files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčanom umelá tráva priala. Dôležitejší bude zápas o týždeň, reaguje tréner Majoroš

Parádny futbal v podaní oboch tímov mohli vidieť diváci na michalovskej umelej tráve. V generálke na úvodné jarné kolo Fortuna ligy v nej hráči MFK Zemplín Michalovce zdolali druholigový FC Košice 2:0. V príprave tak majú aktívnu bilanciu, keď zo šiestich duelov trikrát vyhrali, raz remizovali a dvakrát ťahali za kratší koniec.

Michalovčania zvíťazili po góloch Matúša Vojtka, ktorý z diaľky nachytal skúseného golmana FC Gejzu Pulena a striedajúceho Armena Hovhennisjana. V ofenzíve dali o sebe vedieť aj hostia, ktorí ale zlyhali v koncovke. „Ja si myslím, že diváci videli výborný zápas. Bolo sa na čo pozerať z oboch strán,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Jozef Majoroš. „Ukázali sme dobré veci, no ukázali sa aj nedostatky, na ktorých musíme do začiatku jarnej časti popracovať. Súper si vypracoval viacero gólových šancí. Musíme si to dobre rozanalyzovať, aby sme sa v budúcnosti vyvarovali zbytočných ľahkých chýb. Veľa ich šancí bolo po našich ľahkých stratách. Víťazstvo nás teší, dôležitejší duel nás ale čaká o týždeň v Žiline proti Trenčínu,“ pokračuje michalovský lodivod.

Ten už v prvom polčase musel nútene striedať, keď sa mu zranil útočník Issa Sidibe Modibo. Reprezentant Nigeru, ktorý na jeseň zaknihoval sedem presných zásahov, odišiel z trávniku s narazenou rukou. „Dopadol na zápästie. Po zápase pôjde na röntgen, no nemalo by to byť nič vážne,“ zdôrazňuje Majoroš, ktorému chýbali pre zranenie či chorobu aj ďalší hráči. Najviac postihnutý je stopér Šimon Kozák. Jedna zo štyroch zimných posíl si na sústredení v Turecka zranila koleno a zrejme sa nevyhne dlhšej pauze. „V týchto dňoch absolvoval magnetickú rezonanciu. Zatiaľ nepoznáme jej výsledok. Stanislava Danka a Igora Žofčáka skolila choroba. Pre zranenie chýbal aj Popovits.“

Michalovčania v príprave odohrali šesť zápasov. V troch z nich zaknihovali víťazstvá, keď zdolali druholigistov z Bardejova a FC Košice, a takisto aj bulharský Lokomotiv Plovdiv. Na sústredení v Turecku ešte remizovali s azerbajdžanským FK Kesla a prehrali s Austriou Viedeň. Prehru zaknihovali aj v Mezokovesdi s tamojším účastníkom najvyššej maďarskej ligy. „S prípravou sme spokojní. Cyklus sme rozdelili po dvojtýždňových fázach. Najskôr sme boli dva týždne doma, potom sme absolvovali sústredenie v Turecku a teraz prebieha tretí cyklus. Sme radi aj za sústredenie. Mohli sme si zahrať s tímami z iných krajín, ktoré nás dobre preverili. Pozitívom je, že až na Šimona Kozáka, sa nám vyhýbali zranenia,“ uviedol k príprave Jozef Majoroš.

Jeho zverenci štartujú jarnú časť Fortuna ligy budúcu sobotu v Žiline, kde ich v šesťbodovom zápase čaká ďalší ašpirant na prvú šestku AS Trenčín. Ako je známe, v Žiline sa hrá na umelej tráve a v tomto smere splnila svoj účel aj generálku, ktorú absolvovali proti FC Košice. „My sme to takto naplánovali. Aj sústredenie v Turecku sme posunuli na skorší termín, aby sme sa potom mohli pripravovať na Trenčín tu. Či to bude naša výhoda, že sme mohli na umelej tráve trénovať, sa ukáže až v samotnom zápase,“ dodal na záver Jozef Majoroš.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.02.2020 20:47:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.