiť v šestnástke. Chýba nám taká nadstavba, gólový hráč. Súper má strelca Šporara, ktorý dá asi gól zo všetkého a to je práve rozdielový hráč,“ poznamenal po zápase tréner Michalovčanov Anton Šoltis, ktorého družstvo zaknihovali v tejto sezóne už tretiu domácu porážku.

Tak ako to v zápasoch so Slovanom Bratislava býva, opäť sa viackrát názor tribún nezhodoval s tým, čo odpískali rozhodcovia na ihrisku. Hlavný arbiter Gemzický sa snažil držať zápas v rukách, výrazne mu v tom ale nepomohli obaja asistenti. „Bol tam jeden moment, ktorý si musím pozrieť na videu. Keď je pravda, že to bol faul v šestnástke, tak rozhodcovia nemajú rovnaký meter, keďže minulú sobotu to bolo proti nám odpískané,“ pokračuje Šoltis. Ten zrejme narážal na stret Vernona de Marca s Kvocerom v pokutovom území. Za podobný prehrešok Michalovčania pykali v Žiline nariadeným pokutovým kopom...

Zatiaľ, čo hostia pricestovali do Michaloviec už v piatok v kompletnom zložení a tréner Ján Kozák využil služby takmer každého hráča základnej zostavy, michalovský lodivod sa musel zaobísť bez momentálne kľúčovej persóny ofenzívy, Gréka Popovitsa. Najlepší hráč Zemplína zo Žiliny nenastúpil pre zranenie. „Je to rozdielový hráč, chýbal teda dosť. Vymenili sme ho s Petrom Kolesárom, ale ide o rozdielne typy hráčov. Určite by na Slovanistov rýchlosťou platil. Mal navyše dobrú formu. Sú tam ale iní hráči, ktorí musia zaskočiť. Zranenia totiž patria k futbalu. Nechcem sa na to vyhovárať, ale áno, je to pre nás dôležitý hráč,“ dodáva Anton Šoltis na margo neúčasti svojej ofenzívnej opory.

V samotnom zápase sa zdalo, že Michalovčania majú z favorita v niektorých úsekoch hry až prílišný rešpekt. To si nemyslím. Možno nám chýbala väčšia efektivita, ktorá asi rozhodla,“ oponuje nám ľavý obranca Martin Kolesár, ktorý podal opäť oduševnený výkon a výrazne si tak vypýtal ďalšie šance v základnej zostave, či už na ľavej strane, kde hrá cez nohu, alebo na pravej, ktorá je jeho parketou. „Budem hrať tam, kde ma postaví tréner. Som rád, že som opäť dostal šancu a verím, že som nikoho nesklamal,“ pokračuje dlhoročný hráč Michaloviec, ktorý prvé futbalové kroky robil v rodnom Trebišove. O osude zápasu sa rozhodlo po pol hodine hry. Center z pravej strany odvrátil Pino Soler len na kopačku Andraža Šporara a slovinský kanonier efektne nedal Kirovi najmenšiu šancu. „Bol to spleť viacerých nepriaznivých okolností pre nás. Lopta sa poodrážala až pred Šporara, ktorý ukázal, v čom je silný. Prehra nás samozrejme mrzí. Vedeli sme, že sem príde silný a nadupaný súper. Slovan opäť ukázal svoju kvalitu. Dal jeden gól, my nie, takže vyhral. Nám chýbala efektivita v koncovke,“ dodáva Martin Kolesár.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.10.2019 14:03:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.