files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla opäť s Bystricou bodovala, majstra skolila v predĺžení

Aj po štvrtom meraní síl medzi majstrom HC 05 iClinic Banská Bystrica a nováčikom Tipsport ligy HK Dukla Ingema Michalovce platí, že Michalovčania s majstrom bodujú v každom zápase. Nič na tom nezmenil ani štvrtý duel hraný v Michalovciach, ktorý po tretíkrát medzi týmito súpermi muselo rozhodnúť predĺženie. Aj tu platí, že z výhry sa tešil domáci tím. Po tom, ako Bystričania dvakrát doma vyhrali, tentoraz boli po výsledku 3:2 úspešní Michalovčania.

Opäť stratili náskok

Zverenci trénera Miroslava Chudého začali proti majstrovi nebojácne a v prvej polovici duelu boli lepším tímom. Bystričanom dovolili vystreliť na ich bránku iba sedemkrát, zatiaľ, čo oni viackrát ich obrane podkúrili a dokonca sa im podarilo aj dvakrát skórovať, keď za chrbát Beskorowaneho prešli puky z hokejok Ventelu a Galamboša. „Vyzeralo to s nami veľmi dobre. Im sa ale podarilo streliť kontaktný gól a potom mali navrch. S dvoma bodmi je spokojnosť. Tak ako sme držali v hrsti tri body, nemuseli sme mať ani jeden, keďže po vyrovnaní mali oni väčšie šance ako my,“ zdôrazňuje strelec druhého michalovského gólu Peter Galamboš.

Nováčikovi súťaže sa už niekoľkokrát stalo, že neudržal náskok. Aj v posledných troch dueloch otváral skóre, získal však iba tieto dva body. Predtým padol vo Zvolene, kde viedol 2:0, aj v Detve. „Tie zápasy sú v podstate rovnaké,“ povzdychol si Galamboš, ktorý následne dodal. „Začneme dobre a potom sa to na nás zosype. Teraz sme to našťastie uhrali na dva body, za ktoré sme šťastní.“ „Je to o skúsenostiach hráčov,“ rozhovoril sa na túto tému asistent trénera Michaloviec Peter Bartoš. „Naši chlapci ich stále iba zbierajú. Sú to momenty, ktoré v kariére ešte nezažili. Máme až desať hráčov, ktorí vlani hrali iba prvú ligu. Pre nich je to stále škola,“ pokračuje Peter Bartoš.

Trenčana výborne zastúpil Surák

Michalovskí tréneri sa v polovici zápasu museli vysporiadať nielen s narastajúcim tlakom Bystričanov, ale aj brankárskou výmenou. Otraseného Adama Trenčana, ktorý dovtedy chytal výborne a nadviazal tak na výkony z predošlých duelov, musel nahradiť Filip Surák. Aj ten si zastal svoje miesto. Inkasoval síce raz z hokejky Šilleho, no viackrát svoj tím hlavne v závere, kedy museli Michalovčania čeliť dvom presilovkám, podržal. „Chytal fakt výborne,“ zložil poklonu spoluhráčovi Galamboš a podobný názor zastal aj Peter Bartoš. „Adamovi prišlo zle a bol otrasený. Nebola to pre Suráka najlepšia pozícia. Nikdy pre brankára nie je jednoduché naskočiť do zápasu, v momente, kedy sa jeho družstvu nedarí. „Suro“ si ale svoje miesto zastal. Chytal dobre a viackrát nás podržal.“

Hra majstra im sedí

Paradoxne, hoci Michalovčania v zápasoch strácajú body, s majstrom sa im darí. V štyroch vzájomných súbojoch s ním bodovali v každom. Vydolovali až sedem bodov, zatiaľ čo Bystričania iba päť. „Asi nám sedí ich hra. Nie je to mužstvo, ktoré sa hrnie do útoku. Skôr čaká na chyby súpera. Niektorí súperi vám sedia, niektorí zase nie. Nám asi Bystrica sedí,“ podotýka Peter Bartoš a na jeho slová nadväzuje aj Galamboš. „Každému tímu sa hrá proti niekomu dobre, proti niekomu zase zle. Oni síce u nás teraz nezačali najlepšie, no potom si aj oni vypracovali šance a mali možnosť vyhrať.“

Po dvoch prehrách na ľade súpera Michalovčania opäť zabodovali. Nakopne ich výhra s majstrom pred koncom základnej časti? „Všetci veríme, že áno. Máme síce stratu, no hrá sa ešte o dosť bodov. Určite nepôjdeme do toho, že chceme uhrať aspoň ôsme miesto. Chceme ísť čo najvyššie ako sa dá. Preto musíme v každom zápase bodovať. Chceme vyhrať každý zápas a potom sa uvidí, kde nás to dostane,“ uzatvára debatu Peter Galamboš.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.01.2020 10:16:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.