files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Parádny víkend Iuventy: Po Veselí zvíťazila aj v Písku

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v predohrávanom stretnutí trinásteho kola spoločnej slovensko-českej MOL ligy na pôde TJ Sokol Písek vysoko 33:24 (15:10) a z českého tripu si tak domov vezú plný počet štyroch bodov. V sobotu totiž zvíťazili vo Veselí nad Moravou 30:25. Zverenky trénera Petra Dávida, ktoré si týmito dvoma víťazstvami upevnili druhé miesto v tabuľke, budú, čo sa týka ligových bodov v hre do konca roka už iba raz. V stredu jedenásteho decembra absolvujú predohrávaný duel štrnásteho kola v Hodoníne.

Michalovčanky mali ideálny štart do zápasu. Po dvoch góloch Bajčiovej a jednom Wollingerovej s Radovičovou viedli v piatej minúte 4:1. Domáce kontrovali dvoma gólmi v rade a v dvanástej minúte Kvašová zo sedmičky zrovnala na 5:5. Následnú presilovku ale Písek prehral 0:2, Iuventa tak mala znova navrch. Takto to bolo aj v osemnástej minúte, kedy Bajčiová zvýšila z rýchlej kontry na 8:6, na čo lavička domáceho tímu reagovala oddychovým časom. Hneď po ňom Písek zásluhou Kubišovej a Benešovej vyrovnal na 8:8. Bajčiová zo sedmičky ale prinavrátila Iuvente vedenie. Keď sa hneď na to pridali aj Trifunovičová s Wollingerovou a opäť aj Bajčiová, Michalovčanky viedli v 25. minúte 12:8. Kvašová následne uťala štvorgólovú šnúru Iuventy, čím donútila jej trénera Petra Dávida k prvému oddychovému času. Po ňom Holejová zvýšila na 13:9 a hoci Kvašová opäť rozosmutnila michalovskú brankárku Jablonskú, absolútny záver prvého polčasu patril jej tímu, ktorý po góloch Radovičovej s Trifunovičovou natiahol polčasové vedenie na 15:10.

Kto čakal v druhom dejstve návrat domácich hráčok do zápasu, veľmi sa mýlil. Iuventa totiž dominantným spôsobom držala jeho opraty vo svojich rukách.  Hneď v úvode zvýšili vedenie Bajčiová s Holejovou (10:17). Hauserová síce dvoma gólmi zdvihla na chvíľu zástavu Písku, Michalovčanky ale naďalej kontrolovali priebeh hry. Po presnej strele Wollingerovej viedli v 42. minúte o deväť gólov 22:13, o šesť minút neskôr po góle Holejovej bol rozdiel v skóre už desaťgólový (16:26). Vysoké vedenie dovolilo trénerovi Iuventy Petrovi Dávidovi dať šancu aj hráčkam druhého sledu. Aj ony však držali vysoké vedenie. V Písku nakoniec zvíťazila Iuventa 33:24 a sedí tak pevnejšie na druhom mieste tabuľky.

TJ Sokol Písek – Iuventa Michalovce 24:33 (10:15)
Pok. hody: 3/2 – 5/4. Vylúčené: 1 – 4. Rozhodovali: Kavulič a Pavlát. Divákov: 500.
TJ SOKOL: Šachová, Kržová, Preslová – Kozáková, K. Kubišová 2, Merglová 1, Benešová 5, Součková, Pešková 2, Kvášová 9/2, Hauserová 3, Michková, A. Velková 2, Svobodová, B. Velková.
IUVENTA: Kordowiecká, Jablonská – Trifunovičová 2, Štefaníková, Štefanová 1, Wollingerová 6, Pustá 2, Kišíková, Trúnková, Milenkyová 2, M. Kakaščíková 1, A. Holejová 8, Bajčiová 9/4, Radovičová 2.



Uverejnené: 01.12.2019 16:37:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.