files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vo Zvolene stratila dvojgólové vedenie, prehrala 2:4

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v zápase 39. kola Tipsport ligy na ľade Zvolena 2:4, hoci po dvanástich minútach viedli gólmi Lineta s Giľakom 2:0. Zverenci trénera Miroslava Chudého odohrajú vonku aj nasledujúci duel, keď sa v nedeľu predstavia v Detve.

Ako prví, čo sa týka ofenzívy, dali o sebe vedieť v zápase obrancovia. Najskôr domáci Jakub Meliško sa snažil strelou na bližšiu žŕdku prekvapiť Adama Trenčana, na druhej strane zazvonila po Hančákovej strele ľavá tyčka zvolenskej brány. Michalovský brankár Trenčan bol v permanencii aj pri šanciach McPhersona s Parksom. Za nevyužité šance prišiel trest na druhej strane. Ťavoda poslal hĺbkovú prihrávku na Safaralejeva, ten našiel Lineta, ktorý sám zoči-voči Tomekovi nezaváhal – 0:1. O tri minúty neskôr najskôr hostia Kolbom zahodili obrovskú šancu, v následnom prečíslení ale Giľak mieril presnejšie – 0:2. Michalovčania sa z dvojgólového vedenia dlho netešili. V šestnástej minúte nastreľoval puk na michalovskú bránu Drgoň, Trenčan ho neudržal a Marko Halama ho dopravil do siete.

Vyrovnanie na hokejke mal v 26. minúte Kelemen, ktorý sa dostal k puku po odraze, zoči-voči Trenčanovi však mieril iba do jeho vyrážačky. V polovici druhej časti mali domáci ďalšiu šancu na vyrovnanie, keď bol Mesikammen až príliš aktívny a pri dohrávaní Kelemena si vyslúžil dvojminútový trest (mimochodom, bolo to prvé vylúčenie v zápase). HKM síce v presilovke zatlačil, Michalovčanov však držal nad vodou brankár Adam Trenčan, rodák práve zo Zvolena. Ten bol v permanencii aj ihneď po návrate fínskeho zadáka na ľad, keď jeho spoluhráči zle striedali a opäť sa tak museli brániť presilovke HKM. Ani tú však domáci nevyužili. Podobne pochodili pri Stephensonovom vylúčení aj Michalovčania.

To, čo sa Zvolenčanom nepodarilo na konci druhej tretine, podarilo sa im na začiatku tretej. Kolenič výbornej forčekoval, získal puk, posunul ho McPhersonovi, ktorý nabil Špirkovi a ten nedal Trenčanovi šancu – 2:2. Hostia mali ideálnu šancu dostať sa opäť do vedenie, keď sa McPherson dopustil faulu. Michalovčania síce domácich zavreli na celé dve minúty do ich pásma, vedúci gól však nedosiahli. Štrnásť minút pred koncom došlo k zraneniu michalovského kapitána Mareka Kolbu, ktorého z ľadu odniesli nosidlá. Po zákroku na neho sa nevylučovalo, zatiaľ, čo o niekoľko sekúnd po vysokej hokejke Lineta už áno. Presilovka ale opäť využití nebola, po jej skončení pálil do dobre postaveného Tomeka Lukáš Hvila. V 51. minúte sa skóre menilo opäť. Anreas Strauch vypichol puk Ventelovi a ponad Trenčana poslal Zvolen do vedenia (3:2). Hneď na to bol v čistej gólovej šanci Švárnym faulovaný Galamboš a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Korhonen však Tomeka neprekonal. Domáci mohli definitívne zlomiť zápas na svoju stranu pri presilovke po faule Ťavodu a Špirko aj tak učinil, keď skóroval krátko pred návratom michalovského obrancu na ľad.

HKM Zvolen - HK Dukla Ingema Michalovce 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)
Góly: 16. M. Halama (Drgoň, McPherson), 43. Špirko (McPherson, Kolenič), 51. Štrauch, 55. Špirko (M. Halama, McPherson) pres/1 – 10. Linet (Safaralejev, Ťavoda), 12. Giľák (Safaralejev).
Vylúčení: 2:4. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Baluška, Fridrich - Bogdaň, Jobbágy. Divákov: 1396.
HKM: T. Tomek - Betker, Švarný, Meliško, Drgoň, Tibenský, Tomko, Stephenson - Kelemn, Parks, Kolenič - Špirko, M. Halama, McPherson - Thompson, B. Mráz, Štrauch - Petráš, P. Halama, Marcinek.
HK DUKLA INGEMA: A. Trenčan - Vorobjev, Ventela, Mesikammen, Ťavoda, Hančák, Kolba, Zekucia - Korhonen, Lalancette, Spilar - Hričina, Galamboš, Mašlonka - Safaralejev, Linet, Giľák - Chalipa, Toma, Hvila - Borov.



Uverejnené: 10.01.2020 20:37:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.