files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vráti sa Dukla v stredu opäť na víťaznú vlnu?

Štyri prehry v rade utrpeli v posledných zápasoch hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Tí najskôr neuspeli v Liptovskom Mikuláši (0:1 po predĺžení) a Nitre (2:7), následne doma nestačili na Miškolc (2:3 po predĺžení) a naposledy padli v Poprade (0:2).

Pod Tatrami sa rozhodovalo až v samom závere. Sedem minút pred koncom Zagrapan otvoril skóre a druhý gól pridal v predposlednej minúte do opustenej brány Leclerc. Dva inkasované góly u súpera je v poriadku, alarmujúca je ale koncovka Dukly. Jej hráči sa vonku trápia v zakončení. V Poprade už po štvrtýkrát od začiatku sezóny vyšli gólovo naprádzno... „Vonku sa trápime dlhodobo,“ rozhovoril sa útočník Dukly Ingema Matej Giľák. „Ťažko povedať, čím to je. Na ľade nám chýbajú také maličkosti. Málo sa tlačíme pred bránku. Aj keď tam hráč je, nerobí tú robotu tak ako má. Častokrát vymýšľame, nehľadáme najľahšie riešenie situácie, skôr naopak. S Popradom bol opäť zápas o jednom góle, tak ako tomu bolo trebárs v Mikuláši. Nám opäť chýbali maličkosti. Neboli sme horším tímom, mohli sme tam bodovať,“ pokračuje Matej Giľák.

Tréneri od začiatku sezóny hľadajú vhodné zloženie útočných formácii. V ani jednej možnosti to však zatiaľ nebolo celkom ideálne. Trebárs taký Matej Giľák už hral v prvom, druhom aj treťom útoku. „Mne osobne je jedno s kým hrám v útoku. Budem hrať tam, kde ma tréneri postavia a kde ma mužstvo potrebuje,“ zdôrazňuje päťgólový strelec Dukly, ktorý verí, že extraligový nováčik sériu prehier pretrhne v stredu v domácom súboji s Detvou. Tú v prvej štvrtine na jej ľade zdolali hladko 4:0. „Vtedy sme boli na takej víťaznej vlne, dnes sú na nej oni,“ podotýka na margo HC 07 WPC Koliba Detva útočník Dukly.

Detvanci sa po prehre s Michalovcami poriadne rozbehli. V ďalších jedenástich dueloch prehrali iba trikrát a v tabuľke sa dotiahli až k michalovskej Dukle. Oboch súperov pred stredajším duelom osemnásteho tipsportligového kola delí iba jeden bod a v stredu sa bude hrať priamy súboj o šiestu priečku. „Osobne očakávam veľmi ťažký zápas. Detva má nebezpečný prvý útok Sýkora, Zuzin, Šišovský, ktorý im momentálne robí zápasy. Viacerí hovoria, že momentálne ide o najlepší útok v lige. Musíme sa sústrediť ubrániť ich. Doma sme silní a s pomocou fanúšikov verím, že prerušíme nepriaznivú sériu prehier,“ dodáva na záver Matej Giľák.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.10.2019 15:13:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.