files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spilar sa vracia v pravý čas. Na východoslovenské derby s Košicami

Čochvíľa 39-ročný útočník Gabriel Spilar mal byť jedným z tromfov ofenzívy HK Dukla Ingema Michalovce v jej premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou. Odchovanec košického hokeja ale zatiaľ za Duklu odohral iba tri zápasy. Zranil sa krátko pred koncom prípravy a zranené koleno sa mu ozvalo aj po troch odohraných ligových zápasoch. Teraz po reprezentačnej prestávke hlási bývalý slovenský reprezentant, ktorému len tesne unikla účasť na MS v roku 2002 a teda možno aj zlatá medaila, návrat. A v tom najlepšom čase. Pred zápasom s jeho materskými Košicami!

Skúsený kridelnik doteraz hral iba v troch zápasoch. „Trápilo ma podvrtnuté koleno. Nič iné sa k tomu povedať nedá. Verím, že už ma zranenia budú až do konca sezóny obchádzať,“ želá si Spilar, ktorý sa nechce zaťažovať nad otázkou, či sa vracia v najvhodnejšom momente, teda pred domácim duelom s jeho materskými Košicami. „Neviem, či je tento moment najvhodnejší. Som rád, že som už v poriadku a že sa môžem vrátiť do zápasového kolotoča. Viem, že sú očakávania od toho, že mužstvo potiahnem. Žiaľ, bol som zranený a aj to patrí k športu. Verím, že čo najskôr dostanem do seba hernú prax a bude to z mojej strany iba lepšie,“ pokračuje hráč, ktorý v minulosti okrem Košíc obliekal na Slovensku aj dresy Slovana Bratislava, Zvolena, Nitry, Žiliny či Liptovského Mikuláša a zahral si aj v Čechách (Sparta Praha, Zlín), Fínsku (Blues, Sport) a aj v KHL (Barys Astana).

Každopádne, Michalovčania sa prvýkrát po reprezentačnej pauze predstavia v piatok (začiatok v tradičnom čase od 17.30 hod.) doma proti Košiciam, teda proti tímu, kde Spilar hokejovo vyrástol a kde strávil najviac času v seniorskej kariére. Berie súboje s „oceliarmi“ špecifickejšie? „Ani nie! Som síce Košičan, no či vedenie, alebo aj hráči sú tam teraz takí, s ktorými som prevažne nehrával. Skôr mi to príde ako normálny zápas. Musíme sa sústrediť sami na seba. Za štyri dni odohráme tri zápasy, čo je veľmi náročné. Verím, že získavame čo najviac bodov,“ naráža Spilar na program Dukly, ktorá bude v hre okrem piatka aj v nedeľu a pondelok. V nedeľu absolvujú duel 22. kola v Nových Zámkoch, v pondelok zase predohrávajú súboj 26. kola v Budapešti.

Aktuálne tretí tím extraligovej tabuľky, ktorý nazbieral v doterajšom priebehu súťaže o deväť bodov viac ako Michalovčania, v ofenzíve ťahá hlavne prvý útok v zložení Haščák, Majdan a Michal Chovan. Budú si zverenci trénera Miroslava Chudého dávať pozor hlavne na nich? „Je pravdou, že sa im darí. Presadzujú sa aj v presilovkách. Ja si ale osobne myslím, že majú vyvážené celé mužstvo, nielen prvý útok. V každej päťke majú hráča, ktorý vie potiahnúť. Čaká nás ťažký zápas, no ktorý v Extralige nie je? My musíme urobiť všetko preto, aby sme doma zabodovali a potom sa nám bude hrať u súperov ľahšie,“ podotýka skúsený útočník, ktorý opäť očakáva hokejovú atmosféru. „Mužstvá ako Slovan, Banská Bystrica či Košice lákajú divákov. Určite na východoslovenské derby prídu aj fanúšikovia Košíc. Bude to mať teda tú pravú atmosféru. Verím, že so šťastným koncom pre nás,“ uzatvára debatu Spilar.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.11.2019 10:28:09 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.