files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s treťou prehrou, v Ostrave zrejme prišla o MOL ligu

Víťazná séria hádzanárok Iuventy Michalovce skončila v nedeľu v Ostrave. Zverenky trénera Petra Dávida po nevýraznom výkone podľahli tamojšiemu DHC Sokol Poruba 24:26 (10:11) a zdá sa, že si definitívne zahatali cestu za obhajobou prvenstva v MOL lige. Aktuálne strácajú na prvý Most päť bodov a čaká ich aj boj o medailové priečky, keďže sa k ním priblížili tak Šaľa, ako aj Olomouc a aj ich tretí tohtosezónny premožiteľ.

Prísna červená karta pre Holejovú

Michalovčanky cestovali do Ostravy s cieľom predĺžiť svoju víťaznú šnúru na osem zápasov. Od samého úvodu však iba naháňali náskok súpera. Už v šieste minúte prišiel tréner Peter Dávid o údernú spojku Holejovú, ktorá dostala priamu červenú kartu a iné hráčky ju tentoraz nenahradili. „Myslím si, že zápas výrazne ovplyvnila táto červená karta. My sme si pozerali spomalený záznam a žiadny faul som tam nevidel, takže červená karta bola podľa mňa viac ako prísna...,“ opísal možno aj kľúčový moment zápasu tréner Iuventy Peter Dávid, ktorý sa k ďalším sporným momentom odpískaných v prospech domácich vyjadrovať nechcel.

Adriana Holejová hrala v Ostrave sotva šesť minút. Po prísnej červenej karte musela ísť na tribúnu...

Wollingerová na všetko nestačila, z mladých potešila akurát Štefaniková

Na rozhodcov sa ale Michalovčanky vyhovárať nemôžu. Za prehru si môžu iba samé. Ukázalo sa, že zranená Kompaniecová chýba viac, ako sa čakalo. Po červenej stopke pre Holejovú chýbala ďalšia ostrá spojka. Keď sa pridal slabší deň brankárok, slabšia hra krídel a viaceré zahodené šance, tretia tohtosezónna porážka bola na svete. A nepomohlo ani jedenásť gólov kapitánky Wollingerovej a päť presných zásahov mladučkej Štefanikovej... „Toto ma jediné potešilo. Biba pracuje tvrdo na tréningoch, dostala šancu, ktorú využila,“ podotýka Peter Dávid, ktorý sa už vzápätí pustil do hodnotenie duelu. „Od úvodu sme nehrali dobre. Nechcem sa na nič vyhovárať, mali sme si to uhrať sami. Zopakovali sme však výkon z Dunajskej Stredy. Nedá sa, aby všetko ťahala naša kapitánka Wollingerová. Musia sa pridať aj ďalšie hráčky. Strácali sme lopty, robili technické chyby, nedôrazne bránili a v útoku zbytočne zahadzovali šance. Krátko pred koncom sa nám podarilo aj vyrovnať, no potom prišli chyby, ktoré rozhodli.“

Petra Dávida potešilo akurát päť gólov Bibiany Štefanikovej

Obhajoba MOL ligy už pasé

Obhajca prvenstva na svoj desiaty titul v nadnárodnej súťaži zrejme môže zabudnúť. Aktuálne stráca na prvý Most päť bodov a čaká ho poriadny boj o medailu. Na bod sa totiž za neho dotiahli Šaľa aj Olomouc a z úzadia môžu útočiť aj Poruba či Slavia Praha. „My sme si po tom „čiernom októbri“ povedali, že budeme pozerať iba na seba a na svoj výkon. Chceme aby naše mladé družstvo napredovalo. Chýbajú nám ale skúsenosti. Samozrejme, chceme bojovať o čo najlepšie umiestnenie a hlavne o to, aby sme do slovenského play-off išli z najlepšej pozície,“ zdôrazňuje Peter Dávid, na ktorého zverenky čaká aj v nasledujúcich dňoch ťažký program. Veď Iuventa koncom januára privíta doma Most a následne ju čakajú súboje v Prahe aj v Olomouci, kde sa zrejme bude rozhodovať o medailách.

„Ako som povedal, pozeráme sa iba na seba. V nedeľu nás doma čaká Prešov a v prvom rade sa musíme pozerať na tento zápas. Potom príde na rad ďalší duel v Bánovciach a až potom sa môžeme sústrediť na Most. A to už nehovorím o ďalších zápasoch. Takáto porážka, akú sme utŕžili v Porube, môže byť na niečo dobrá. Keď príde podobná víťazná séria ako po Dunajskej Strede, budeme môcť povedať, že nám pomohla sa spamätať a dostať sa ďalej,“ dodáva na záver Peter Dávid.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.01.2020 10:32:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.