files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kakaščíková na debut nezabudne, ihneď zlikvidovala sedmičku

Hoci je vekovo iba mladšia dorastenka, už má za sebou debut v ženskej MOL lige. Brankárka Petra Kakaščíková sa uviedla parádne. Hneď po príchode na palubovku v zápase Iuventa Michalovce – ŠŠK Prešov (35:24), teda proti jej materskému klubu, sa prezentovala zneškodnenou sedmičkou. Aj ona tak pomohla Iuvente dostať sa znova na víťaznú vlnu.

Verila si, že niečo chytí

Priezvisko Kakaščíková sa v michalovskej hádzanej objavuje už druhú sezónu. Vlani vedenie klubu dotiahlo z Prešova Miriam, ktorá je užitočnou hráčkou hlavne preto, že dokáže zahrať na každom jednom poste. Teda okrem brankárky, kde nechá priestor svojej sestre. „Tento post jej určite prenechám,“ smeje sa devätnásťročná univerzálka, ktorá počas leta do klubu dotiahla aj svoju sestru. Tá debutovala v MOL lige v nedeľu v zápase proti Prešovu. Bola 57. minúta duelu, ktorý skončil hladkým víťazstvom Iuventy (35:24), keď ju tréner Peter Dávid spoločne s asistentom a trénerom brankárok v jednej osobe Jánom Lajčákom poslal na palubovku.

A mladučká brankárka sa ihneď parádne prezentovala, keď zneškodnila pokutový hod Diane Vargovej. „Aj kvôli tomu, že sa mi podarilo chytiť tú sedmičku, si budem svoj debut v MOL lige pamätať. O to viac, že bol proti materskému Prešovu. Nikdy naň nezabudnem,“ zdôrazňuje ešte iba šestnásťročná brankárka. Mimochodom, s akými pocitmi išla do bránky? „Keď narážate na to, či som pociťovala strach, to určite nie. So ženským tímom už niekoľko týždňov trénujem, tak som si už trochu zvykla na ženské strely. Nebála som sa a verila som, že niečo chytím,“ sebavedomo pokračuje Petra Kakaščíková. 

Hrdá sestra

V zápase sedemnásteho kola dala o sebe vedieť aj jej sestra Miriam. Tá zaknihovala dva presné zásahy. „Čo sa týka zápasu, myslím si, že sme podali dobrý výkon. Po tej nešťastnej prehre v Porube sme sa potrebovali vrátiť na víťaznú vlnu, čo sa nám aj podarilo. Verím, že v tom budeme pokračovať a naša víťazná séria sa bude ďalej rozširovať,“ podotýka už stála členka ženského družstva aktuálneho slovenského majstra a na margo výkonu svojej sestry dodáva. „Zachytala výborne! Nie je ľahké ísť po prvýkrát do bránky a ihneď čeliť sedmičke. Ona to zvládla parádne. Som na ňu hrdá.“

Peter Brendza



Uverejnené: 20.01.2020 17:34:14 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.