files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Safaralejev chce „florbalku“ aj na hokej, organizátori charitatívnych zápasov viac

Za veľmi dobrú vec sa v piatok v Mestskej športovej hale spojili traja reprezentanti Michaloviec v najvyšších súťažiach. Florbalistky Eastern Wings, futbalisti MFK Zemplín a hokejisti HK Dukla Ingema si zahrali florbalový zápas, ktorý mal výrazný pomocný podtón. Jeho výťažok išiel totiž do materskej škôlky pre deti s autizmom.

Tichý zabijak opäť raz prehovoril

Aj keď florbalistkám prišli na pomoci aj mužskí kolegovia, ktorí hrávajú druhú ligu, na konečnom výsledku sa to neprejavilo. Spojený tím hokejistov a futbalistov totiž zvíťazil 5:4. „Prehra v takomto zápasu určite nemrzí. Teší, že sme mohli pomôcť. Nabudúce im prehru vrátime,“ smeje sa Branislav Štefan, ktorý okrem florbalu hráva a trénuje hokejbal. Bývalý útočník michalovskej Dukly je rád, že takáto akcia vznikla. „Určite! Za seba hovorím, že som nemal problém prísť a podporiť, aj keď florbal už hrám pomenej. Viac sa venujem hraniu a trénovaniu hokejbalu,“ pokračuje druhý najznámejší „tichý zabijak“ na Slovensku.

Nastúpi Safaralejev s florbalovou hokejkou?

Na palubovke Mestskej športovej haly sme v práci s florbalovou hokejkou mohli vidieť viaceré známe tváre z ľadovej plochy či trávnika. Keďže sa futbalisti už rozpŕchli na dovolenky, pomôcť štvorici Igor Žofčák, Peter a Martin Kolesárovci, Tomáš Dráb museli aj dorastenci. „Ja takéto akcie mám veľmi rád. Bodaj by ich bolo ešte viac. Treba si pomáhať, tobôž, keď ide o choré deti,“ zdôrazňuje kapitán MFK Zemplín Igor Žofčák. Ten aj napriek asistencii pri jednom z gólov spokojný so svojim výkonom nebol. „Sami ste videli, že loptička odo mňa odskakovala. Florbal nie je taký jednoduchý šport, ako sa niekomu zdá. Ako šport som si vybral futbal a urobil som zrejme dobre,“ smeje sa najskúsenejší hráč MFK Zemplín Michalovce.

Viac sa s florbalovou hokejkou samozrejme darilo hokejistom. Tí sa podieľali na všetkých piatich góloch spojeného tímu. Rozhodujúci piaty gól strelil Lukáš Toma, štvrtý pridal Dmitrij Vorobjev. Ako najväčšia hviezda ale vyznel Igor Safaralejev, ktorý strelil prvé tri góly svojho tímu. Strelil ich viac ako za 28 extraligových zápasov. V nich sa trafil do čierneho iba dvakrát. „Asi budem musieť na zápas vymeniť svoju hokejku za „florbalku,“ smeje sa ruský legionár v službách Dukly, ktorý bol takisto rád, že sa piatkový zápas odohral. „Sme športovci a život nám dal to najcennejšie – zdravie. Aj preto by sme mali pomáhať tým, ktorí také šťastie nemali.“

Organizátori chcú takýchto akcií viac

Organizátorom podujatie bol florbalový Eastern Wings Michalovce, konkrétne PR manažérka ženského tímu Miroslava Maťašová, ktorej sestra Silvia strieľa góly za „krídla z východu“ v ženskej Hyundai Extralige. „Nad touto myšlienkou som rozmýšľala už dlhšie. Nakoniec sa všetko na prvýkrát podarilo. Nebolo to najideálnejšie, no sľubujeme, že pri ďalších podobným akciách už vychytáme všetky muchy a akcia dopadne ešte lepšie,“ zdôrazňuje Maťašová.

Na jej slová nadväzuje aj prezident Eastern Wings Gerhard Puchír. „My by sme boli radi, keby takýchto zápasov bolo ešte viac a keby sa doň zapojili aj ďalšie michalovské tímy. Uvažujeme nad tým, že by sme mohli trebárs spojiť Iuventu a naše ženské družstvo. Dievčatá by si následne zahrali proti hokejistom a futbalistom. Určite budeme pracovať na tom, aby naše mesto naďalej žilo športom a aj pri takýchto akciách sme pomáhali slabším.“

A ako sa hralo proti spojenému tímu extraligovým florbalistkám. „Určite to bolo niečo iné, ako v našich ligových zápasoch. My sme si to užili,“ smeje sa hráčka Eastern Wings Patrícia Dzurinová, ktorá okrem florbalovej reprezentácii figuruje aj v hokejovej a hokejbalovej.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.12.2019 18:17:16 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.