files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jozef Majoroš pred premiérou v role hlavného trénera: Nie je to o mne, je to o mužstve

Po reprezentačnej pauze sa počas víkendu opäť rozbehne kolotoč zápasov najvyššej futbalovej Fortuna ligy. Ide už o absolútny záver jesennej časti, keďže do jej skončenia zostávajú tri kolá a súperí sa tak o posledných deväť bodov. Presne šesť zápasov nezvíťazili hráči MFK Zemplín Michalovce. Práve táto séria zlomila krk trénerovi Antonovi Šoltisovi. Nástupcom dovtedy najdlhšie slúžiaceho trénera vo Fortuna lige sa stal jeho dovtedajší asistent Jozef Majoroš. Ako sa mu bude dariť v sobotňajšej premiére proti DAC Dunajská Streda? Prelomia Michalovčania nepriaznivú sériu v zápase, ktorého výkop je už od 14.00 hod.?

Reprezentačnú pauzu využili Michalovčania na zmenu trénera. Podľa slov vedenia klubu, mužstvo po šiestich dueloch bez výhry potrebovalo nový impulz a ten by mu mal dať nový tréner. „Všetci sme si vedomí, že posledné výsledky neboli dobré, aj keď hra dobá bola. Verím, že chlapci sú nastavení tak, že v sobotu budeme úspešní nielen herne, ale aj bodovo,“ zdôrazňuje Jozef Majoroš, v poradí štvrtý kormidelník, ktorý povedie Michalovčanov v najvyššej súťaži. Ten si premiéru v ligovom kolotoči odkrúti v sobotu. „V prvom rade tu nejde o mňa a o moju premiéru, skôr ide o mužstvo ako také. Potrebujeme začať zbierať body. Káder kvalitu rozhodne má a určite ju má vyššiu, ako hovorí tabuľkové postavenia. Musíme ju začať pretavovať v lepšie výsledky,“ pokračuje Jozef Majoroš.

Zemplínčanom sa v posledných zápasoch nedarilo v koncovke. Práve tam je potrebné hľadať dôvody slabých výsledkov a dlhého čakania na štvrté tohtosezónne víťazstvo. „Vždy sme pracovali na koncovke. Vedeli sme, že góly dávame ťažšie, aj keď hra spĺňala parametre. Chlapci sa dostávali do šancí, góly nám ale chýbali. Ja verím, že v sobotu smolu prelomíme a dáme viac gólov ako súper,“ konštatuje Majoroš. V samom závere sa povenoval sobotňajšiemu súperovi. „O kvalitách Dunajskej Stredy nemusíme hovoriť veľa. Je to druhý tím tabuľky, je tam obrovská kvalita. Ide o súpera najťažšieho rangu. Kvalita ale má aj naše mužstvo. Verím, že ju potvrdíme aj na trávniku,“ dodáva na záver tréner, ktorý sa v súboji proti vicemajstrovi Slovenska bude musieť zaobísť nielen bez dlhodobo zranených Trusu s Diarrom, ale chýbať mu budú aj Turík, či krajní stredopoliari Kvocera s Popovitsom.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.11.2019 15:16:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.