files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hádzanársky sviatok v Chemkostav aréne. Iuventa hostí lídra súťaže z Mostu

Hádzanárky Iuventy Michalovce majú pred sebou jeden z najdôležitejších zápasov sezóny. V stredajšej predohrávke devätnásteho kola MOL ligy privítajú na svojej palubovke lídra súťaže DHK Baník Most (začiatok o 17.30 hod.). Aktuálny český majster zatiaľ kráča spoločnou ligou suverénne. Prehral iba raz a na druhú Iuventu má náskok piatich bodov. Keď chcú Michalovčanky Mostu ešte sťažiť pozíciu, musia v stredu bezpodmienečne doma zvíťaziť.

Obhajca interligového prvenstva mal na rozdiel od svojho najväčšieho rivala viaceré výkyvy. Či už je to domáca remíza so Slaviou Praha alebo dve zhodné prehry 24:26 v Dunajskej Strede a Porube. Naposledy sa ale Michalovčanky naladili víťazne, keď na pôde posledných Bánoviec zvíťazili hladko 38:15. „Boli to povinné body,“ rozhovoril sa tréner Peter Dávid, ktorý k duelu v Bánovciach dodal. „Mali sme nejaké veci, ktoré sme si chceli vyskúšať. Bolo veľmi dobré, že sme to mohli rozložiť na celé družstvo. Zahrala si každá hráčka, čo je dôležité.“

V stredu ale na Iuventu čaká súper z diametrálne odlišného súdka. Most v tejto sezóne prekračuje hranice. Zahral si v skupinovej fáze Ligy majstrov, momentálne bojuje v skupinovej fáze Pohára EHF a dominuje aj v lige. „V MOL lige idú ako správny líder - od víťazstva, k víťazstvu. Majú obrovské zápasové tempo. Práve to môže byť pre ich súperov výzvou, aby s nimi také tempo udržali,“ podotýka Dávid, ktorý so svojimi zverenkami na jeseň v Moste prehral o jeden gól 25:26, hoci v priebehu druhého polčasu viedli aj o päť gólov.

Pre michalovského trénera to bude v stredu možno aj špecifickejší duel. Veď českého majstra pred svojim príchodom do Michaloviec viedol tri a pol roka. „Nebude to pre mňa úplne špecifické, keďže už jeden vzájomný zápas máme za sebou. Ale áno, niečo som tam prežil. Teším sa, že ich všetkých opäť uvidím. Čaká nás ťažký zápas, no nebudem ho určite dávať do nejakej super prestížnej formy. Teším sa z toho pohľadu, že konečne si zahráme so silným súperom,“ podotýka Peter Dávid. Ten výhodu v tom, že možno svoje bývalé zverenky pozná viac ako súčasný lodivod Jiří Tancoš Michalovčanky, nevidí. „Samozrejme, že ich poznám z tréningov a zo zápasov, v priebehu pol roka sa ale dobre vyvinuli. Zahrali si Ligu majstrov, teraz hrajú skupinovú fázu Pohára EHF. Kvalifikácia Ligy majstrov ich zastihla vo veľmi dobrej forme. Most bol na ňu pripravený vo všetkých aspektoch. Hrali ju doma, súperi boli veľmi hrateľní. Zvládli to parádne,“ skladá poklonu stredajšiemu súperovi Peter Dávid.

Keď chcú jeho zverenky ešte obhájiť interligové prvenstvo, iné ako víťazstvo v stredu pripustiť nemôžu. V prípade výhry by stiahli náskok Mostu na tri body a s tým sa ešte dá niečo robiť. „My sme si to už párkrát zadupali,“ podotýka michalovský kormidelník, ktorý dodáva. „Či už to bola domáca remíza so Slaviou Praha, alebo prehry v Dunajskej Strede a Porube. Máme problém s ustálením výkonov. Momentálne neriešime prvenstvo v MOL lige. Riešime sami seba. Potrebujeme sa naďalej vyvíjať a takéto zápasy, aký absolvujeme v stredu, nám v tom určite pomôže.“

Peter Brendza



Uverejnené: 28.01.2020 10:39:58 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.