files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s ďalším titulom, futbalisti do šestky, hokejisti v osmičke, Jenčík na majstrovstvá sveta

Rok 2019, teda rok, kedy boli Michalovce ako štvrté slovenské a prvé nie krajské mesto, európskym mestom športu, je už minulosťou. Tento honor dostala samospráva za výsledky športu v meste, či jej podporu. Teraz predáva štafetu Trnave. Ako vyzeral rok, v ktorom boli Michalovce Európskym mestom športu, to mapujeme v našich článkoch, v ktorých sa venujeme každému mesiacu. Ako ale bude vyzerať rok 2020? Na čo sa môžete v oblasti športu tešiť?

Rok 2019 sa zlatými písmenami zapíše do histórie michalovského športu. Postupom hokejistov HK Dukla Ingema do Tipsport ligy, čo je premiérová účasť michalovského hokeja v najvyššej súťaži, piate miesto futbalistov MFK Zemplín, čo je ich najvyššie umiestnenie odkedy sú vo Fortuna lige a hádzanárky Iuventy po piatykrát získali tri poháre za víťazstvo v MOL lige a Slovenskom pohári, a takisto získali aj slovenský titul. Titul majstra Slovenska získali aj džudistky ŠK Zemplín. Michalovský šport má na to všetky predpoklady, aby bol úspešný aj v roku 2020. My sme pripravili niekoľko tém, na ktoré sa oplatí v tomto roku, čo sa týka športu pozrieť. Na ne odpovedal náš redaktor Peter Brendza.

Témy michalovského športu v roku 2020
Ako skončí druhý útok MFK Zemplín na prvú šestku?
Uvidíme ďalší ročník dorasteneckého Michalovce Cup?
Dostane sa Dukla Ingema vo svojej premiérovej extraligovej sezóne do play-off?
Zahrá si ďalší Michalovčan na majstrovstvách sveta?
Uvidia Michalovce znova reprezentačný zápas?
Zvládne Iuventa útok na šiesty primát v MOL lige a presadí sa konečne aj v Európe?
Ako sa bude dariť mládežníckym celkom?
Bude záchranná misia florbalistiek úspešná?
Vráti sa na scénu mužský basketbal alebo hádzaná?

Futbalisti do šestky, v lete aj s Barcelonou

Michalovský šport bude určite podľa mňa úspešný aj v roku 2020. Myslím si, že viaceré športové podujatia, ktoré sa uskutočnili vtedy, keď sme boli Európskym mestom športu, zostanú. Otázny je akurát futbalový Michalovce Cup, ktorý je tak finančne, ako aj personálne náročný. Keďže sa však hovorí o vstupe nového partnera do klubu, je možné, že MFK spolu s mestom finančne udržia stabilitu a uskutoční sa aj spomenutý prestížny turnaj. Keď to tak bude som presvedčený o tom, že opäť bude s jagavou účasťou. Zavíta sem minimálne jeden z veľkých európskych gigantov. Podľa nás by to mohla byť opäť Barcelona.

Keď zostaneme pri futbale, MFK Zemplín má reálnu šancu dostať sa do prvej šestky. V základnej časti zostáva odohrať štyri zápasy. Bodové rozdiely sú minimálne, no keď Michalovčania zvládnu domáce súboje s Nitrou a Pohroním, môžu sa dostať do šestky. Podľa nášho názoru si tam jeho hráči zahrajú aj v roku 2020. Po základnej časti skončia na piatom mieste a to si uhája aj v nadstavbe.

Hokejisti do play-off, opäť aj s reprezentáciou, Jenčík na majstrovstvá sveta

Čo sa týka hokejistov Dukly, tí sa pohybujú pravidelne od šiesteho až do deviateho miesta a na týchto priečkach podľa nás ukončia základnú aj nadstavbovú časť. Do play-off ale ide iba osmička a jednému zostane v rukách „Čierny Peter“.

