files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Našli v Michalovciach konečne strelca?

Slovan Bratislava má Šporara, Žilina (ne)má Boženíka. Ako sú ale na tom so strelcami ostatné kluby vo Fortuna lige? Hráč s nosom na góly sa hľadá čoraz ťažšie. Ako je takýto hráč dôležitý jasne ukázala jesenná časť a presné zásahy slovinského kanoniera Šporara. Slovan v ňom mal obrovskú pomoc. Ani sme si to skoro nevšimli, no takúto pomoc mali aj Michalovčania. Tí konečne našli útočníka, ktorý vie dať za sezónu aj dvojciferný počet gólov. Issa Modibo Sidibe má k tomu výrazne nakročené. Za Zemplínčanov odohral na jeseň štrnásť zápasov a dosiahol v nich sedem gólov, čo sa zatiaľ v ani jednej časti nepodarilo ani jednému Michalovčanovi.

Rekordérom Koscelník

Reprezentant Nigeru je blízko k tomu, aby prekonal najlepšieho michalovského strelca vo Fortuna lige. V jednotlivých sezónach boli najlepšími kanoniermi Dominik Kunca (sezóna 2015/2016 – 7 gólov), Igor Žofčák (sezóna 2016/2017 – 7 gólov), Martin Koscelník (sezóna 2017/2018 – 8 gólov) a dvojica Igor Žofčák a Peter Kolesár (sezóna 2018/2019 – 5 gólov). Rekordérom je tak doteraz Martin Koscelník, ktorý už dáva góly v českom Liberci. Modibo Sidibe je ale iba jeden gól od vyrovnania rekordu, čo sa v prípade, že v Michalovciach ostane aj v jarnej časti, s veľkou pravdepodobnosťou stane. A stať sa môže aj to, že po piatich rokoch budú mať Zemplínčania konečne strelca s dvojciferným počtom gólom. Naposledy ním bol ešte v druhej lige v postupovej sezóne Samuel Garcia Bayón, ktorý strelil osemnásť gólov. Absolútnym rekordérom je Michal Hamuľak zo sezóny 2013/2014, kedy zaťažil kontá brankárov súperov 26 gólmi.

 

Osemgólový rekord Martina Koscelníka sa v prípade, že Modibo v Michalovciach ostane, bude otriasať v základoch.

Šanca aj na korunu kráľa strelcov

Sidibe má obrovskú šancu byť aj najlepším strelcom súťaže. Pred ním sú po jesennej časti akurát dvanásťgólový Andraž Šporar zo Slovana Bratislava a osemgóloví Castaneda zo Senice či Milan Ristovsky z Nitry. Spolu s ním dal sedem gólov aj Žilinčan Bernát, mimochodom najlepší strelec zo slovenských hráčov a Kristopher Vida z Dunajskej Stredy. V prípade avizovaného odchodu Šporara sa tak môže o korunu kráľa strelcov rozohrať poriadna bitka.

 

To, čo bolo pred rokom či dvoma možno aj úrovňou sci-fi, môže byť na jar aj pravdou. Modibo Sidibe môže zaútočiť aj na korunu kráľa strelcov.

Prišiel z piatej francúzskej ligy

Michalovské vedenie ukázalo pri transfere 27-ročného útočníka dobrý skauting. Veď Sidibe naposledy hral až v piatej francúzskej lige, konkrétne v tíme FC Mulhouse. Okrem Francúzska, Slovenska a rodnej krajiny hral aj v Južnej Afrike, Bielorusku, Alžírsku, Kirgistane či Maroku. Po príchode do Michaloviec sa trafil hneď v prvom zápase v Dunajskej Strede (1:1). Na otvorenie streleckého účtu mu stačilo iba osem minút. Následne sa gólovo presadil aj proti Trenčínu, Nitre, Pohroniu, Seredi a dvakrát opäť aj proti Dunajskej Strede.

Ako povedal nedávno pre Denník Korzár, sedem gólov nebolo jeho cieľom. Chcel ich dať viac... „Mojím cieľom bolo dať desať gólov v jeseni a ďalších desať v jari. Nepodarilo sa mi ho splniť,“ podotkol 27-ročný rodák z Arlitu. Svoje gólové konto môže reprezentant Nigeru navýšiť v jarnej časti. Teda, ak tu ostane... „Stále mám platnú zmluvu s Michalovcami. Registrujem aj záujem iných klubov, ale rád by som ostal v MFK Zemplín. V prvom rade sa chcem sústrediť na ďalšiu časť sezóny a baviť sa futbalom,“ pokračuje Sidibe, aktuálne tretí najlepší strelec Fortuna ligy.

Ostrostrelec Kráľ: Jeho góly nie sú náhodné!

So 76 gólmi je historicky druhý najlepší strelec Michaloviec. Viac gólov ako on dal iba Ladislav Hurčík, ktorý však hrával za Zemplín Vihorlat aj v divíznych súťažiach, zatiaľ čo Karol Kráľ iba v druhej lige, kde Michalovčania o špicu tabuľky nehrali. Ako vidí svojich nasledovníkov? „Pozorne som sledoval viacerých hráčov, ktorí hrali v útoku, či to bolo v druhej lige, alebo v prvej,“ rozhovoril sa pre náš portál člen siene slávy michalovského futbalu, ktorý sa v roku 2019 dožil vzácneho jubilea 75 rokov. „Ja som typického strelca nevidel napríklad ani v Hamuľakovi, Bayónovi či Sulleyovi a Kurminowskom, ktorí tu boli naposledy. Zdá sa ale, že ho Michalovčania našli v podobe Modiba,“ pokračuje Karol Kráľ.

Karol Kráľ vidí v Modibovi strelca, akého Michalovce dávno nemali (foto: Róbert Andrejov).

Práve útočník z Nigeru sa mu pozdáva najviac. „Zo začiatku sa mi zdalo, že nehrá príliš s tímom. V posledných zápasoch ale ukázal nos na góly. Ukázal, že vie streliť gól a zdá sa, že sme našli útočníka, ktorého Michalovce dlho hľadali. Je pohyblivý, vie sa dostať do šance, ale prospešný je aj v kombinácii, či získavaní lopty. Tie góly, čo zaznamenal, určite nie sú náhoda. Som si istý, že keď ostane aj v jarnej časti, nastrieľa viac ako desať gólov,“ zdôrazňuje Kráľ. Toho sme sa v závere spýtali aj na slovinského útočníka Slovana Bratislava Andraža Šporara. „Ja si myslím, že už dávno prerástol úroveň našej súťaže. Je to útočník, akého naša liga už dlho nemala. Keď dôjde k jeho predaju, môže sa presadiť aj v oveľa lepšej súťaži.“

Peter Brendza



Uverejnené: 28.12.2019 11:12:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.