files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania začali bez posíl, novou tvárou bude Šimon Kozák

So zimnou prípravou začali v utorok 7. januára futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Po jesennej časti piaty tím Fortuna ligy začal bez nových tvári. Tréner Jozef Majoroš, ktorý na sklonku jesene vymenil Antona Šoltisa, mal k dispozícii dvanásť hráčov, v útrobách štadióna sa objavil aj rekonvalescent po ťažkom zranení Matej Trusa, ako aj legionári Sidibe s Kountouriotisom.

Ďalší legionári by sa mali pripojiť k tímu v priebehu týždňa, začiatkom toho budúceho už budú k dispozícii aj Vojtko s Petrom Kolesárom, ktorí si momentálne plnia povinnosti v reprezentácii do 21 rokov. S reprezentačnou devätnástkou je Matúš Begala, ako aj nová akvizícia v kádri, stopér Šimon Kozák, ktorý prichádza na hosťovanie z anglického Southamptonu.

O príprave

Michalovskí futbalisti sa budú na úvod zimnej prípravy pripravovať v domácich podmienkach. Budúcu stredu 15. januára privítajú na vlastnej umelej tráve Bardejov, v sobotu 18. januára nastúpia proti maďarskému Mezokovesdu. Následne odídu na sústredenie do Turecka, kde absolvujú ďalšie tri prípravné zápasy. „Do Turecka odlietame v stredu 22. januára a pobudneme tam až do 30. januára. Odohráme tam tri zápasy. Teraz to vychádza na Lokomotiv Plovdiv, FK Kesla a Austriu Viedeň, no môže sa to ešte zmeniť,“ podotýka tréner Zemplínčanov Jozef Majoroš. My len dodajme, že MFK Zemplín odohrá generálku na úvodné jarné kolo, v ktorom sa predstaví v sobotu 15. februára v Trenčíne, v sobotu 8. februára a privíta v nej FC Košice.

O kádri

Čo sa týka kádra, v tom veľa zmien nenastalo. „Skončili traja legionári - Ukrajinec Červak, Turek Bekir a Slovinec Mavretič,“ referuje Majoroš, ktorý na úvodnom tréningu zatiaľ žiadnu novú tvár neprivítal. Chýbali aj viacerí legionári. „Čo sa týka štvorice hráčov, ktorým končili zmluvy, čiže Kvocera, Popovits, Pino Soler a Mensah, s prvou trojicou sme ústne dohodnutí na ďalšom pôsobení. Iná situácia je v prípade Mensaha, kde nastali problémy s vízami,“ pokračuje michalovský lodivod. Ten by mal mať v jarnej časti k dispozícii aj reprezentanta Slovenska do 19 rokov Šimona Kozáka. Urastený stopér prichádza na hosťovanie z anglického Southamptonu. Spolu s ním by mal prísť aj španielsky ľavý obranca Alejandro Mendez Garcia.

Záujem je o niekoľkých hráčov MFK, no zatiaľ v tíme všetci ostávajú. Veľké zmeny sa už z pohľadu príchodov nechystajú. „Ja som spokojný s tým kádrom, ktorý tu teraz je. Chlapci na jeseň ukázali svoju kvalitu. Budeme robiť všetko preto, aby sa káder stabilizoval. Našou snahou je, aby všetci hráči, ktorým teraz končili zmluvy, tu ostali minimálne rok a pol. Čo sa týka odchodov, o našich hráčov je záujem. Pokiaľ viem, na klub prišla iba jedna ponuka na brankára Kiru. Vieme, že aj hráči sa chcú posúvať vyššie. Pokiaľ príde adekvátna ponuka, klub im nebude brániť v napredovaní,“ pokračuje Jozef Majoroš.

Prípravné zápasy
Streda 15. januára: Michalovce - Bardejov
Sobota 18. januára: Michalovce – Mezőkövesd
Piatok 24. januára: FK Kesla – Michalovce
Pondelok 27. januára: Lokomotiv Plovdiv – Michalovce
Piatok 31. januára: Austria Viedeň – Michalovce
Sobota 8. februára: Michalovce - FC Košice (generálka)


Boli na prvom tréningu:
Matúš Kira, Tomáš Dráb, Patrik Rodák – Martin Kolesár, Patrik Chovan (na jeseň hosťoval v Trebišove), Issa Modibo Sidibé, Stanislav Danko, Marián Pásztor (prišiel z dorastu), Roman Begala, Jakub Grič, Dávid Špak (na jeseň hosťoval v Trebišove), Jozef-Šimon Turík, Filip Pálfi (prišiel z dorastu), Christos Kountouriotis.

O príprave sa dočítate aj tu.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.01.2020 17:25:00
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.