files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Majoroš zázračný prútik nemá: Veľa vecí sme zmeniť ani nemohli

Zatiaľ, čo začiatkom novembra po šiestich zápasoch bez víťazstvá boli futbalisti MFK Zemplín Michalovce na dne, po trénerskej zmene sa z neho odrazili. Jozef Majoroš získal z troch zápasov deväť bodov, jeho mužstvo dalo rovnaký počet gólov a ani jeden neinkasovalo. Postupne Michalovčania vynulovali doma Dunajskú Stredu (5:0), vyhrali v Myjave nad Sereďou (2:0) a v poslednom jesennom kole doma porazili Trnavu (2:0). Po zisku deviatich bodov sa vyšvihli na piate miesto, teda priečku, na akej v najvyššej súťaži ešte nezimovali.

„Nejaký čarovný prútik rozhodne nemám. Každé jedno naše víťazstvo sa odohralo na ihrisku. Vo všetkých troch zápasoch nechali chlapci na ihrisku všetko. Hrali ako tím a výsledky sa dostavili,“ poznamenal na margo úspešnej bilancie tréner Zemplínčanov Jozef Majoroš, ktorý pred svojim povýšením robil dva a pol roka predchádzajúcemu trénerovi Antonovi Šoltisovi asistenta. „Na nejaké veľké zmeny priestor nebol. Už som neraz povedal, po hernej stránke to nebolo zlé ani vtedy. Nedokázali sme ale využiť naše šance a keď dal súper prvý gól, mali sme problém to otočiť. Teraz sme dali prvé góly my. Podľa mňa rozhodovala tímovosť a charakter. Každý jeden z hráčov na ihrisku robil presne to, čo mal. Každý jeden sa obetoval pre mužstvo. Nedostali sme ani jeden gól. Určite nás podral brankár Kira, no treba sa pozrieť aj na to, že naši súperi mali v troch zápasoch proti nám tri, či štyri šance dokopy. Je to aj odraz dobrej defenzívnej práce celého tímu,“ pokračuje Jozef Majoroš.

Michalovský lodivod si pred troma súbojmi jesennej časti bodové ciele nedával. „A nedávalo mi ich ani vedenie,“ zdôrazňuje Majoroš, ktorého mužstvo sa po poslednom jesennom kole po prvýkrát v sezóne dostalo do hornej šestky. Po výhre s Trnavou bude zimovať na piatom mieste, čo je historicky najlepšie umiestnenie Michalovčanov po jesennej časti odkedy sú v najvyššej súťaži. „Čakajú nás ešte štyri zápasy, ktoré rozhodnú, či sa predstavíme v prvej, alebo v druhej šestke. Je tam dosť veľa mužstiev, ktoré majú ambíciu v prvej šestke hrať. Ešte nič nie je rozhodnuté, uvidí sa po tých štyroch dueloch, ktoré nás čakajú na jar,“ podotýka michalovský tréner.

Zemplínčania získali na jeseň solídnych 23 bodov, ktoré ich radia na spomenutú piatu priečku. Vzhľadom na zlý štart, ktorý sa každoročne opakuje, je to výsledok, s ktorým musí byť spokojnosť. „My aj spokojní sme,“ reaguje Jozef Majoroš, ktorý k analýze jesennej časti dodáva. „Vždy sa nájdu zápasy, v ktorých sme boli lepší, no nebodovali sme. Je pravda, že bodov mohlo byť ešte viac. Niektoré zápasy, ktoré sme mali pod kontrolou sme ale nedotiahli do čakaného bodového zisku.“ Počas letnej či zimnej prestávky prichádza v michalovskom kádri pravidelne k častejším zmenám. Už teraz sa hovorí o odchode niekoľkých hráčov, ktorí boli piliermi základnej zostavy. Na lane Dunajskej Stredy sú vraj brankár Matúš Kira či krajný obranca Llazaros Rota. „O našich hráčov záujem je,“ diplomaticky odpovedá michalovský lodivod. „Každý sa chce posunúť do lepšieho klubu, či zahraničia. My ale urobíme všetko preto, aby sme súčasný káder udržali,“ dodáva na záver Jozef Majoroš.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.12.2019 10:42:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.