files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stalo sa v Európskom meste športu – február

Aj druhý kalendárny mesiac roka 2019 bol pre michalovský šport bohatý. Fanúšik sa dočkal po zimnej prestávky futbalových zápasov, aj hokejového play-off. Iuventa Michalovce naďalej dominovala v MOL lige. No a prišli aj ďalšie úspechy. Skrátka, európske mesto športu pre rok 2019 žilo športom aj v druhom mesiaci svojho úradovania.

Dukla znova do finále prvej ligy

Začíname hokejom. St. Nicolaus I. liga vstúpila prvým februárovým dňom do play-off. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce ako víťaz základnej časti nastúpili proti ôsmemu tímu, ktorým bola Spišská Nová Ves. Michalovčania na Spišiakov narazili po tretíkrát v rade a opäť ich vyradili hladko 3:0 na zápasy. V semifinále sa už zverenci trénera Miroslava Chudého potrápili viac. Čakali na nich ambiciózne Topoľčany. Tie zdolali 4:1 na zápasy a po roku tak znova postúpili do finále, kde bol ich súperom Martin.

Prvá prehra Iuventy v sezóne

Až do februára čakali súperi na pokorenie Iuventy Michalovce. Podarilo sa to Mostu, ktorý zverenky trénera Petra Hatalčíka doma zdolal 32:28 a pripravil im tak prvú tohtosezónnu porážku, ktorú utrpeli Michalovčanky v MOL lige po roku. Ich séria bez prehry trvala 317 dní. Za ten čas stihli Zemplínčanky dvakrát vymeniť trénera, získať v MOL lige bronz, obhájiť slovenský titul, ktorý bol pre nich už jedenásty, po roku znova solídne reprezentovať v pohárovej Európe a v lige natiahnúť sériu bez prehry na sedemnásť duelov, z ktorých rovných šestnásť vyhrali. Pripomíname, že štyri vyhrali ešte v minulej sezóne, k nim pridali trinásť zo sezóny 2018/2019.

Cieľom MFK Zemplín historické maximá

V polovici februára sa v priestoroch tlačového strediska futbalového štadióne uskutočnila krátko pred začiatkom jarnej časti tlačová konferencia, na ktorej tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis, predseda predstavenstva Štefan Laurinčík a kapitán tímu Igor Žofčák prezentovali ciele do jarnej časti. Najviac sa spomínali dva. Účasť v prvej šestke a minimálne semifinále Slovnaft Cupu, čím by prekonali respektíve vyrovnali historické maximá klubu.

Rekordér Kira

Časovo viac ako šesť zápasov, konkrétne 546 minút, trvala séria brankára MFK Zemplín Michalovce Matúša Kiru bez inkasovaného gólu. Kira inkasoval ešte v jesennej čast, konkrétne v 16. kola v Senici v 38. minúte a odvtedy zatiahol až do posledného 22. kola základnej časti roletu. Aj on teda výraznou mierou pomohol svojmu tímu k osemzápasovej sérii bez prehry. Svoju sériu ukončil v nadstavenom čase prvého polčasu zápasu 22. kola základnej časti s Trenčínom (4:2), keď ho prekonal vlastný spoluhráč, krajný bek Lazaros Rota.

Dorastenci HK Mládež Michalovce bez play-off

Záver februára nie príliš vyšiel hokejovým dorastencom HK Mládež Michalovce. Tí nezvládli domáci dvojzápas s Martinom a prišli tak o účasť v play-off najvyššej Kaufland Extraligy, kde sa dostala osmička tímom. Michalovčania skončili s jednobodovou stratou na deviatom mieste, keď zaostali práve za Martinom.

Florbalistky museli ratovať Extraligu

Po druhýkrát odkedy sú v najvyššej Extralige sa florbalistky Eastern Wings Michalovce nedostali medzi najlepšiu osmičku. Michalovčanky v dlhodobej časti obsadili s jedným víťazstvom po riadnom hracom čase a jedným po predĺžení v tabuľke deviate miesto a Extraligu tak museli zachraňovať v baráži, kde na nich čakal druhý tím prvej ligy ŠK Lido Prírodovec Bratislava. V základnej časti sa nedarilo ani prvoligovým florbalistom. Tí obsadili predposledné jedenáste miesto a vypadli znova do druhej ligy.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.12.2019 09:31:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.