files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Dukle sa stále obzerajú po posilách: Nepovedali sme posledné slovo, hovorí prezident Burinský

Nováčik hokejovej Tipsport ligy HK Dukla Ingema Michalovce naďalej bojuje o miesto v play-off. Aktuálne mu patrí siedme miesto, ktoré si upevnil nedeľňajšou výhrou 2:1 s Popradom. V dueli už nastúpila aj nová posila, ruský útočník Jevgenij Mons, ktorý prednedávnom skončil v ruskom Podolsku. Útočník, ktorý doteraz hrával prevažne v KHL, je v krátkom slede už treťou posilou Dukly. Predtým sa Michalovčania posilnili aj o obrancov Jána Ťavodu a Fína Mikka Pukku.

 Zmeny v kádri, ktorý nedávno opustil holandský zadák Mike Dalhuisen, teda nekončia a môže sa stať, že ešte nejaké nastanú. „Stále sledujeme a mapujeme trh s hráčmi. Prestupové obdobie trvá do pätnásteho februára. Keby sa niečo vyskytlo, určite by sme sa pokúsili ešte náš káder vystužiť,“ poznamenal pre náš portál prezident HK Dukla Ingema Michalovce Martin Burinský, podľa ktorého má družstvo jasné vytýčený cieľ, účasť v play-off. „Všetci veríme, že nám prvá osmička neujde. Bude to veľmi ťažké. Sme nováčik súťaže, môžeme len prekvapiť. Nechceme nechať nič na náhodu. Môžem povedať, že aj pracujeme na nejakých posilách, takže keď niečo vyjde, budeme len radi. Verím, že sme v tomto smere angažovaním Jevgenija Monsa nepovedali posledné slovo,“ pokračuje Burinský.

 

Odchod Safaralejeva iba bublinou

Vzhľadom na to, že Dukla má už osem legionárov, na diskusiách sa začalo špekulovať o odchode jedného z nich. To prezident Dukly rázne odmietol. „Vzhľadom na to, že máme stanovené ciele a sezóna je dlhá, musíme počítať aj s tým, že prídu zranenia. Všetky kluby, ktoré majú rovnaké ambície, majú buď plný počet cudzincov, alebo aj viac. My máme jedného navyše, no je to z dôvodu, aby sme boli pripravení na nejakú indisponitu hráčov,“ zdôrazňuje Burinský, ktorý v ďalších slovách rázne poprel zaručené informácie o odchode útočníka Igora Safaralejeva.

Miláčik publika ostáva v Michalovciach

Práve na neho diskutujúci ukazovali, že má odísť. Písalo sa hlavne o jeho odchode do Mladej Boleslavy. Tomu všetkému napomáhalo, že práve rýchlemu kridelnikovi sa v nedeľu neušlo miesto v zostave. „Igor nikde nejde. Je náš hráč a my s ním počítame!“ rázne nás odbíja Burinský a následne dodáva. „Dnes ja facebook fenoménom. Akákoľvek informácia tam je prepieraná a rozoberaná. Môžem potvrdiť, že Igor ostáva u nás. V nedeľu proti Popradu nehral iba preto, že máme osem legionárov a potrebovali sme si odskúšať novú posilu.“  

V budúcej sezóne s vyššími cieľmi

Keďže v Michalovciach po príchode ruského útočníka je opäť nadmerný počet ôsmych legionárov (hrať môžu iba siedmi), vedenie klubu sa obzerá skôr po slovenských posilách a po hráčoch, ktorí by v metropole Zemplína ostali prípadne aj ďalšiu sezónu. „So všetkými, ktorí prišli, hovoríme aj o opciách. Ako sme avizovali, keď všetko pôjde tak ako má, v budúcej sezóne si už dáme ciele vyššie. Teraz sa chceme dostať do play-off. Čiže odpoveď na vašu otázku je áno, pozeráme už aj na ďalšiu sezónu,“ dodáva na záver Martin Burinský.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.01.2020 10:29:03 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.