files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v Budapešti neoslnila, prehrala 1:3

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v zápase 46. kola Tipsport ligy na ľade MAC Budapešť 1:3 a po prvýkrát v sezóne tak nestačili na družstvo z maďarského hlavného mesta. O jediný gól Michalovčanov sa v druhej tretine postaral Matej Giľák. Najvyššia Tipsport liga má do reprezentačnej pauzy na programe ešte jedno kolo, v ktorom v nedeľu majú Michalovčania voľno, v hre tak budú až po nej, keď v utorok 11. februára o 17.45 hod. privítajú Nitru.

Michalovčania doteraz triumfovali vo všetkých troch vzájomných dueloch a trúfali si vyhrať aj v druhom vzájomnom meraní síl v hlavnom meste Maďarska. Naštartovať sa mohli v presilovke, keď bol po súboji so Safaralejevom vylúčený Strech. Opäť sa ale potvrdilo, že im presilovky nejdú. To ako sa využívajú im následne ukázali domáci, keď v štrnástej minúte potrestal vylúčenie Bdžoch Tomáš Klempa. Hneď na to mohli vyrovnať Giľák s Linetom, ktorí ale mierili iba do brankára Bernarda. V záverečnej časti prvej tretiny získali Michalovčania ďalšiu presilovku, keď Budapešť hral v šiestich, rovnakého priestupku sa vzápätí ale dopustili aj oni a dohrávalo sa štyria proti štyrom.

Ani v druhej tretine sa nehral nejako oslnivý hokej. Obe mužstvá si strážili hlavne obranné pásmo, do šancí sa teda hráči dostávali sporadicky. V 28. minúte nebezpečne pálil Terbócs, Trenčan však jeho pokus famózne skryl do lapačky, po ďalšej Sofronovej strele mu pomohla horná žŕdka. Michalovčania tak trestali. Farkaš síce z úniku neuspel, o niekoľko sekúnd neskôr sa ale puk od mantinelu odrazil priamo ku Giľákovi, a ten nedal Bernardovi šancu – 1:1. Dve minúty pred koncom tejto časti ale Michalovčania prepadli v obrannom pásme Stretch poslal Budapešť opäť do vedenia.

Tretia časť sa začala pre problémy s plexisklom trošku neskôr. Michalovčania začali aktívnejšie. Vytvorili si aj tlak, no ten bol iba optický, domáci ich do šancí nepúšťali. Čakali na brejky a tie prišli až v samom závere. Terbócsa a Bodóa ale Trenčan v čistých šanciach vychytal. Tréner Miroslav Chudý už dva a pol minúty pred koncom odvolal Adama Trenčana z brány. Gól to ale neprinieslo, ba Dukla ešte raz inkasovala, keď do prázdnej bránky skóroval Bodó, ktorý pečatil na konečných 3:1.

MAC Budapešť - HK Dukla Ingema Michalovce 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 14. Klempa (Stretch, Sofron) pres/1, 38. Stretch (Klempa), 60. Bodó – 32. Giľák (Ťavoda, Šimun).
Vylúčení: 2:3. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Tvrdoň, Baluška – Kacej, Synek. Divákov: 602.
MAC: Bernard - Pozsgai, McNally, Carlisle, Orbán, Garát, Macaulay, Fejes – Orban, Pitt, Bodó – Klempa, Stretch, Sofron – Kreisz, Majoross, Terbócs – Schlekmann, Szigeti.
HK DUKLA INGEMA: A. Trenčan - Ťavoda, Ventelä, Pukka, Mesikämmen, Bdžoch, Hančák, Zekucia, Farkaš – Korhonen, Lalancette, Spilar – Mons, Šimun, Hvila – Safaralejev, Linet, Giľák – Chalupa, Toma, Hričina.



Uverejnené: 31.01.2020 21:33:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.