files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cestujúcim v Košickom kraji sú k dispozícii ďalšie nové autobusy ARRIVA

Celkovo 18 nových autobusov bude od decembra k dispozícii cestujúcim v Košickom kraji. Prvých desať vyrazilo na cesty v okolí Michaloviec, Sobraniec a Trebišova na začiatku jesene. Ďalších osem moderných autobusov dnes odovzdali do prevádzky za účasti predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku a generálneho riaditeľa spoločností ARRIVA na Slovensku Lászlóa Ivana. Všetky nové autobusy prímestskej dopravy sú vybavené informačnými elektronickými tabuľami a klimatizáciou.

Moderné autobusy prinášajú cestujúcim väčšie pohodlie a zároveň predstavujú šetrnejší prístup k životnému prostrediu vďaka lepším parametrom, pokiaľ ide o emisie vypúšťané do ovzdušia. Pravidelná modernizácia vozového parku prispieva významnou mierou k zvyšovaniu kvality cestovania. Pohodlná a spoľahlivá verejná doprava môže ľudí na Slovensku spolu so záujmom o plynulejšiu a bezpečnejšiu premávku na cestách a snahou o lepšie ovzdušie v našich mestách a regiónoch motivovať k uprednostňovaniu verejnej dopravy pred individuálnou dopravou autami, zdôraznil László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

Nové autobusy pre prímestskú pravidelnú dopravu budú v okolí Michaloviec, Sobraniec, Trebišova a Kráľovského Chlmca premávať aj vďaka podpore Košického samosprávneho kraja, ktorý financuje služby pravidelnej autobusovej dopravy vo verejnom záujme a tiež sociálne zľavy z cestovného. „Autobusovú dopravu sa snažíme zatraktívňovať pre cestujúcich a podporovať cestovanie verejnými prostriedkami komplexne. V tomto roku sa nám podarilo rozšíriť využívanie bezkontaktných čipových kariet u všetkých dopravcov v Košickom a Prešovskom kraji, zaviedli sme prestupný a rodinný víkendový cestovný lístok, od polovice decembra pribudnú nové expresné spoje zo Sobraniec do Košíc a nová službu tzv. autobusov na zavolanie. Verím, že tieto nové autobusy sú ďalším krokom ako zvýšiť komfort cestujúcich a motivovať ich, aby namiesto osobných áut využívali vo väčšej miere verejnú dopravu,“  povedal Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja.

 

Cestujúci budú mať k dispozícii desať nových autobusovtypu SOR C 10,5 s motorom IVECO Euro 6. Tieto moderné autobusy majú kapacitu 41 miest na sedenie a 32 na státie. V Košickom regióne pribudne šesť nových autobusov typu SOR C 9,5 s motorom IVECO Euro 6. Ich kapacita je 34 miest na sedenie a 30 na státie. Na menej vyťažené linky sú zaradené dva nové autobusy typu FIRST s motorom IVECO Euro 6 s kapacitou 27 miest na sedenie a 8 na státie.  Žiadny z autobusov ARRIVA, ktorý bude od 1. decembra 2019 premávať v prímestskej autobusovej dopravev Košickom kraji, nebude starší ako 12 rokov. V Košickom samosprávnom kraji sme výrazne zmodernizovali vozový park prímestskej autobusovej dopravy. Vďaka tomu je priemerný vek našich autobusov 8,1 rokov, viac ako polovica z nich je klimatizovaná a až 50 z nich je vybavených bezplatným wifi pripojením. To všetko spolu s kultúrnym prostredím na autobusových zastávkach a staniciach prispieva k pohodlnejšiemu cestovaniu našich cestujúcich,“dodal Gejza Sačko, generálny riaditeľ spoločnosti.



Uverejnené: 29.11.2019 14:55:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.