files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stalo sa v Európskom meste športu – Máj

Po krátkej pauze pokračujeme v mapovaní športového roka 2019 v Michalovciach, teda roka, kedy bola metropola Zemplína Európskym mestom športu. Tentoraz sme sa zamerali na piaty kalendárny mesiac. V ňom si hádzanárky Iuventy Michalovce pripísali rekordný dvanásty titul, futbalisti MFK Zemplín ukončili sezónu na historickom piatom mieste a po druhýkrát sa v našom meste predstavili aj mužská hokejová reprezentácia.

Víťazom Podvihorlatského maratónu Tomáš Kopčík

Už po tridsiaty piatykrát sa v Michalovciach a okolí konal na sviatok prvého mája Podvihorlatský maratón. S nástrahou trate vedúcej od Michaloviec cez Hollého ulicu na Sobraneckú cestu a postupne cez obce Zalužice, Lúčky, Závadku, Hnojné, Jovsu, Kusín, Klokočov a Kalužu späť do Michaloviec sa najlepšie vysporiadal Trnavčan Tomáš Kopčík. Päťdesiatročný pretekár dokázal po piatykrát skončiť na pódiu. V rokoch 2015, 2016 tu vyhral, rok nato obsadil druhé miesto a v minulom roku skončil tretí. Okrem maratónu sa tradične uskutočnil aj Michalovský polmaratón a polmaratónska štafeta. Výsledky tu a tu.

 Slovenská mužská hokejová reprezentácia opäť v Michalovciach, v generálke pred MS zdolala Nórsko

Po druhýkrát v rade sa v rámci prípravy na majstrovstvá sveta predstavila v Michalovciach slovenská mužská reprezentácia. Tá tu absolvovali generálku pred domácimi majstrovstvami sveta, v ktorej zdolala Nórsko 3:2 po predlžení. Do čierneho sa trafili Erik Černák, Tomáš Zigo a Richard Pánik.

Reprezentácia Veľkej Británie v Michalovciach

Michalovce si ako svoj stan v prípravnom kempe pred MS vybrala aj reprezentácia Veľkej Británie. Nováčik elitnej kategórie na Zemplíne trénoval, jeho hráčov a predstaviteľov tímu privítal na mestskom úrade aj primátor Viliam Zahorčák. Michalovský kemp nakoniec Veľkej Británii pomohol, keďže sa tento tím zachránil v elitnej kategórii.

Krátky proces. Iuventa po dvanástykrát majstrom

Hádzanárky Iuventy Michalovce získali v rade deviaty a celkovo dvanásty slovenský titul. Zverenky trénera Petra Hatalčíka vo finálovej sérii s Prešovom, ktorý sa medzi dvoch najlepších dostal prekvapujúco na úkor Šale, nenechali nič na náhodu. Doma zvíťazili 42:24 a 50:24, a po výhre 42:26 na Šariši opäť získali zlaté medaile.

Po úspešnej sezóne, v ktorej získali po piatykrát tri poháre (okrem slovenského titulu vyhrali aj MOL ligu a Slovenský pohár), skončil pri tíme tréner Peter Hatalčík, ako aj dlhoročné opory Veronika Habánková (odišla do maďarskej Kisvárdy) a Tatiana Fiľková – Trehubová (koniec kariéry). Už dávnejšie bolo známe, že s z tímu odíde aj tretia najlepšia strelkyňa Dijana Mugošová, ktorá si to namierili do tímu chorvátskeho majstra Podravka Koprivnica.

MFK Zemplín na historickom piatom mieste

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce už postupom medzi najlepšiu šestku na Slovensku stanovila, že sezóne 2018/2019 bude pre nich prelomová. Už vtedy bolo jasné, že skončia na najlepšom mieste odkedy hrávajú najvyššiu Fortuna ligy. Nakoniec obsadili piate miesto. V sezóne získali 40 bodov za 11 výhier, 7 remíz a 14 prehier. Po úspešnej sezóne sa začal skloňovať odchod trénera Šoltisa. Ten nakoniec začal s tímom letnú prípravu.

Návrat po 21 rokoch skončil zaslúženou remízou

V sobotu 25. mája sa v michalovskej Mestskej športovej hale  odohral exhibičný zápas partie hádzanárov, ktorá sa v sezóne 1997/1998 zaslúžila o postup do najvyššej Extraligy. V bráne nechýbal ani bývalý slovenský reprezentačný brankár Richard Štochl, ktorý sa o postup zaslúžil tiež. Zápas nakoniec skončil remízou 14:14.

Päť posíl michalovskej Dukly

V máji začali s prípavou hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. U Tipsportligového nováčika sa udiali zmeny v kádri, ako aj v realizačnom tíme. Do neho pribudol druhý asistent Peter Bartoš a tréner brankárov Imrich Petrik. Vedenie Dukly predstavilo na tlačovej konferencii prvé tri posily. Boli nimi slovenskí útočníci Tomáš Hričina, Peter Galamboš a odchovanec michalovského hokeja Peter Boltun. Všetci traja boli naposledy hráčmi HC Košice. Okrem nich vedenie predstavilo aj prvé dve zahraničné akvizície v kádri, fínskeho zadáka Konstu Mesikammena a jeho krajana útočníka Akiho Juuselu.

Štyria hráči MFK Zemplín v reprezentácii do 21 rokov

V nominácii vtedajšieho trénera slovenskej reprezentácie do 21 rokov sa ocitli až štyria hráči MFK Zemplín Michalovce. Guľa na prípravné zápasy s Rakúskom a Arménskom nominoval obrancov Matúša Vojtka, Denisa Petra, Dominika Špiriaka a stredopoliara Petra Kolesára. V nominácii ukrajinskej reprezentácie na majstrovstvá sveta do 20 rokov sa ocitol stopér Danylo Beskorovajnij.

 



Uverejnené: 12.01.2020 12:26:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.