files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V kraťasoch až na majstrovstvá sveta? Z Mareka Jenčíka je kustód hokejovej reprezentácie

Do nominácie hokejovej reprezentácie Slovenska trénera Craiga Ramsaya sa síce nedostal ani jeden hráč michalovskej Dukly Ingema, no tá mala predsa na víkendovom Nemeckom pohári zastúpenie. Svoju premiéru ako kustód si odkrútil Marek Jenčík. Toho robotu si všimli na slovenskom hokejovom zväze a ponúkli mu spoluprácu s prvým tímom!

Jenčík, ktorý v minulosti pôsobil na pozícii maséra aj v Iuvente Michalovce, sa nečakanej ponuke veľmi potešil. „Prišla asi dva týždne pred zrazom,“ rozhovoril sa Marek Jenčík po skúsenosti, o ktorej možno pred dvoma troma rokmi ani nechýroval. „Išiel som tam s príjemnými pocitmi. Veď ešte pred niekoľkými mesiacmi som hráčov sledoval z televízie a teraz som mal šancu okúsiť atmosféru reprezentačného zápasu rovno z lavičky. V podstate je to tá istá robota, ktorú robím v klube, len s výnimkou toho, že v klube aj masírujem hráčov. V reprezentácii to má na starosti iný človek,“ pokračuje Marek Jenčík.

Ten sa k tomuto „fleku“ dostal cez kustóda Banskej Bystrice Juraja Stopku. „Práve on mi volal, či nemám záujem. Hneď som mu povedal, že chcem ísť. Nemohol som mu to ale potvrdiť, keďže som potreboval súhlas trénerov a vedenia klubu. Keď mi to odobrili tréner Miroslav chudý a prezident Burinský, s radosťou som ponuku prijal,“ zdôrazňuje Jenčík, ktorého počas neprítomnosti na tréningu zastúpili ďalší kustódi z klubu Peter Lorinc a Janko Bajko. „Obom veľmi pekne ďakujem. Podobne aj nášmu trénerovi Chudému, ktorý má takisto odporučil.“

Musel si dať vetrovku

Marek Jenčík tak po nasatí atmosféry zo zápasov najvyššej súťaže okúsil aj atmosféru z reprezentačnej lavičky. Ako hovorí, je to ďalšia pekná skúsenosť a rád by sa posúval vyššie. Uvidíme ho teda aj na ďalších reprezentačných akciách a možno aj na svetovom šampionáte? „S jedlom rastie chuť! Uvidíme, či mi príde pozvánka aj na Švajčiarsky pohár, ktorý sa bude hrať v decembri. Keď áno, potom to znamená, že boli so mnou spokojní,“ smeje sa Jenčík, ktorý na michalovských zápasoch pravidelne nosí iba kraťasy. Tie nechýbali ani na dueloch reprezentácie. „Zápasy prežívam trošku emotívnejšie a to, že som v kraťasoch je spôsob môjho ochladzovania. Kraťasy som mal aj na striedačke reprezentácie. Musel som si ale dať aspoň vetrovku, keďže môj kolega Juraj Stopka nie je až taký otužilý a keďže sme museli byť rovnako oblečení, musel som sa prispôsobiť aspoň takto,“ s úsmevom na perách pokračuje Marek Jenčík.

Dostane sa teda v kraťasoch až na májové majstrovstvá sveta? „Uvidíme! Všetko je to na realizačnom tíme koho si vyberú. Ako hovorím, bola to pre mňa veľmi príjemná skúsenosť a keď bude o mňa záujem, rád prídem aj na ďalšie akcie,“ dodáva na záver kustód michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.11.2019 10:41:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.