Kľudne sa môže stať, že ostane v rukách nováčika, no aj to, že sa Chudého zverenci predstavia vo vyraďovacej časti. Spolu s ďalším reprezentačným zápasom, ktorý by sa v Michalovciach hrať mohol opäť, by to bolo krásnym vyvrcholením úspešnej sezóny michalovského hokeja. K tomu môže prispieť aj nejaký z mládežníkov na svetovom šampionáte. Keď nie, aspoň v realizačnom tíme seniorskej reprezentácie by sa mohol objaviť kustód Dukly Marek Jenčík.

Vyskočí takto Marek Jenčík aj na reprezentačnú striedačku?

Iuventa s trinástym titulom

Iuventa sa bude biť s Mostom o svoj už desiaty titul v nadnárodnej MOL lige. Na začiatku roka má český majster päťbodový náskok, no aj o jeden odohraný zápas viac. Navyše, koncom januára zavíta do Michaloviec, kde sa mu ešte vyhrať nepodarilo. Po prípadnej výhre Michalovčaniek môže byť súboj o interligového kráľa, či vlastné kráľovné, zaujímavý až do posledného kola. Vzhľadom na výkonu Mostu sme momentálne opatrní v tom, či Iuventa získa šiesty triple. Slovenský pohár a titul jej nevezme zrejme nik.  

Hokejoví juniori zabojujú o Extraligu, staršie dorastenky Iuventy s titulom

Mesto Michalovce výrazne podporuje hlavne mládež. Hokejová, futbalová, hádzanárska či aj ďalšie odvetvia pravidelne dosahujú výsledky, ktorými robia dobré meno mestu. Momentálne na titul útočia staršie dorastenky Iuventy, ktorým by sa malo podariť získať svoj šiesty slovenský titul. Na druhej strane, poriadný boj o záchranu čaká na dorastencov MFK Zemplín. Tí sa bude musieť poriadne obracať, aby odvrátili zostupové mračná. My však veríme, že v tomto smere vyjde na štadióne jarné slnko. O najvyššiu súťaž po kadetoch a dorastencoch na jar zabojujú aj juniori HK Mládež. Tí majú nábeh na to, aby sa predstavili v nadstavbovej časti o Extraligu, v ktorej budú účinkovať prvé dva tímy z prvej ligy a štyri z Extraligy. Zverencom trénera Ivana Boržíka aktuálne patrí prvé miesto v tabuľke prvej ligy.

Florbalistky do prvej ligy, aj v roku 2020 bez hádzanej a basketbalu

Pred sezónou 2019/2020 sa v najvyššej ženskej florbalovej Hyundai Extralige rozhodlo o znížení účastníkov z desiatich na osem. Toto rozhodnutie sa výrazne týka aj hráčok Eastern Wings Michalovce, ktoré vlani obsadili deviate miesto a extraligovú príslušnosť uhájili v baráži. V nej si tentoraz zmeria sily ôsmy extraligista s víťazom prvej lige, do ktorej automaticky vypadnú posledné dva tímy. Michalovčankám po prvej polovici základnej časti patrí deviate miesto a budú to mať veľmi ťažké, aby sa posunuli vyššie a v Extralige si zahrali aj v budúcej sezóne.  

V minulosti boli tradičnými účastníkmi prvej ligy, hádzanári tri sezóny dokonca hrali najvyššiu slovenskú súťaž. Šesť respektíve štyri roky však už palubovky mužské tímy basketbalistov a hádzanárov Michaloviec nebrázdia. Dôvodom sú financie, kvôli ktorým skončili tak hádzanári, ako aj basketbalisti. A zrejme to tak bude aj v roku 2020. Tieto športy by mohol nakopnúť jedine solídny sponzor, ktorý je zatiaľ v nedohľadne. Uspokojiť sa teda v roku 2020 budeme musieť „iba“ s tými športmi, ktoré sme sledovali v roku 2019. Tých nebolo málo, takže predpokladám, že športovci nám budú prinášať radosť aj v roku 2020.



Uverejnené: 01.01.2020 21:46:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.