files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Reprezentačný ples mesta Michalovce exkluzívne aj s Ludkom Sobotom

Už po trinásty krát sa v sobotu 18. januára v Chemkostav aréne uskutoční reprezentačný ples mesta Michalovce. Organizátori naň opäť pozvali viaceré zaujímavé osobnosti. Prvou, ktorú vám predstavíme je český herec a komik Ludek Sobota.

Kto je Ludek Sobota

Ludek Sobota sa narodil 27. mája 1943 v Prahe. Vyštudoval dopravnú priemyslovku, potom absolvoval herectvo na pražskej DAMU. Mal schopnosť hrať dobre aj charakterové roly, jeho vlastnou parketou sa stala komika, predovšetkým autorská, založená na vlastných textoch a improvizácii. Tú nasal v kolektívnom duchu súboru Ypsilon pod vedením Jana Schmida, kde hral od roku 1968. V rokoch 1973–1990 pôsobil v pražskom divadle Semafor, kde v scénkach s Miloslavom Šimkom a Petrom Nárožným doviedol k dokonalosti typ svojho „přitroublého popletu“. Niektoré z týchto skečov boli vydané aj na gramofónových platniach firmy Panton. V rokoch 2006 až 2008 viedol vlastné „Směšné divadlo“ (v Prahe na námestí I. P. Pavlova), kde bol hercom, režisérom i autorom a kde hrála aj jeho manželka Adriana. Najznámejšie filmy, v ktorých účinkoval sú Jáchyme, hoď ho do stroje, Zítra to roztočíme, drahoušku, Co je doma to se počíta, pánové, či Ještě větší blbec, než jsme doufali. Účinkoval aj vo viacerých divadelných predstaveniach.

V ďalších dňoch vám predstavíme aj ďalšie osobnosti, ktoré sa na trinástom reprezentačnom plese mesta Michalovce zúčastnia.



Uverejnené: 04.12.2019 10:40:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.