files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Do druhého ročníka Krajskej futbalovej ligy sa prihlásilo o 13 družstiev viac ako v minulej sezóne

V nedeľu 19. januára odštartoval druhý ročník Krajskej futbalovej ligy (KFL), ktorý pre zapojené futbalové mužstvá opäť ponúka možnosti kvalitnej zimnej prípravy na nadchádzajúcu sezónu.

Projekt Krajskej futbalovej ligy rozbehol Košický samosprávny kraj na začiatku roka 2019, pričom do pilotného ročníka sa prihlásilo 93 mužstiev. Prvý ročník zaznamenal pozitívne ohlasy a úspech nielen medzi jednotlivými tímami, ale aj medzi fanúšikmi futbalu v kraji. „Opodstatnenie a zmysel pokračovať v tejto futbalovej súťažiaj v roku 2020vidíme najmä v tom, že do druhého ročníka KFL sa prihlásilo o 13 futbalových družstiev viac, ako v roku 2019. Teší nás, že v našom kraji je o tento druh športu stále veľký záujem či už medzi samotnými hráčmi, ako aj v radoch fanúšikov. To je pre nás silnou motiváciou v projekte pokračovať nielen v roku 2020, ale aj v nasledujúcich rokoch. Chceme urobiť všetko preto, aby sme v rámci KFL pomohli skvalitniť podmienky pre prípravu futbalových tímov na hlavnú sezónu,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Do druhého ročníka Krajskej futbalovej ligy sa tento rok zapojí 45 futbalových tímov, ktoré pôsobia vo Východoslovenskom futbalovom zväze a 61 mužstiev z Oblastných futbalových zväzoch v Košickom kraji. O Zimný pohár predsedu tak v roku 2020 zabojuje celkovo 106 tímov, naplánovaných je 171 zápasov. Hrať sa bude aj tento rok na ihriskách s umelou trávou v mestách Michalovce, Trebišov, Košice, Spišská Nová Ves, Moldava nad Bodvou a v maďarskom Sátoraljaújhely.

Tohtoročná Krajská futbalová liga slávnostne odštartovala v nedeľu, 19. januára 2020, zápasom medzi FC Lokomotíva Košice a FK Čaňana novopostavenom ihrisku s umelou trávou na Janigovej ulici v Košiciach. Futbalové zápasy budú prebiehať do 15. marca 2020, kedy sa opäť v Košiciach odohrá finálové stretnutie. Partnerom KFL je Východoslovenský futbalový zväz (VsFZ). „Už prvý ročník Krajskej futbalovej ligy zaznamenal veľký ohlas medzi našimi klubmi.Osobne som veľmi rád,že stretnutia mali okrem športového prínosu význam aj v tom,že hlavne vo vyraďovacej časti došlo ku konfrontáciám klubov,ktoré hrajú v rôznych ligách.V budúcnosti sa budeme snažiť nájsť model,ktorý by takúto konfrontáciu priniesol aj v skupinovej fáze. Boli by sme radi, keby sa obdobná súťaž organizovala aj na území Prešovského samosprávneho kraja,chuť hrať takúto súťaž prejavilo veľa klubov,“ povedal predseda VsFZ Richard Havrilla.


Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku prináša zapojenie sa do KFL viacero výhod, čo ocenili aj samotné futbalové kluby. „Okrem kvalitnej zimnej prípravy sú kluby odbremenené od povinností s organizáciou súťaží, nákladov za využívanie ihrísk s umelou trávou, či starostí s hľadaním voľnej hracej plochy, voľných termínov pre zápasy, ako aj so zabezpečením rozhodcov pre futbalové stretnutia,“ dodal župan. Okrem týchto výhod chcel kraj druhý ročník KFL viac zatraktívniť aj pre tímy, ktoré sa do ligy ešte neprihlásili. Zapojené futbalové mužstvá z Oblastných futbalových zväzov získali sadu tréningových futbalových lôpt, čo takisto pomôže zlepšiť podmienky hráčov na novú sezónu. Podobne ako v uplynulom roku, aj v roku 2020 bude Košický samosprávny kraj v spolupráci s VsFZ organizovať Študentskú ligu KFL. V lete bude Krajská futbalová liga pokračovať turnajom pre neregistrované futbalové mužstvá.



Uverejnené: 20.01.2020 16:30:47 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.