files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínske múzeum otvára prvú výstavu v novom roku

Zemplínske múzeum v Michalovciach, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, si na rok 2020 pre svojich návštevníkov pripravilo množstvo zaujímavých aktivít a podujatí. Nový rok odštartuje výstavou umelca Rada Van Ladomerského pod názvom OMEN – Osudové znamenie.

Vernisáž výstavy sa vo východnom krídle múzea uskutoční 24. januára o 17.00 hod. Na 17.  samostatnej výstave tohto umelca si verejnosť môže pozrieť približne 45 jeho obrazov. Pôjde o prierez jeho tvorbou, ktorú tvoria portréty a figurálna maľba v štýle pop-art, najčastejšie sú to monochromatové portréty významných osobností, ale aj bežných ľudí.

Druhou časťou umelcovej tvorby sú knižné ilustrácie pre detizobrazujúce vymyslenú rodinu Perlenschlipovcov a ich  domácich  miláčikov. Okrem  toho  si  návštevníci  múzea  budú  môcť  pozrieť  fotografie kamenných skulptúr, tzv. Valháll, ktoré umelec tvorí vo voľnej prírode. „Keďže mám za sebou dvojročnú šnúru výstav vzahraničí, chcel som svoju tvorbu sprístupniť aj širokej verejnosti na  východe  Slovenska.  Mojím  mottom  je  „Obraz  má  potešiť  dušu človeka“,  apretoverím,  že  táto  výstava v Zemplínskom  múzeu  poteší  návštevníkov azmúzea  budú  odchádzať  s  úplnenovým  zážitkom,“ povedal Radovan Ladomerský.

Okrem samotnej výstavy obrazov afotografií bude súčasťou vernisáže aj koncert dvoch elitných slovenských bluesmanov, ktorí sa môže pýšiť titulom „Bluesman roka 2016“. Najznámejší hráč na  ústnu  harmoniku  Erich  Boboš  Prochádzka  a gitarista  Marek  Wolf  zahrajú vzrekonštruovaných podkrovných priestoroch kaštieľa. Vstup  na vernisáž výstavy je pre verejnosť voľný. Výstava vo východnom krídle Zemplínskeho múzea v Michalovciach potrvá do 31. marca 2020.




Uverejnené: 21.01.2020 09:25:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.