files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stredná zdravotnícka škola neustále napreduje

 

    

V tomto školskom roku navštevuje Strednú zdravotnícku školu (SZŠ)   510 študentov. Väčšinu (285) tvoria žiaci denného štvorročného štúdia. Vedomosti získavajú v odboroch zdravotnícky asistent a masér. Na škole sú však aj ľudia študujúci popri zamestnaní (je ich 210). Tí sa učia v odboroch sanitár, zdravotnícky asistent a zdravotnícky záchranár.

  

 Študentské osobnosti

     

„Žiačkou školy je aj hokejistka Nikol Čupková, ktorá reprezentovala Slovensko na tohtoročných zimných olympijských hrách v kanadskom Vancouvri,“ uviedol riaditeľ RNDr. Dušan Žaludko. SZŠ robí výborné meno aj druhák Matúš Bazger, ktorý sa venuje kickboxu. Pravidelne štartuje na rôznych zahraničných a domácich súťažiach. V škole sú aj študenti z humenského, vranovského, sobranského a trebišovského okresu.  „V škole pracuje 45 zamestnancov,“ poznamenal. Prevažnú väčšinu (31) tvoria pedagógovia. Do učiteľského zboru pribudli dve nové pracovné sily, ktoré nahradili učiteľky čerpajúce si materskú dovolenku. Vekový priemer pedagogického kolektívu sa pohybuje okolo tridsiatich ôsmich rokov. Je v podstate mladý, priemer zvyšuje len zopár starších učiteliek.

 

Učí aj nemocničný riaditeľ

 

 „Učebné osnovy pozostávajú zo všeobecnovzdelávacích a odborných vyučovacích predmetov, takisto z praktických cvičení. Pre zaujímavosť, jedným z vyučujúcich je aj riaditeľ michalovskej Nemocnice s poliklinikou Ľubomír Rohoň, ale aj jeho ďalší zamestnanci. Žiakov učia aj lekári z Vranova nad Topľou,“ povedal riaditeľ, ktorý nastúpil do funkcie v januári 2004.  Študenti majú k dispozícii krúžky so zameraním na informatiku, fotografovanie, rôzne športové disciplíny, časť žiakov sa realizuje v školskom časopise Névus.

 

Čulý stavebný ruch

 

„V uplynulých mesiacoch sme zrealizovali rozsiahlu rekonštrukciu telocvične. Vybrané firmy namontovali nové osvetlenie, vymenili ventiláciu, okná, siete na oknách, osadili nové dvere pri vstupe do budovy a do náraďovne. Súčasne došlo k výmene obkladu a palubovky,“ opísal jednotlivé práce. V lete sa v areáli školy zároveň začala výstavba plážového ihriska. Mechanizmy vybagrovali povrch, zabetónovali stĺpiky a spravili obrubníky. V ďalších dňoch sú v pláne záverečné práce. „Ihrisko by malo byť sprevádzkované v závere septembra,“ zdôraznil. Inovácia športovísk bola zrealizovaná vďaka prostriedkom školy, sponzorov a Košického samosprávneho kraja (zriaďovateľa). Urobili sa však aj ďalšie práce. Rekonštrukcia sa zrealizovala aj v zborovni, na ekonomickom úseku a v kancelárii asistentky školy. Novší šat dostala i kuchyňa, kde bolo inštalované modernejšie strojové vybavenie.  V pláne sú aj rekonštrukcie B-pavilónu telocvične a kotolne.

                                                                                       (č)



Uverejnené: 15.09.2010 10:54:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.