files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude niekto nasledovať kroky Rotu?

Káder MFK Zemplín Michalovce po dlhšej dobe počas prestávky neprechádza veľkými zmenami, skôr kozmetickými. Necelé dva týždne pred začiatkom jarnej časti odišli akurát dvaja hráči, ktorí hrali v závere jesennej časti v základnej zostave trénera Jozefa Majoroša. Na jar už v Michalovciach neuvidíme krajného beka Llazarosa Rotu, ktorý sa upísal holandskému Fortuna Sittard (hovorilo sa aj o záujme švédskeho IFK Goteborg) a španielskeho kreatívneho stredopoliara Pedra Martineza, ktorý zase bude v kariére pokračovať v Zlíne.

Za rok a pol jedným z najlepších

Viac zrejme bude mrzieť odchod ofenzívneho pravého obrancu. Dvadsaťdvaročný Grék s albánskym pasom prišiel na Slovensko v zime 2018. Najskôr sa pol roka etablovával v druholigovom Trebišove a od sezóny 2018/2019 bol platným členom základnej zostavy michalovského fortunaligistu. A to až tak, že viacerí odborníci ho zaradili medzi najlepších pravých obrancov celej ligy. To, že po ňom siahol jeden z klubov z najprestížnejšej ligovej súťaže v Európe tento fakt iba podčiarkuje. „Ja som veľmi rád, že sa dostal do takéhoto klubu. Teší ma to o to viac, že som to bol práve ja, ktorý som ho do Michaloviec priviedol. Najskôr sme ho poslali do Trebišova, kde sa aklimatizoval a potom bol pre neho ľahší posun k nám. Tu sa za rok a pol stal jedným z najplatnejších hráčov,“ poznamenal pre náš portál športový riaditeľ MFK Zemplín Marek Zahorčák, podľa ktorého ďalších slov môže byť účastník holandskej najvyššej súťaže pre Rotu iba ďalšou prestupovou stanicou. „Má len 22 rokov, takže sa určite ešte môže posunúť ďalej. Má všetky predpoklady na to, aby sa presadil aj v Holandsku.

Llazaros Rota je už hráčom holandského Fortuna Sittard (foto: fortuna sittard).

Budú ho nasledovať aj ďalší?

V michalovskom tíme je viacero adeptov na to, aby nasledovali kroky pravého obrancu. Počas celej zimy sa hovorí o odchode brankára Matúša Kiru, ktorý už zrejme prerástol úroveň Michaloviec a možno aj Fortuna ligy. Výborným predajný artiklom sú reprezentanti do 21 rokov Peter Kolesár a Matúš Vojtko, no a pozorovateľom z ďalších klubov určite neušli ani góly Modiba Sidibeho. Navyše, zmluva v lete skončí aj defenzívnemu pilieru Jakubovi Gričovi, ktorý už teraz vyjadril túžbu po zmene dresu, na čo má aj súhlas vedenia klubu. Predajných artiklov je teda po jeseni u piateho fortunaligistu viac ako dosť. „O našich hráčov je záujem. Je teda možné, že ešte niekto odíde,“ pokračuje Zahorčák.  

Šimon Kozák sa po svojom príchode do Michaloviec opäť zranil (foto: internet)

Skúsenejší Grék a ukrajinský talent

V Michalovciach to v zime ale nie je iba o odchodoch. Káder sa už rozšíril o štyroch hráčov. Už na začiatku prípravy sa hlásil devätnásťročný stopér Šimon Kozák, ktorý prišiel do Michaloviec na hosťovanie z anglického Southamptonu. Pred sústredením v tureckom Beleku sa klub dohodol na zmluve aj s gréckym defenzívnym záložníkom Georgiosom Neofytidisom a v týchto dňoch aj s jeho krajanom Dimitriosom Konstantinidisom, ktorý by mal byť náhradou za Rotu. Grécka enkláva v Michalovciach sa tak rozrástla na päť hráčov. Už na jeseň tu hrávali stredopoliari Kyriakos Savvidis, Dimitrios Popovits a Christos Kountouriotis. No a najnovšou akvizíciou v kádri je útočník Maxim Hirnij, mládežnícky reprezentant Ukrajiny. S posilňovaním ešte vraj stále nie je koniec. V Turecku sa zranil práve Šimon Kozák, za ktorého hľadajú Michalovčania náhradu. „Máme dvoch typovo rovnakých stopérov, obzeráme sa ešte po jednom urastenom hráčovi na tento post,“ dodáva Zahorčák.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.02.2020 20:28:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.