files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Košickom kraji vzniká Krajská hokejová akadémia

Košický samosprávny kraj v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) a hokejovým klubom HC Košice otvára novu kapitolu v starostlivosti o hokejovú mládež na východe Slovenska. Vo štvrtok 19. decembra všetky tri strany podpísali Dohodu o vzájomnej spolupráci, ktorej cieľom je teoretická a športová príprava žiakov – hokejistov na Strednej športovej škole v Košiciach, ktorej zriaďovateľom je župa. V rámci spolupráce má vzniknúť nová hokejová hala, ktorá má poskytnúť kompletné zázemie pre výcvik ľadového hokeja. Kraj už na jej výstavbu vyčlenil 2 700 000 eur, s jej výstavbou by sa malo začať v priebehu budúceho roka, pričom postavená by mala byť do dvoch rokov.

"Košický samosprávny kraj ako zriaďovateľ stredných škôl má nielen povinnosť, ale aj ambíciu ponúkať také odbory, ktoré majú potenciál zvýšiť uplatnenie žiakov na trhu práce. Chceme vychovať takú generáciu hokejistov, ktorá bude držať krok s ich rovesníkmi zo zahraničia. Krajská hokejová akadémia pri Strednej športovej škole v Košiciach je pozitívnou zmenou vo vzdelávacom systéme, ktorá prináša nový prístup v oblasti prípravy mladých hokejových talentov na výber do reprezentácie a kvalitné vzdelanie pre prípad, ak by sa rozhodli ďalej pokračovať v štúdiu. Veríme, že týmto projektom začneme novú etapu starostlivosti o hokejovú mládež v našom kraji,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka.

Kraj bude na projekte spolupracovať so Slovenským zväzom ľadového hokeja, ktorý poskytne finančnú podporu za účelom navýšenia kvality športového procesu v Hokejovej akadémii nad rámec bežného štandardu. "Sme veľmi radi, že sme v projekte starostlivosti o hokejovú mládež získali tak kvalitného partnera, akým je Košický samosprávny kraj. Cieľom SZĽH je vytvárať také prostredie, ktoré mládeži ponúkne široké možnosti v oblasti kvalitného vzdelávania v kombinácii s výbornými podmienkami pre športový, ale aj osobnostný rast hráčov. Chceme, aby z našich hokejistov v budúcnosti vyrastali kvalitní ľudia, obetaví a vzdelaní rodičia a nositelia pozitívneho hokejového PR. Veríme, že projektom hokejových akadémií sa slovenský mládežnícky hokej opäť zaradí medzi cieľové destinácie skautov NHL a potvrdí tak nárast dôvery a kvality,“ uviedol Miroslav Šatan, prezident SZĽH.

Do projektu v Košickom kraji sa zapojí aj hokejový klub HC Košice, ktorý do výstavby novej hokejovej haly poskytne hráčom kvalitné zázemie v ich domovskom stánku, v multifunkčnej hale Steel Aréna. „Našou prirodzenou ambíciou je ponuka takých podmienok pre talentovaných hokejistov, aby nemuseli uvažovať o odchode do zahraničia. Práve naopak, máme ambíciu, aby sa prvou voľbou tých najtalentovanejších v celom kraji stala Krajská hokejová akadémia v Košiciach. Spolu s partnermi urobíme všetko preto, aby tento projekt bol dlhodobo úspešný,“ dodal Norbert Koch, výkonný riaditeľ HC Košice. 

Prihlášky do Hokejovej akadémie môžu žiaci základných škôl posielať do 20. februára 2020. Súčasťou prijímacích skúšok, ktoré sa budú konať v marci, budú talentové skúšky. Krajská hokejová akadémia ponúkne mladých hokejistom štyri odbory - športové gymnázium, športový manažment, digitálne služby v športe  a spracovanie dát v športe, pričom ide o štvorročné odbory s maturitou. V pilotnom prvom ročníku bude otvorených 20 miest.Do krajskej Hokejovej akadémie sa môžu zapojiť všetky hokejové kluby pôsobiace v Košickom kraji.



Uverejnené: 19.12.2019 14:44:19 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.