Študenti SOŠ obchodu a služieb v Michalovciach, ktorých logom školy je tučniak cisársky – pinguin, boli koncom októbra úspešní v dvoch súťažiach.
Na 27. ročníku medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov EUROCUP 2019 v Prešove, ktorá je najväčšou barmanskou súťažou na Slovensku, sa zúčastnilo družstvo druháčka Karin Karamanová a piatka Kristián Kudrač zo študijného odboru Hotelová akadémia.
Zo 60 súťažiacich v kategórii Bartender´s choice drink získal Kudrač prvé miesto. V kategórií Absolútny víťaz v súťaži jednotlivcov sa umiestnil na treťom mieste. Stredná odborná škola obchodu a služieb uspela aj v súťaži družstiev, kde získala po vedením Mgr. Daniely Fajčákovej ďalšiu zlatú medailu.
U pinguinov nezaostáva ani kuchárske umenie, ktoré preukázali žiaci Martin Ferencz a Damián Makula na súťaži JESEŇ NA TOKAJI 2019 v Trebišove. V kategórii kuchár junior súperilo 10 súťažiacich. Majsterka odborného výcviku Bc. Milena Popriková smeruje žiakov k novým trendom. Marinovaný zubáč podávaný s gaštanovým pyré, cviklou a vínovou omáčkou, a Filet zo zubáča s koreňovou krustou podávaný s hokaidovým pyré a vínovou omáčkou boli jedlá, ktorými v súťaži „varenie na živo“ preukázali svoju kreativitu. V kategórii kuchár junior Martin Ferencz získal 2. miesto.